Amerikietis per dieną išeikvoja 34GB duomenų

Pasak Kalifornijos San Diego universiteto, vienas Jungtinių Amerikos Valstijų gyventojas suvartoja daugiau nei 34GB informacijos kas, tiesa pasakius, yra netgi labai daug, parodė tyrimas.

Mokslininkai paskaičiavo, kad vienas vartotojas per metus išnaudoja net apie 12410GB informacijos. Nustatyta, kad didžioji dalis informacijos yra gaunama žaidžiant kompiuterinius žaidimus, žiūrint filmus ar televiziją internetu.

Tai iš tiesų nestebina. Už Atlanto skaitmeninė informacija yra taip išplėtota, kad neišeidami iš namų galite įsigyti muzikos, pažiūrėti filmą ar nusipirkti žaidimą bei jį atsisiųsti. Nieko keisto, kad išnaudojami tokie milžiniški informacijos kiekiai.

19 Komentarai

  1. BigMan parašė:

    cia tipo 34 Gb dauk? hmm.. as per diena 100GB parsiunciu vien is torrentu, o ka kalbet apie games, televizija ir t.t oi tie amerikieciai stengiasi girtis per kiekviena kampa, kad tiek isnaudoja ir pans..

  2. Linas parašė:

    BigMan> Juk čia ne konkretaus žmogaus JAV rekordas, o visų bendrai – vidurkis. Labai įdomu būtų pamatyti statistika lietuvoje.

  3. BigMan parašė:

    Linas>> lietuvoje tikrai zymiai daugiau.. paziurek kiek piratu 🙂

  4. SB parašė:

    BigMan>>As vos 7-9GB isnaudoju per dieną. Šitame kaime, kuriame esame, net muzikos nusipirkti neįmanoma internetu, tad daugiau eina DVD formato laikmenos.

  5. pekinas parašė:

    BigMan, nelabai tikiu, arba siuntiesi to ko tau nereikia, arba kokius bluray filmus gerai sveriancius. Jie gi skaiciavo statistika, taigi 34 Gb yra tikrai daug. Tai tiesiog reiskia, kad gerai yra ispletota interneto paslaugu rinka, ir manau, kad maza ka cia stebina tai.

  6. nanoWorld parašė:

    Is esmes tai nera daug. Idomumo deliai paskaiciavau, tai 34GB i diena atitinka vidutini ~3Mbps srauta per para, palyginimui, GALA televizija generuoja vid. ~6Mbps srauta, tai 34GB per diena galima sudaryti vien tik pasileidus GALA televizija 12 valandu, o tai gali buti realu, nes nemazai kas isijungia koki muzikos kanala tiesiog \"fonui\" namams. Tad, rpiklauso kaip paziuresim i tuos 34GB…

  7. SB parašė:

    nanoWorld>>Velgi, NanoWorld, kai kurie dirba iš tų amerikiečių. Pagalvok. Pareini 4-6 valanda vakare ir kada gi tokia kaip GALA žiūrėt 12 valandų? Nelogiška. Per turimą laiką sunaudot 34GB yra tikrai daug. Tai tik sako, kad jų servisai gerai išplėtoti, kaip ir interneto prieiga.

  8. nanoWorld parašė:

    Gali naudoti DVB-S su 1080p. Lietuvoje taip pat puilkiausiai prieinama. Srautas atitinkamai kartais didesnis. Uzteks paziureti pora h. As tik norejau pavyzdziu parodyti, kad tas 34GB gali but daug arba mazai priklausomai nuo to, kaip tu i juos paziuresi. MP3 bylomis tai yra daug, transliaciniu atzvilgiu isvystytame tinkle tai yra normalu ar net mazai del ko, pritariu tavo nuomonei del servisu.

  9. suck4it parašė:

    Taigi nesamone taip skaiciuot. Tarkim su manim palyginus tikrai nera cia labai daug as i diena atsisiunciu kokius 2-3 filmus dar koki zaidima, muzika, uploadinu ir gaunasi panasiai, bet tu supranti, kad cia vidurkis vadinasi iskaito ir tuos, kurie internetu naudojasi tik po darbo kelias valandas pasedint kokiam facebooke ar dar kur. Tie tavo skaiciavimai cia visiskai ne i tema.

  10. SB parašė:

    suck4it>Žinoma. Tarkim, galbūt kitas vartotojas JAV prasuka 100-200GB į dieną, o kitas tik po darbo paskaitos naujienas, pasėdi Facebooke. Bet vidutinis skaičius nemažas.

  11. Pofke parašė:

    Truputi isiskaitykit i naujiena. Suvartoja daugiau nei 34GB informacijos. T.y. jisai ja praziuri, praklauso ar prazaidzia, o ne tik atsisiuncia ir laiko ja.
    PVZ.: nemanau, kad vidutinis Lietuvos gyventojas didziausia savo dienos dali praleidzia vien tik prie televizoriaus, o amerikieciai nuolatos ziuri televizija kaip pramogu forma.

  12. nanoWorld parašė:

    Nesamone yra gincytis ar 34GB vidurkis per diena yra daug ar mazai, nes kiekvienas si skaiciu vertina pagal save ir skirtingai.

  13. pekinas parašė:

    Na nera palyginta su kitomis salimis, galbut kitu nera tokiu statistiku net. Esme ta, kad lyginang su LT tai cia yra labai labai daug, nes nemazai daliai lietuviu, nera net teoriniu sansu tiek prasukti. Uzmiestyje nuosavos namuos, su 2-4 greiciu ka tu ir prasuksi ;/
    Anyway, visi tobulejam, tik mes atsiliekam del politiniu, kariniu praeities padariniu.

  14. Flylal parašė:

    cia net ne apie siuntimus eina kalba:
    \"Nustatyta, kad didžioji dalis informacijos yra gaunama žaidžiant kompiuterinius žaidimus, žiūrint filmus ar televiziją internetu\"
    arba cia ne taip isversta.
    cia atceit ziuri filma 3 Gb vietos ir tu ji suvartoji 😀 nu nesamoningas tas tyrimas kazkoks, tai gal tegu smegenu turi ismatuoja GB.

  15. Domast parašė:

    gal įskaičiavo IPTV srautą?

  16. Fostil parašė:

    34*306mljn gyv = 10.4Zettabytu arba 10 404 000 Terabytu. Sunkiai suvokiamas duomenu srautas, o kas dedas viso pasaulio mastu, arba kas desis po kokiu 20m kai BD diskai bus kasdienybe, hd filmai iprastas filmas…

  17. arturas173 parašė:

    bigman \"as per diena 100GB parsiunciu vien is torrentu\" Nu nu, noreciau tai pamatyt . Ka siunti? O siaip tai skaiciai ispudingi kadangi kalbama apie vidurki.

  18. Storasis parašė:

    Nu cia daxuja.. 34 Gigabaitai.. per diena. As per diena atsisiunciu koki gigabaita , turiu omeny koki filma kas 3 dienas , naujienas skaitydamas.. Esu atsilikes matyt nuo naujoviu

  19. dzapie parašė:

    Per paskutiny menesy traffico 2tb turiu. Tai cia primetus panasiai ir iseitu.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.