Referencinio dizaino RX 480 nepapuls į PCI-SIG sąrašą

Panašu, kad RX 480 nukentės dėl per didelio energijos vartojimo iš PCIe lizdo bei šešių kontaktų papildomos maitinimo jungties ir nebus įtraukta į PCI-SIG Integrators List (liet. integratorių sąrašas). Nors esminė problema dėl per didelio energijos vartojimo iš PCIe lizdo buvo sutvarkyta programinės įrangos pagalba, bet referencinio dizaino RX 480 vis tiek neatitinka PCI-Express specifikacijų.

PCI-Express specifikacijose rašoma, kad iš lizdo galima siurbti ne daugiau kaip 75 W, o šešių kontaktų maitinimas gali tiekti dar 75 W. Tuo tarpu referencinio dizaino RX 480 eikvoja apie 160 W elektros energijos ir netelpa į specifikacijų ribas. Dėl to ši plokštė ant pakuotės negali turėti PCI-Express sertifikato logotipo ir nepapuls į PCI-SIG sąrašą.

Gera žinia, kad AMD partneriai laisvai galės naudoti PCI-Express sertifikato logotipą, nes ant RX 480 sumontavus aštuonių kontaktų papildomą maitinimą, kuris gali tiekti 150 W elektros energijos, bėda savaime pasinaikina.

Test-Radeon-RX-480-30

10 Komentarai

  1. SoTOP parašė:

    AMD dar karta nukencia nuo to, kad turi pries pat isleidima kelti daznius norint pasiekti planuota sparta. Jeigu kitam straipsnyje tiesa jog tokiu pat dazniu veikiancios RX480 ir RX470 skiriasi vos 4%, tai kazkas ziauriai apsiskaiciavo kuriant sita GPU.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.