AMD pristato naujos kartos Radeon HD 7970

Kaip jau turbūt žinote ne vienas, AMD vakar naktį pristatė ne ką kitą, tačiau naujajai kartai priskiriamą Radeon HD 7970 vaizdo posistemį, kuris yra pagrįstas ypač pažangiu 28nm technologiniu procesu pagamintu Tahiti lustu ir priklauso Southern Islands šeimai.

Didžiausios naujovės, kurios, atrodo, bus ir kitais metais pasirodysiančiame AMD Radeon HD 7950 vaizdo posistemyje, yra padidintas atminties magistralės plotis iki 384 bitų vietoje ankščiau aukštoje klasėje buvusių 256 bitų, DirectX 11.1 API technologijos bei PCI-Express 3.0 jungties palaikymas ir naujasis 28nm Tahiti lustas.

Kalbant išskirtinai apie AMD Radeon HD 7970, šis vaizdo posistemis be jokios abejonės yra spartesnis už praėjusios kartos vieno lusto flagmaną HD 6970 dėl to, jog turi net 2048 šešėlių vienetus, 3072MB darbinės atminties ir 925MHz branduolio bei 1375MHz atminties dažnius.

Visgi žiūrint į testų rezultatus, ne visuose žaidimuose naujos kartos AMD vieno lusto flagmanas Radeon HD 7970 yra priekyje senosios kartos nVidia produkto GTX 580, bet mes tai priskiriame tvarkyklių anomalijoms. Aukštose rezoliucijose ir naujesniuose žaidimuose AMD produkto pranašumas akivaizdus.

TechPowerUp

Guru3D

AnandTech

Bit-Tech

Hexus

33 Komentarai

  1. crooked parašė:

    549$ ? fuck that…

  2. SB parašė:

    crooked>Kaina kiek persūdyta, tiesa. Bet kai HD 6990 kainuoja daugiau, o GTX 590 taip pat, atrodo logiska.

  3. Povilas parašė:

    man tai silpnokai pasirode, nelabai daug spartesne uz 580, TDP irgi nestebuklas, vos geresnis uz 580, o uzia irgi gana normaliai, kaina kosmosas. nezinau nezinau, be 22nm nieko gero turbut nebus.

  4. Saulius parašė:

    O man tai normaliai atrodo… 🙂 Isidesti kaip ir turi buti.

  5. sangiyaro parašė:

    Na aš irgi kažkaip tikėjausi, kad sparta bus didesnė. Dabar peržiūrėjus nemažai apžvalgų atrodo kad kažkur 20% greitenė už GTX 580, tai kažkaip mažoka ypač turint omeny, kad buvo praleista 32nm ir eita iškart prie 28nm. Manau, kad Nvidia sugebės kurkas didesnę spartą išgaut iš 28 nm produktų, tik neaišku kiek jų dar teks laukt.
    Kaina tai pagal sparta yra normali, nes GTX 580 kainuoja 499$, o 3GB versija 589$. Tai gali būti, kad iš pradžių kainos bus dar didesnė nei 549$.
    Dar pagal apžvalgas atrodo, kad gerai spartinas, tai gal bus kortų su nemažais gamyklinais OC:
    http://vr-zone.com/articles/amd-radeon-hd-7970-review-part-3-3–overclocking-benchmarks-and-conclusion/14308-4.html

    http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-hd-7970-benchmark-tahiti-gcn,3104-16.html

    http://www.legitreviews.com/article/1805/15/

  6. daniukas21 parašė:

    performance per watt nelaibai kazkas gero ant 28nm 🙂

  7. simple parašė:

    Prireikė pinigų, kad užkišti Bulldozer\’io pravalą ar tiesiog \"apetitas kyla bevalgant\"? Už ~380 eurų galima pasiimti dvi GTX 560Ti, kurios sudraskys HD7970 (beveik) kiekvienam teste.

  8. Saulius parašė:

    simple -> Uz 1000euru paiimtum dvi HD7970, ir jam apskritai niekas neprilygtu…

  9. simple parašė:

    Už 1400 eurų paimtum dvi GTX590, kurios >>> x2 HD7970…

    Kalbėjau apie konkrečios plokštės kainos/spartos santykį, prie ko čia HD7970 CF?

