AMD ruošia naujus 1090FX ir 1070 lustų rinkinius

Nepaisant kai kurių pranešimų, jog AMD kitais metais galbūt naudos naują procesoriaus lizdą savo aukštos klasės procesoriams, šį kartą nurodoma, jog esamas AM3+ lizdas ir toliau išliks, o AMD pristatys pora naujų lustų rinkinių, kurie bus su minėtu lizdu.

AMD neva šiuo metu ruošia du naujus lustų rinkinius – 1090FX ir 1070, kurie kartu pasirodys su SB1060 pietiniu tiltu bei palaikys esamus ir kiek vėliau pasirodysiančius FX serijos procesorius, kaip ir kitus centrinius procesorius, kurie bus pritaikyti AM3+ lizdui.

Informacijos apie lustų rinkinius nėra daug, tačiau aišku, jog vidutinei klasei skirtas 1070 lustų rinkinys pagaliau palaikys net iki aštuonių SATA 6.0 Gbps jungčių, kai aukštos klasės 1090FX pasižymės įgimtu USB 3.0 palaikymu ir pasiūlys užtektinai linijų 2x PCI-Express x16 variantui, sujungus dvi vaizdo plokštes.

Kad ir kaip bebūtų gaila, nurodoma, jog tiek 1070, tiek ir 1090FX lustų rinkiniai, kaip ir esamas aukštos klasės 990FX, nepasižymės PCI-Express 3.0 jungtimis. Kad ir kaip ten bebūtų, manoma, jog naujieji lustų rinkiniai iš AMD pasirodys antrajame kitų metų ketvirtyje.

1 Komentaras

  1. BroniusK parašė:

    Galėtu AMD naujasis lizdas vadintis AM++

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.