Japonai teigia turintys LCD ekraną, kuris puikiai veikia tiesioginėje saulės šviesoje

Apžvalgos, kurios susijusios su LCD ekranais ar įrenginiais, kurie juos naudoja, pavyzdžiui planšetiniais kompiuteriais ir išmaniaisiais telefonais, aptariama tai, kaip ekranas rodo vaizdą tiesioginėje saulės šviesoje. Tai yra „Achilo kulnas“ bet kokiems LCD ekranams.

Paprastai foninį apšvietimą (angl. backlit) naudojantys LCD ekranai yra sunkiai įžiūrimi tiesioginėje saulės šviesoje. Visgi japonai „Japan Display“ teigia turintys LCD ekraną, kuris nenaudoja foninio apšvietimo, tačiau vietoje to panaudoja natūralią aplinkos šviesą apšviesti ekraną. Visgi yra problemų, su kuriomis tokie ekranai susidurs.

Dėl tos priežasties, jog ekrano apšvietimui naudojamas ne įprastas mechaninis foninis apšvietimas, tačiau natūrali aplinkos šviesa, tokio LCD ekrano nebūtų įmanoma naudoti tamsoje. Akivaizdu, kad toks ekranas geriausiai veiktų lauke, kai diena yra ypač saulėta.

„Japan Display“ teigia turintys 7 colių įstrižainės prototipą, skirtą masinei gamybai, kurio rezoliucija yra 1024×768 taško. Problema ta, jog toks LCD ekranas kol kas aprėpia viso labo 5 procentus NTSC spalvų gamos. Antrasis prototipas aprėpia jau 36 procentus NTSC spalvų gamos, tačiau jis pasižymi kiek mažesne rezoliucija, kuri siekia 1024×576 taško.

Trumpą video, kuriame pademonstruota, kaip veikia ekranas, galite pamatyti apačioje.

Šaltiniai:

Japan Display

TechReport

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.