Anksčiau laiko atskleistos detalės apie „Kaby Lake“ ir „Apollo Lake“

HP netyčia paskelbė kelių dar nepristatytų procesorių specifikacijas. Tai įvyko paviešinus „Pavilion X360 m1“ technikos priežiūros vadovą(įrašas dabar pašalintas). Daugiau apie „Kaby Lake“ ir „Apollo Lake“ procesorius tikimasi sužinoti dabar vykstančiame „Intel“ IDF renginyje.

„Kaby Lake“ šeimos atstovas – „Core i3-7100u“. Procesorius turi du fizinius branduolius, kurie gali pasiekti 2.4 GHz dažnį. Spartinančios atminties kiekis lygus 3 MB. i3-7100u TDP reitingas vos 15 W. Grafikos apdorojimu rūpinsis „HD Graphics 620“. Šis grafikos sprendimas palaiko DirectX 12 ir sugebės atvaizduoti 4K video.

„Apollo Lake“ šeimos procesoriai paremti „Goldmont“ architektūra ir bus sutinkami su „Celeron“ ir „Pentium“ procesoriais. „Pentium N4200“ bazinis dažnis vos 1.1 GHz, bet jis gali pakilti iki 2.5 GHz. „Celeron N3350“ galės pasiekti 2.4 GHz dažnį. Abu procesoriai turės vos 6 W siekiantį TDP ir 2 MB L2 lygio spartinančiosios atminties.

Kaby lake

3 Komentarai

  1. kernel_p4n1c parašė:

    Tikekimes Y serija kazkiek atpigs einant laikui. Mano galva labai geras produktas, kai normalu x86 branduoli gauni iki 5W envelope, kas reiskia, kad gali turetu normalu Ultrabook’a visiskai fanless form factor’iuje. Tik, kad pats cpu ~300USD siai dienai.

    Beje, parasykit apie Intel + ARM sanderi – tai gana svarbus ivykis 🙂 http://wccftech.com/intel-manufacture-arm-chips/

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Aha tikrai idomu. Bet vargu ar siandien turesiu laiko.

    • neblogai parašė:

      Taip, vartotojams norėtųsi gero greičio 5W branduolių už ARM procesoriaus kainą. Tuo tarpu Inteliui norėtųsi ir toliau gaminti taip, kad galėtų juos pardavinėti po $300. Yra tokia gera verslo logika, kuria vadovaujasi pvz IBM: trauktis iš mažo pelningumo rinkų į ten, kas brangu ir negamina kiti. Intelis iš pigaus segmento visiškai nepasitraukia, tačiau ten gamina silpną N seriją.
      Iš pastarojo meto veiksmų spėju, kad naujausia AMD plėtros logika yra priešinga: rinką imti ne didžiausiu greičiu, o pigesne gamyba, bei negreitais, tačiau masiniais gaminiais- kaip konsolės. Tai rinka, kur Intelis nenori varžytis dėl mažo pelno; kur didelės maržos- ten jau AMD negali varžytis.
      Na ir dar apie i3 7100U. Ne visai suprantu šio procesoriaus 15W TDP ir iki 2.4GHz dažnį. Turiu Surface Pro 2 su i5-4300U 1.9 up to 2.9 GHz, 3 MB cache, tie patys 15 W – taigi i3 7100U 15W galiu aiškinti nebent dideliu investavimu į jo GPU- arba, greičiau kol kas netiksliomis CPU specifikacijomis.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.