AMD pristato sparčiausią Phenom II X4 versiją – 980 BE

Antras pagal dydį lustų gamintojas pasaulyje, kompanija AMD šiandien veikiausiai pristatė paskutinį gaminį, kuris nepriklauso Bulldozer architektūrai. Tai sparčiausia Phenom II X4 serijos versija pavadinta 980 Black Edition vardu.

Skirtumas nuo ankščiau pasirodžiusio Phenom II X4 975 BE procesoriaus – tik vienas. Tai, žinoma, taktinis dažnis. Naujasis AMD Phenom II X4 980 BE turi jau numatytąjį 3.7GHz taktinį dažnį ir atrakintą daugiklį, kuris padės spartintojams daugiau išspausti iš lusto.

Galime priminti, kad praktiškai visi Phenom II X4 serijos centriniai procesoriai yra pagaminti panaudojant 45nm technologinį procesą, turi 6MB trečiojo lygmens laikinąją atmintį ir jau integruotą dviejų kanalų DDR3 atminties kontrolerį. AMD Phenom II X4 980 BE rekomenduojama kaina – 195 JAV doleriai.

5 Komentarai

  1. nanoWorld parašė:

    4 branduoliai ir 3.7GHz. Kaip sio derinio reikejo Phenom 2 isleidimo metu, kuomet zemas ju daznis buvo vienas is pagrindiniu trukdziu normaliai kovoti su C2D/C2Q…

  2. BC00 parašė:

    Daznio truko pirmajai Phenom I serijai, kuris neleido tinkamai pakovoti net su pirmais 65nm Conroe/Kensfield\’ais.

  3. nanoWorld parašė:

    Sakykim taip: Phenom 1 jo truko labiau, bet pirmieji Phenom 2 modeliai buvo irgi salygiskai neauksto daznio, berods 2,5 – 2,8GHz, kai tuo tarpu C2D/C2Q buvo jau virs 3, be to, reikia ivertinti ir tai, kad pastarieji buvo efektyvesni pagal dazni, tad >3GHz daznis Phenom 2 starte butu tikrai \"nepakenkes\".

  4. BC00 parašė:

    Phenom II X4 startas buvo su 2.8GHz-3.0Ghz \"agregatais\", bet ir to neuzteko pakovot su 45nm Q9xxx, kuriu daznis dar tada nesieke 3GHz. Koja kiso pati architektura, ir clock vs clock nenauda AMD pusen. Seniai pripazinta, jog vienintelis Phenom II ginklas ir tebuvo daznis bei kaina, kurios pagalba dar siek tiek gyvavo ir \"letadazniai\" Phenom I.

  5. Esthreel parašė:

    As pats tebeturiu 2.6 phenom 9950, tiesiog daugikli padinius iki 15x ant 3.0 ghz be problemu veikia. Aisku kas blogai, kad jei super PI prasuki tai atsilieka nuo mano senuko core2duo laptope (betods T7200) kuris stovi ant 2.0ghz. Tad performance vs mhz labai silpnas AMD. Aisku pirkau as ji nes pigus buvo i4 banduoliu, pries 3 metus cia oho buvo.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.