  10. Atavar parašė:

    simple> galbut prie to, kad kalbi visiskai akivaizdzius dalykus? ir lygini nelyginamus? Ar tai butu amd, ar nvidia – visada kuo aukstesnio performance plokste – tuo prastesnis yra jos kaina/spartos santykis. Cia ir asiliukui aisku, ir tokiu lyginimu niekas net nedaro. 6670 isviso 220% efektyvesne sparta/kaina santikyje. Na ir ? Kazkaip neteko matyti 4×5570 sistemeliu:)

    daniukas21> tau tikrai 21? performance per watt nelabai kazkas gero ?:D
    http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/HD_7970/29.html
    Hi-endin\’e plokste nusileidzianti tik super lowendams pagal performance/watt yra nieko gero?
    matau vienintele 5450 kuri turi geresni santyki, bet yra is OEM low-endiniu produktu linijos. Tai kas tada yra kazkas gero pasak taves? Komentuojam, argumentuojam ?

    Povilas> 20% pries praejusia karta silpnas rezultatas? Kada ir kurio produkto, bei kaip daznai buvo geriau? Pavyzduku prasom.
    Iskaiciuojam, kad sumazejo TDP, labai smarkiai padidejo OC potencialas, atsizvelgiam, kad tai pradinis naujos architekturos produktas, kai dar neviskas atidirbta tiek HW tiek SW srityje – na nzn as tai vertinciau, kaip labai puiku starta.

    O del garso – na ko noret is referencinio dizaino. AMD/ATI referencines plokstes (cpu radiatoriai irgi) visada buvo reaktyvines turbinos 😀 Tiesa sakant nelabai (bent jau man) tai ir rupi – vistiek daugumas manau renkasi nereferencinio dizaino produktus.

  11. BC00 parašė:

    OC ir realios W sanaudos super.
    Aisku spartos prieaugis ne GF5900 -> 6800 ar radeon atitinkamai, bet viskas ziuris neblogai, turint galvoj kad tai tik beta draivai ir be abejones naujuose geimuose 7970 atsiskleis vis graziau.

  12. daniukas21 parašė:

    tarp 4870 ir 5870 buvo performance/wat skyrtumas apie 50 % o tarp 7970 ir 6970 32% o jei lyginti 7970 su 5870 tai skyrtumas vos 16% 🙂 naujas tech procesas bet vistiek raji viskas lb paprasta

  13. Pasisiauses parašė:

    Jūs man, nesusipratėliui, paaiškinkit, kodėl tokie dideli ginčai kyla dėl kažkokių vaizdo plokščių? 😀
    Ar jūs taip dažnai jas keičiat, kad jums taip aktualu, ar kaip?
    Man tai čia tik paprasta kompiuterio dalis. Nupirkau, įdėjau, pamiršau. O čia vos ne karai vyksta 😀
    Tas pats, kaip ginčytis dėl to, kuris karbiuratorius geresnis 😀

  14. simple parašė:

    BC00. Mane tenkintu ir elektros sąnaudos ir sparta (dalinai), bet kaina kosminė. Tiesa, kaip iš naujos architektūros, šuolio nuo 40nm iki 28nm tech. proceso, bei padidinto atminties bus\’o pločio (nuo 256-bit iki 384-bit) tikėjausi kur kas daugiau. Nesigilinau į naująja architektūrą, bet toks vaizdas, kad visi pokyčiai buvo itin maži arba nelabai sėkmingi.
    Paskutinius 7 (su pertraukomis) metus rinkausi AMD (ATI) dėl teisingų kainų ir pasirodo be reikalo, nes jie pajutę pinigų skonį pastatė save aukščiau \"žaliųjų\", o kokybe vis dar atsilieka. Ypač tvarkyklėmis. Tiek to.

    Pasisiauses. Tam, kad tai suprasti, reikia būti entuziastu. Rašau be jokios ironijos – nesuprantu ką čia veiki. O dabar su: užeik į forum.planet-f1.com ir paklausk kodėl jie aptarinėja padangas 🙂

    Atavar. Prasisklaidžius dūmams, perskaityk savo rašliavas.

  15. gedz parašė:

    simple> kaina 10 proc didesne uz 580 gtx, atsizvelgus i viska, ganetinai logiska, nors aisku kainu karas tarp amd ir nvidia galetu but intensyvesnis amd iniciatyva.

