„AMD Radeon R9 Fury X“ – išparduotos

Tik vakar AMD pristatė savo naująjį flagmaną „Radeon R9 Fury X“, o pirkėjams neprireikė nei 24 valandų, kad iššluotų visas šių vaizdo plokščių atsargas, todėl norintys įsigyti šį galiūną gaus laukti naujų partijų.

„AMD Radeon R9 Fury X“ buvo labai laukiama vaizdo plokštė, tad nieko nuostabaus, kad pirkėjai labai ryžtingi ir puolė pirkti šiuos grafikos spartintuvus, kaip karštus pyragėlius. Mažmenininkai dabar gali pasakyti tik tiek, kad Fury X grafikos adapterių jie neturi ir nežino kada turės. Kol kas yra sunku numanyti, kodėl susiklostė tokia situacija. Galimai AMD neįvertino rinkos poreikio šiai vaizdo plokštei ir pirmoji partija buvo per menka, arba AMD tiesiog nesugebėjo prigaminti pakankamai vaizdo plokščių, dėl gana sudėtingo dizaino, nes pirmą kartą panaudota deficitinė HBM atmintis.

Situacijos rimtumas paaiškės per artimiausias savaites, kai arba pamatysime atkeliaujant naujas partijas Fury X vaizdo plokščių, arba kainininkuose ir toliau švies užrašas išparduota (ang. out of stock).

23 Komentarai

  1. Celeron parašė:

    NVIDIA GTX980 = 275w, Fury = 430w, sakyciau daugoka biski.. panasiai srebia kaip betono maisykle:) nepatinka man tokie dalykai :/ reikia brangesnio maitinimo bloko, per kelis metus naudojimo dar susidaro siokia tokia sumele uz elektra uz tuos +150w. Reiketu galingos plokstes i sia neziureciau..

  2. ZeroFM parašė:

    apple stiliaus reklama … pvz ant kokio skytech atvežė 2vnt ir šaukt kad išpirko …

  3. TavoMama parašė:

    Celeron, tai yra peak power consumption. Pagal tai galima rinktis PSU, bet ne skaičiuoti būsimas elektros sąnaudas. Vidutinės sąnaudos žaidžiant Fury-X ima ~220W, GTX980 ~185W.

  4. Katonas parašė:

    Kažin ar į LT iš vis papuolė nors viena Fury. Be to AMD pati nesiskelbia, kad išpirko, tiesiog faktas toks, kad peržvelgus parduotuves nebėra Fury’iu pirkti.
    Su elektros sąnaudom situacija gerai paaiškino TavoMama (Juokingas man šis nickas :D)

  5. Maariux parašė:

    Kažkas buvo minėjęs, kad pirmoji partija bus 30k vienetų kas yra juokingas kiekis.

  6. Jordan parašė:

    Uk scan.co.uk (ten dazniausiai perkuosi) irgi nera nei vieno modelio like.

  7. GK parašė:

    tai kad ten kokia viena ar dvi buvo,tai visas amd apsiseileje fanai nuciupo 😀

  8. vacoum parašė:

    jau seniai sakiau kad jos bus trukumas, nes tiesiog nesugeba iskepti bent minimalaus ju kiekio – neveltui taip velai tas pristatymas.

  9. Maariux parašė:

    Ir… ?

    "vacoum
    2015-06-26 09:21:48
    jau seniai sakiau kad jos bus trukumas[…]"

  10. vacoum parašė:

    na ko cia nesuprasti ?

    ir toliau tas trukumas bus, jei priezastys liks tos pacios.

  11. GK parašė:

    cia panasiai kaip su xbox,issiunte kelis tukstancius,ispirko ir paskui giriasi kad lentynos tuscios 😀

  12. Katonas parašė:

    Kas giriasi? Nemaciau tokio AMD pranesimo, gal galima nuoroda?

  13. GK parašė:

    nereik taip tiesmukai suprasti… 😀

  14. Katonas parašė:

    Šiaip norėjau paerzinti 😛 Manau patys AMD nesidžiaugia, kad negali išmesti tokio kiekio, kad užtektų visiem. Jiem pinigėliai labai reikalingi.

  15. TomasP parašė:

    GK, o ką apsiseilėję Nvidia fanai čiumpa? 980 TI G1?

  16. GK parašė:

    nezinau,bet greiciausiai,vis gi greiciausia vienplokste rinkoje 🙂 ir kaina vos ne 1:1 su fury x,cia no braineris sitoje vietoje 🙂

  17. CactusDude123 parašė:

    Greiciausia vienplokste kiek zinau yra Titan X, po to tik jau 980 Ti.

  18. GK parašė:

    laikas kazkam atsviezinti zinias 🙂 titan x OC max temp,max power vargiai lenkia g1 gaming,ka jau sneket apie g1 gaming oc varianta 🙂 aisku,bus idomu pamatyt kokia ten galia slepia msi su asus.

  19. adexas parašė:

    celeron ka cia kliedi. toks vaizdas jog paemei skaicius vienai plokste is max tdp o kitai is total system power 😀
    http://www.overclock3d.net/gfx/articles/2015/06/23174943248l.jpg
    va koks skirtumas ant load, viso labo ~20 watu

  20. BC00 parašė:

    G1 atėjo galas. MSI Gaming ir šaltesnė ir mažiau triukšmaujanti, tik kad guru3d nesugeba į chart’us įdėt G1 ir reik lygint skaičius atsivertus atskirą review linką.
    http://www.guru3d.com/articles-pages/msi-geforce-gtx-980-ti-gaming-oc-review,1.html

  21. GK parašė:

    atsiverciau,paziurejau kad G1 greitesne ir ramu 🙂 temperaturos? kad G1 vesesne Load rezimu,kas mano nuomone ir svarbiausia,bet net ir overall temepratura plokstes zemesne 🙂 msi load rezimu 2dBA tylesne,o idle rezimu abi 33dbA skleidzia.tai gi,niekam neatejo galas 🙂 tik parode kokia superiniska G1 yra 🙂 dar pridekim kad jinai turi ir papildoma jungti,kas prideda dar pliuso paciai vaizdo plokstei ir bent jau kur gyvenu jinai yra ir pigesne 🙂

  22. BC00 parašė:

    My bad. Ne į tuos skaičius pažiūrėjau, temp panašios (+3 C MSI nenaudai). Bet man asmeniškai MSI patrauklesnė dėl mažesnio ilgio ir tylesnio veikimo. Nereikėtų pamiršti, kad tie +2 dBA tikrovėje paprastai atstoja dvigubai didesnį triukšmą. Aišku, galutinį apsispredimą turbūt kaina nulemtų. Belieka palaukti Asus DirectCu III STRIX apžvalgos.

  23. GK parašė:

    jo,laukiam Asus,ten jie veliau nei kiti isleidzia.gal pasimokys is pirmtaku 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.