„Apple“ gali visiškai atsisakyti „Samsung“ paslaugų gaminant „iPhone“ telefonus

Laikui bėgant „Apple“ ir „Samsung“ partnerystė tapo komplikuota, tačiau nepaisant daugybės teisinių bylų bendradarbiavimas tebėra tęsiamas kuriant „iPhone“ išmaniuosius telefonus. Visgi tai gali greitai pasikeisti – šią savaitę pasirodė informacija, kad „Apple“ gali visiškai atsisakyti „Samsung“ paslaugų gaminant ateityje turinčius pasirodyti „iPhone“ telefonus.

Šiuo metu „Apple A9“ procesorius yra gaminamas tiek TSMC, tiek „Samsung“ kompanijų, tačiau kartu su „iPhone 7“ modeliu ir A10 procesoriumi vieninteliu aprūpintoju gali tapti puslaidininkių gamintojas TSMC. Pranešama, kad tokia tendencija gali tęstis ir su „iPhone 8“, kuris jau galimai turės A11 lustą. Nors daugelis gali pamanyti, kad pagrindine išsiskyrimo priežastimi yra teisiniai nesutarimai, už visko slypi TSMC įgytas pranašumas prieš „Samsung“ vystant 10 nm litografijos procesą. Tai išaiškėjo internautams pastebėjus, kad „iPhone 6S“, turintys TSMC gamybos A9 procesorių, dirba vėsiau ir leidžia tausoti bateriją už ekvivalentišką „Samsung“ produktą.

Iki šiol „Apple“ propagavo naudotis bent dviejų gamintojų paslaugomis kuriant tiek procesorius, tiek monitorius, todėl toks pasirinkimas kardinaliai pakeistų JAV kompanijos strategijos modelį.

appleA10

1 Komentaras

  1. vacoum parašė:

    tai ir Nvidios atveju pries AMD matosi tas pats

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.