AMD prarado dar daugiau rinkos „Intel“ atžvilgiu

Visai neseniai viešai buvo atskleisti x86 architektūros procesorių pardavimų skaičiai trečiajame šių metų ketvirtyje. Juos sudarė rinkos tyrimų bendrovė „Mercury Research“, o žiūrint į skaičius, labiausiai nepasisekė AMD, kurie prarado dar daugiau rinkos „Intel“ atžvilgiu.

Prieš metus bendra AMD rinkos dalis sudarė 18.8 procentus, tačiau praėjusį ketvirtį kompanija turėjo tenkintis jau sumažėjusia 16.1 procento rinkos dalimi. „Intel“, kaip nesunku suprasti, dėl to padidino savo bendrąją rinkos dalį nuo 80.6 procentų iki 83.3 procentų.

Kad ir kaip ten bebūtų, net kompanija „Intel“ neturi kuo džiaugtis, nes bendri x86 architektūros procesorių pardavimai trečiajame šių metų ketvirtyje buvo netgi 8.6 procentais mažesni, nei lygiai tokiu pačiu metu prieš metus. Asmeninių kompiuterių taip pat buvo parduota mažiau.

Planšetinių kompiuterių rinka, tuo tarpu, išgyvena „aukso amžių“. Pasak „IDG News“, lyginant su praėjusių metų trečiuoju ketvirčiu, šių metų trečiajame ketvirtyje minėtų įrenginių pardavimai augo net 49.5 procentais. Praktiškai visus šiuos įrenginius varo ARM architektūros procesoriai.

Šaltiniai:

PCWorld

IDG

7 Komentarai

  1. newdiamond parašė:

    net intel neturi kuo dziaugtis :D:D:D:D:D:D

    tuoj liks vienas monopolis….

    nera kuo dziaugtis sako….lyg jie gamina nereikalingus daiktus 😀

  2. pekinas parašė:

    Jie Intel taps monopoliu (kas jau +- dabar yra) tai tikrai nebus džiaugsmo, nebent pačiam Intel. Kainą, kokybę ir pažangą turės savo rankose. O, kad būtų konkurencija ta proga nusipirkim AMD 😀

  3. ZeroFM parašė:

    Jo ir aš nauja kompą rinksiu tai tik į AMD žiūrau . Kai dar buvo konkurencija tai ir Intel mažino kainas , bet virš metų parzitas Intel ne tik kad nepamažino kainas bet ir kažkiek užsikėlė .

  4. Escaline parašė:

    Monopoliu tai turbut Intel ir taps. Su tokiais jų pardavimais nelabai bus kam nors galymibė kaip nors išsiveršt nors kiek, kad ir 5% atimt iš Intel ir sau pasiimt. Tai turbut nebelabai beįmanoma manuo nuomone. Jeigu AMD ‘grius’ artimiausiu laiku ir niekas nesugebės kažko naujo pasiulyt, tai monopolis garantuotas ;D Bet kaip ir sakė, tai nelabai į pirkėju naudą. Nes kainos kils, o procėsoriu vystimas irgi prilėtės, nebebus konkurencijos, žmonės neturės kur dėtis, pirkt iš jų arba pirkt iš ‘vienkartiniu’ pardavėju, jeigu ir jie dar išgyvens ;D

  5. alonzo2 parašė:

    Net kai amd kure spartesnius cpu, intel dalis buvo ~70%, tai cia nieko stebetino nematau… Svarbu ne tik sugebeti pagaminti, bet ir ne maziau svarbu moketi parduoti… 😉

  6. Escaline parašė:

    Gerai pasakiai, čia ir yra klaida kuria daro AMD, kaip čia pasakyt, jie neturi savo verslo stratėgijos…

  7. ADV parašė:

    Kas liečia biudžetinį stacionarą, tai dabar A10-5800K mano favoritas 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.