  16. Saulius parašė:

    simple -> Nesuprantu ko tu is tu kainu nori… Jinai visur lenkia HD6970 ir GTX580, logika pasitelkus 7970 turetu buti siektiek brangesne nei senosios kartos vga, bet ne brangesnes nei HD6990 ar GTX590, kurius kai kur yra pranasesnes. Taip suprantu, kad turbut pagaminimo kastai gal but ir pigesni nei praitu vga… bet cia tik izengia i 22nm pagaminimo proceca, dar daug reikia ka nuveikti. Esme, ta kad bent jau kolkas kainos/spartos santykis yra tikrai geras.

  17. ironvolf parašė:

    Nereikia būti kažkokiu tai Enšteinu, kad suprast elementarų dalyką, kad perėjimas prie kito technologijų proceso nėra nemokamas dalykas, tai kainuoja, tad nenuostabu, kad pirmas blynas nėra pigus, technologija turi atsipirkt. Vėliau bus kas kita, dar tik pradžia, o jau panikuojat.

  18. BC00 parašė:

    Jau dabar galvojama kaina pazeminti iki 499, bet juk viskas visad taip ir buvo – pirmasis high-end visada iseidavo su premium kaina. Del to nereikia verkti – susinormalizuos, nors atsizvelgus i GTX580 kaina nematau nieko kritisko.
    Kas liecia atminties bus\’a – vis maziau ir maziau geimu yra jautrus atminties pralaidai, paprasciausiai jos tokios dideles nereikia. Architektura? Hmm… yra keletas geimu, kur 7970 tiesiog svyti (arkham city, shogun 2), manau cia pasidarbavo nauja shaderiu architektura + pagerintas TES. Ateinantys geimai turetu buti itin jautrus tam.

  19. GAndrius parašė:

    O tai kur tas XDR2 RAM\’as????

  20. daniukas21 parašė:

    o kur liquid chamber? parasyta kad vapuor neaisku biski

  21. PhaNtoM parašė:

    GAndrius>>
    Senokai jau buvo pasakyta, kad 7 kartos radeonai nenaudos dar XDR2 atminties.
    daniukas21>>
    Aš irgi nesuprantu, taip išeina, kad ir dėl aušinimo melavo? 🙁

  22. GAndrius parašė:

    to PhaNtoM>> Tai greiciausiai AMD nenori uzsokt ant RAMBUS greblio su XDR2 kaip Intel\’is ant RDRAM.

  23. cepukas parašė:

    Pesates,kaip vaikai del saldainio,bet susimastykit,ar verta??? Ar cia tiesiog igimtas dalykas pestis del nieku,kuriu,net nepirksite. ;D

  24. simple parašė:

    nesusimastemberasti

  25. simple parašė:

    BC00, tik pasirodžiusią HD4870X2 pirkau už 354 eurus, kuri tuo metu \"darė\" visas kitas. Nuo HD5xxx serijos AMD pasikėlė iki nerealių aukštumų ir pradėjo save statyti aukščiau Nvidia\’os, nors jiems ten tikrai ne vieta. Kaip rašė \"cepukas\" – tikrai jos nepirksiu.

  26. BC00 parašė:

    Kame cia tas pasikelimas ir statymas auksciau kitu?

  27. sangiyaro parašė:

    Ko jūs čia dėl tos kainos pešatės. Jei kaina tikrai per didelė ir už tokia kainą bus per maža paklausa, tai kaina kris, jei atvirkščiai paklausa už tokia kaina bus didelė, tai tarpinikai, pasinaudoję progą, užsidės didesnius antkainius ir kaina dar pakils.

  28. simple parašė:

    BC00: kainose, tik kainose. Tame ir bėda. Buvo nemažai palaikančių AMD dėl konkurencijos, ką jie dabar užmušė. Dabar AMD brangiau nei Nvidia ir spėk ką rinksis vertinantys kokybę?

  29. BC00 parašė:

    Nematau jokiu uzkeltu kainu is AMD VGA padalinio puses. Nekalbant apie kazkokia prastesne kokybe.

  30. Saulius parašė:

    Kaina yra savo spartos ribose, ir viskas cia normalu.

  31. svedas parašė:

    Visada juk noris xaliavos 😀

  32. crooked parašė:

    pasirodo netokia ir didele ta kaina jos 😀 7990 kainuos $849 😀 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.