AMD trečiojo ketvirčio rezutatai nedžiugina

 AMD paskelbė savo finansinius trečiojo ketvirčio rezultatus, kurie neatitiko lūkeščių ir kompanija vėl ruošiasi mažinti darbuotojų skaičių. Per paskutinį ketvirtį AMD gavo 1.43 mlrd. dolerių pajamų, palyginimui pernai tuo pat metu gauta 1.46 mlrd. Pelno eilutė irgi atrodo blankiai, per trečiajį ketvirtį gauta 17 mln pelno, palyginimui praėjusiais metais tuo pat metu gauta 48 mln. Pati AMD nieko gero nesitiki ir paskutiniame ketvertyje, nes prognozuoja net 13% sumažėjusias savo pajamas su 3% paklaida.

Šie prasti rezultatai vėl privedė prie darbuotojų atleidimo politikos. AMD žada atleisti 7% savo darbo jėgos ir taip šiemet sutaupyti 9 milijonus, o kitais metais net 85 milijonus dolerių. Atrodo Wall Street'as jautė AMD sunkumus, dėl ko per pastarajį mėnesį akcijų vertė nuo 4.20$ nukrito iki 2.63$. 

5 Komentarai

  1. Maariux parašė:

    Įdomu būtų pamatyti atskirų sektorių rezultatus: desktop CPU, APU, GPU, Mobulius įrenginius, konsoles.

    Įtariu dektop CPU smigo žiauriai, kažkiek ištempė per GPU, bitcoin minerių antplūdis + konsolės. Šiaip AMD labai prasti popieriai.. APU praktiškai netobulėja, Desktop CPU konkuruoja tik mid ir low ende ir tai su labai nevykusiu energijos/našumo santykiu. Pagal paskutines naujienas, jie visiškai žada pasitraukti iš šio sektoriaus palikdami tik APU.
    Laptopuose be APU daugiau nieko nerasi.. Ir tai jie skirti tik low end serijoms. Vienintelis kas kažkiek gelbėja, tai VGA pardavimai, bet po 9xx nVidia kartos pasirodymo, Q4 bus liūdesys. Konsolės neaišku kiek neša pelno, bet įtariu nekažką marža uždėta.
    Žmonės atleidinėjami, traukiasi darbo jėga, o šiuo momentu bando aprėbti ką siūlo 2 atskiri dideli konkurentai..kas iš to gaunsai, visi puikiai matom.

    Pasiilgstu tų Athlon Thunderbird, Barton laikų kai kapojosi su Intel kaip lygus su lygiu ir kainos buvo konkurencingos.

  2. Katonas parašė:

    Panasu, kad AMD uzburtam rate, nori nebankrotuoti, atleidzia darbuotus, del ko sumazeja produktu tobulinimas ir taip be galo besikartojantys ciklai. Net nesitikiu kazko gero ir GPU segmente, mazejanti konkurencija oi kaip nuskausmins mus pirkejus.

  3. bronius parašė:

    Tai vadybininkus kokius ir ismetineja, abejoju kad taip mazintu techninius darbuotojus….

  4. Jordan parašė:

    Butent, kad techninius ir mazina 🙂 nespeja patenkint uzsakymu ir praranda kontraktus.

  5. bronius parašė:

    Tada situacija sudetinga, nes problema vadovuose… Abejoju amd labai stipriai 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.