TRINTI TRINTI

Grįžimo į mokyklas sezono šventei AMD mažina savo procesorių kainas. Kainų "apkarpymo" sulauks A serijos hibridiniai procesoriai, stalinė FX bei baigianti pasenti "Phenom II" serijos.

Didžiausio kainų sumažinimo sulaukė AMD APU, kurių kaina vidutiniškai sumažėjo 15,7 %. FX serijos procesoriai atpigo 11,9 %. Didžioji dalis užmarštin grimzdančių "Phenom II" procesorių kainos nebuvo sumažintos taip pastebimai, tačiau AMD sugebėjo "pagaminti porą itin karštų pyragėlių": X4 955 BE kaina buvo sumažinta 22,9 %, o X4 965 BE – 20,9 %. Kainuodami, atitinkamai 81 ir 91 JAV dolerį pastarieji procesoriai dabar tapo itin patrauklia preke.

Nors kainos turėtų oficialiai įsigalioti tik šiandien, panašu, kad Lietuvos rinką malonūs pasikeitimai, mūsų nuostabai, spėjo pasiekti kiek anksčiau.

AMD mažina procesorių kainas

Nors oficialus AMD procesorių kainoraštis kol kas nebuvo atnaujintas, tačiau panašu, jog AMD nusprendė \“apkarpyti\“ didelę dalį Phenom II procesorių bei vieno Athlon II šeimos nario kainas.

Didžiausia JAV PC komponentų internetinė parduotuvė Newegg parduoda Phenom II X4 955 BE už 199.99$. Visai neseniai šio CPU kaina buvo 245$. Kiek lėtesnis Phenom II X4 945 modelis kainuoja 169.99$, nors prieš tai kainavo 225$.

Trijų branduolių Phenom II X3 720 BE kaina nukrito 26$ – nuo 145$ iki 119$, o Phenom II X2 550 BE kaina kiek pakilo – nuo 99.99$ iki 102.99$.

Iš Athlon II šeimos procesorių kainos kritimo sulaukė tik Athlon II 250. Prieš tai kainavęs 87$, dabar šis modelis kainuoja 76$.

Labiausiai tikėtina, jog tokiu būdu AMD reaguoja į netrukus įvyksiantį Intel Lynnfield procesorių startą. Belieka tikėtis, jog sumažėjusios AMD procesorių kainos greitai pasieks ir Lietuvą.

5 Komentarai

  1. Maariux parašė:

    Tikiuosi naujasis technews eshopas irgi gan sparciai reaguos i krentancias kainas, ne taip kaip musuose megsta salonai tempti guma. Nors ko gero viskas atsirems i tiekejus.

  2. marazinas parašė:

    Na, taigi čia pas mus tokia jau verslininkų logika. Kai pasaulyje kainos krenta, tai jiems pasiteisinimas \"mes dar sandėliuose likučius turim išparduot\", o kai pasaulyje kainos kyla \"kainos kyla pasaulyje, tai ir mes keliam\".
    Ypač tai pastebima su kuro kainom.

  3. Crunk parašė:

    tai kad ir lietuvoje nukrito kainos ziopliai

  4. Katonas parašė:

    Data naujienos žiūrėk…

  5. Crunk parašė:

    stopudovai 😀 kodel sita "naujiena" taip aukštai ?

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.