iPhone 6S baterijos ištvermė priklauso nuo to, kas pagamino jo procesorių

Labai panašu, kad „Apple“ neišvengs susidūrimo su „chipgate“ pavadinta problema, kuri liečia iPhone 6S išmaniuosius telefonus. Kalbant paprasčiau, paaiškėjo, kad šių naujųjų telefonų sparta priklauso nuo juose integruoto procesoriaus pagaminimo vietos.

Konkrečiai kalbame apie telefono viduje esantį A9 procesorių, kuris gaminamas tiek TSMC, tiek „Samsung“ kompanijų. Esminis skirtumas tas, jog TSMC yra pritaikiusi 16 nm technologinį gamybos procesą, o „Samsung“ naudoja pažangesnį 14 nm. Internautams pavyko išsiaiškinti, kad pažangesnis gamybos procesas vartotojui neatneša jokios naudos. Atvirkščiai. TSMC pagamintas A9 procesorius ne tik naudoja iki 20 procentų mažiau energijos, bet ir mažiau kaista.

Tokių šviežių žinių „Apple“ pakomentuoti dar nespėjo, tačiau akivaizdu, jog ne visi iPhone 6S telefonai yra vienodi. Maža to, vizualiai identifikuoti prieš pirkimą kuris yra kuris – neįmanoma.

 

9 Komentarai

  1. IFeelYou parašė:

    Samsungas specialiai pakūrė procą 🙂

  2. PauliusP parašė:

    Kaži tai gali išsipūsti iki kažko tokio kaip buvo su GTX 970 3,5GB? 🙂

  3. daimonass parašė:

    Abejotina.. Jau ne pirma karta iPhon’as susimauna su pirmosiomis serijomis ir prasideda visokie skandalai, kaip kad atmintis blogai veikianti, lankstosi korpusas ar zemelapiai kreivi kaip niekad.

    Beto su nVidia irgi kazko tokio nenutiko, viena ar du menesiukus stipriai visi pakalbejo, bet toje kainu zonoje konkurencijos nebuvimas nieko nepakeite, kaip pardavineja taip pardavineja ta GTX970, o prasymu grazinti pinigus ar pns buvo labai mazai.

  4. IFeelYou parašė:

    Prašymų grąžinti pinigus dėl iPhono iš vis nebuvo. O taip yra dėl to – kad tai eilinis piaras, galimai inicijuotas Samsung ar kitų kompanijų. Turėjau ir 6 Plus, ir 6S Plus ir jokio bendgate, jokio kaitimo nebuvo nei pas mane nei pas krūvą pažįstamų. O su žemėlapiais tai visi labai greitai pamiršta kokie pradžioje buvo Google maps žemėlapiai, kai Big Benas New Yorke atsirasdavo ir pan., todėl nereikia skubėti teisti. Dabar tie žemėlapiai visiškai normalūs.

  5. Jordan parašė:

    Turejai 6s plus? Smagu. Toks geras telefonas, kad tik prieš 2 sav pasirodė prekyboje, o tu jo jau atsikratei. Taip pat viską puikiai ivertinai per tokį trumpą naudojimą.

  6. IFeelYou parašė:

    Nekibk prie žodžių. Turėjau 6 Plus, turiu 6S Plus. Iki tol turėjau visus nuo 3GS. Pats sau jau prieštarauji. Mygtuko kaitimą kažkam ir bendgatą kažkam įvertinti užteko kelių dienų, tai man tikrai užteko 1,5 sav. įvertinti kad tai eilinės pasakos. Lanksčiau 6 Plus kaip tik įmanoma, kažkaip nesusilenkė niekaip. Touch id kažkaip irgi nekaista, baterija irgi nesiskundžiu. Būtinai pranešiu kai iphonas kišenėje susprogs.

  7. Katonas parašė:

    Na tai taip išeina kad visgi Samsungas geresnius gamina tuos Apple procus, ar čia dar ir nuo partijos priklauso kaži 🙂

  1. 2016-07-19

    […] visko slypi TSMC įgytas pranašumas prieš „Samsung“ vystant 10 nm litografijos procesą. Tai išaiškėjo internautams pastebėjus, kad „iPhone 6S“, turintys TSMC gamybos A9 procesorių, dirba vėsiau ir leidžia tausoti […]

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.