„AMD Vishera“ procesoriai taps paskutiniais neturinčiais integruotos grafikos?

Čekų šaltinis "OBR-Hardware" pranešė, jog jie gavo inžinerinį "Vishera" procesoriaus egzempliorių. Nurodydamas anoniminį šaltinį iš AMD, tinklalapis kartu pranešė, jog "Vishera" taps paskutiniais kompanijos sprendimais, kurie dar neturi integruotos grafikos. Ateityje AMD ketina prieš "Intel" kovoti tik tame segmente, kur dabar yra jos hibridiniai procesoriai. Reikia pažymėti, jog procesoriai "Opteron" taip pat gali gauti integruotą GPU – pavyzdžiui, tam, kad būtų paspartinti tam tikri skaičiavimai. Vis dėlto tokia serverinių sprendimų auditorija nebus didelė.

Iki šio publikuoti "Vishera" šeimos procesorių charakteristikų duomenys nebuvo oficialūs, tačiau kolegoms iš resurso "WCCF Tech"pavyko gauti oficialų AMD liepos mėnesio dokumentą, kuriame procesorių "Vishera" ir "Trinity" specifikacijos suvestos į bendrą lentelę, kurią galima matyti žemiau:

Tikėtina, jog kai kurie modeliai į šią lentelę nepateko. Kaip jau buvo skelbiama anksčiau, sparčiausias "AMD Vishera" modelis FX-8350 dirbs 4,0 GHz ( Turbo 4,2 GHz) taktiniais dažniais. Analogiški dažniai numatyti ir keturių branduolių modeliui FX-4320, tačiau šis turės jau ne 125 W, o 95 W TDP.

3 Komentarai

  1. Fostil parašė:

    Ar teisingai supratau jog amd nebegamins high end cpu, o fokusas bus tik ant ekonimisku pc? Jei tokie gandai is tiesu pasitvirtins, jog nebeliks amd cpu geimeriu/entuziastam skirtu, tai nusimato tamsus laikai su intel kosminem kainom. Jau ir dabar i5 brangus, tai kas bus kai visiskai konkurencijos nebeliks? Mokesim +1k lt uz prasciausia quad core cpu?

  2. BC00 parašė:

    Taip, buvo pasirodžius tokia info, kad AMD nebebandys pavyti Intel high-end CPU rinkoje. Po to, jei gerai pamenu, AMD buvo paprašyti pakomentuoti tokią informaciją, bet kažką numykė ir nieko aiškiai nepasakė. Bet iš tikrųjų tikėtina, kad artimiausiais metais ir nebeišvysim Athlon šlovės.

  3. Lixteris parašė:

    Kai kas šneka, kad Samsung gali įsigyti AMD. Tada viskas tiesiog apsiverstų aukštyn kojomis. Aš manau, jog ateitis nėra dideli asmeniniai kompiuteriai, tačiau viskam apsiversti aukštyn kojomis turbūt prireiks dar vieno dešimtmečio.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.