AMD pralenkė Nvidia grafikos procesorių pardavimuose

Ilgai atidėliotas ir lūkesčių nepateisinęs Nvidia Fermi lustas neleido kompanijai išlikti lydere trimatės grafikos procesorių pardavime. Antrąjį šių metų ketvirtį Nvidia, kaip ir buvo planuojama, savo pardavimais nusileido AMD.

CNET teigimu, pagal Mercury Research kompanijos surinktus duomenis, 51 procentą visų atskirų grafikos procesorių pardavusi AMD savo konkurentę paliko su mažiau nei 49 procentais rinkos dalies. Į šiuos skaičius neįtraukti duomenys apie integruotus grafikos posistemius.

Prieš metus situacija ženkliai skyrėsi. Tuomet Nvidia turėjo 59, o AMD – 41 procentą rinkos dalies.

Smukę pardavimai ženkliai įtakoja ir Nvidia pajamas. Įmonė išsiuntė pranešimą, pranešantį apie galimas mažesnes nei tikėtasi antrojo ketvirčio pajamas. Vietoje planuotų 950 – 970 milijonų kompanija dabar prognozuoja žymiai kuklesnes, 800 – 820 milijonų JAV dolerių pajamas. Nors Nvidia neseniai ir pristatė konkurencingą GF104 grafikos procesorių bei ruošia silpnesnius DirectX 11 procesorius, šiuo metu netgi Apple į naujausius savo kompiuterius pradėjo diegti ATI grafikos sprendimus.

6 Komentarai

  1. Ambient parašė:

    Vos kad ne istorinis ivykis 🙂

  2. daniukas21 parašė:

    idomu kada isgirsim naujieni is ati 🙂

  3. Queelis parašė:

    Kiek suprantu, 6000 serija pasirodys jau rudenį

  4. svedas parašė:

    abejoju, nors tuo dalyku lb nesidomejau statau uz pavasari, ne anksciau.

  5. Atavar parašė:

    na pasak pacios ATI 6000 rinkoj turetu atsirasti iki kalediniu pardavimu

  6. sangiyaro parašė:

    Yra zinoma, kad HD6000 (Southern Islands) iseis siais metais, GPU bus pagaminti naudojant 40nm technologija, o architektura bus hibridas tarp dabartines HD5000 serijos ir anksciau planuotos \’Northern Islands\’.
    Sklando gandai, kad gali iseiti spalio gale. Tikimasi mazesnio energijos sunaudojimo ir nelabai didelio (20-30%) nasumo padidejimo, nes tai nera visiskai nauja architektura ir bus pagaminta naudojant ta pacia 40nm technologija.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.