„Apple“ pašalino kai kurias „VKontakte“ programėles iš savo parduotuvės

„VK“ savo svetainėje pranešė, kad „Apple“ užblokavo jos programėles „Mail.ru“, „VK Music“ ir „Youla classifieds“, tačiau jos ir toliau veikia įrenginiuose, kuriuose jos jau įdiegtos. Tačiau ji įspėjo, kad gali kilti sunkumų su pranešimais ir mokėjimais. „Apple“ patvirtino pašalinimo priežastį pareiškime, kuriame rašoma: „Šias programėles platina kūrėjai, kurių kontrolinį akcijų paketą valdo arba kurių kontrolinį akcijų paketą kontroliuoja viena ar daugiau šalių, kurioms JK vyriausybė taiko sankcijas.“

„Apple“, siekdama laikytis šių sankcijų, panaikino su šiomis programėlėmis susijusias kūrėjų paskyras, ir šių programėlių negalima atsisiųsti iš jokios „App Store“ parduotuvės, nepriklausomai nuo jų buvimo vietos. Naudotojai, kurie jau parsisiuntė šias programėles, gali toliau jomis naudotis.

Kaip ir daugelis kitų JAV technologijų bendrovių, „Apple“ sustabdė visų produktų pardavimą Rusijoje po šių metų pradžioje įvykusios invazijos į Ukrainą. Tačiau ji ir toliau leidžia šiai šaliai naudotis „App Store“.

Rusijos ryšių reguliavimo institucija „Roskomnadzor“ teigė, kad dėl „Apple“ veiksmų milijonai rusų neteko galimybės naudotis VK programėlėmis, ir pareikalavo, kad ji paaiškintų savo sprendimą.

25 Komentarai

  1. RokasS8 parašė:

    Taip suskiams ir reikia, galėtų išvis izoliuoti juos

  2. iTroubl3 parašė:

    Galėtų ir visai jiems išjungti AppStore

  3. EscO parašė:

    Video apie tai, kaip Rusijoje vis dar veikia bankai ir kodėl rublio vertė pakilo į rekordines aukštumas
    https://www.youtube.com/watch?v=tT_CHfg_i8Y

    • Diaxminde parašė:

      Man bus įdomiausia, kai rusai pradės supirkinėti visą auksą pasaulyje dabar dempinguojama kaina.
      O šiaip dabartiniame stovyje, ilgoje perspektyvoje nieko gero nenusimato Europai. Išdurs tiek Amerika, tiek visa Azija. Ypač pas ką daugiausia realių ir žmogiškųjų resursų/neišnaudoto potencialo.

      • nemesis parašė:

        Kam tas aukos vaidmuo čia? ES išsidūrė pati save su RU ir pigiais ištekliais, neskirdama kariuomenei ir nepriklausomumui, nukonkuravo USA, Japonų ir kitų dalį sektorių. Kitais žodžiais gyveno gerai avansu neskirdami tam, kam kiti skyrė. Dabar už tai pelnytai mokam ir tiek. O kažkas kažką išdurst tiek, kiek bus leidžiamasi išdurti. Durnių ir bažnyčioje muša, kad nereikėtų mušti protingų…

        • adex parašė:

          nori pasakyti jog visas problemas galima ispresti skiriant demesi kariuomenei? sveikinu, mastai panasiai kaip putinas 🙂
          vienas jav generolas yra pasakes jog ES ekonomikos ir rusijos istekliu apjungimas yra jav nacionalinio saugumo klausimas ir jie turi uztikrinti jog tai neivyktu… ta jie sekmingai ir daro per tokias salis kaip baltijos salys, maidanai ukrainoje, bandymai nuversti lukasenka ir t.t. kuo daugiau kipiso ir nesutarimu tarp europos ir rusijos tuo ramiau jankis miega

          • nemesis parašė:

            Kai šalia teroristinė valstybė, dalį tikrai taip. Jei ne, kam mes namie duris statomės ir rakinam? Kam kameras statomės? Yra problema, yra jos sprendimo būdas arba užsimerkimas prieš ją.
            adex bet tu rimtai ar tau sumokėjo? Nesupranti ką reiškia kai tam tikroms šalims reikia statyt tvoras kad iš jų nebėgtų žmonės ir tai tikrai ne USA, ar Vokietija, o Šiaurės korėjos, rusnios, chinos ir t.t.?

            • adex parašė:

              tai sakai kad ES neturi jokios karines galios?
              turi dar ir kokia, bet akivaizdu, kad ne cia esme. ar sakai reikia dar didesnes galios, kad del to kazkokiu budu nezinia is kur i europa pradetu plusti pigus istekliai? 😀 matai ne visa ES serga rusofobija, kad visi butu suinteresuoti zutbutiniam karui su ,,blogiu“ rytuose…
              siaip toks darinys kaip ES karine sajunga butu labai geras dalykas, bet tada reiketu visoms ES valstybems atsisakyti NATO. kad jeigu grumoti kuloku visiems isores priesams tai VISIEMS, be jokiu isimciu 🙂
              matomai ir Lt reiketu tvora aptverti, turint omenyje emigracijos mastus.

              • lokys parašė:

                ar tu durnas, ar tau tiesiog < 20m. ir nesigaudai situacijoj visiškai? kokia dar rusofobija, kokie jankiai? pasižiūrėk, Vokietija rusų kišenėj sėdėjo nerusofobiška ir kuo viskas baigėsi? imperialistinis rusas visada norės daugiau teritorijų, okupuot ir t.t. blemba nueik tėvų paprašyk, kad biškį apie sovietmetį ir rusus papasakotų, gal ateisi į protą. bet kokia ekonominė sąjunga su rusais bus tik šantažo įrankis jų rankose. kai Independence pirkom buvo tokių runkelių kaip tu nemažai, kur rėkavo, kad čia leidžiam pinigus be reikalo, reik su rusais draugiškai ir t.t. tai pagalvok kokioj šiknoj dabar būtume, jei ant xuilostano dujų vamzdžio sėdėtume. Jopapa ir kas jus tokius išaugina…

                • adex parašė:

                  Na tave tai matos, kad meska issaugino (kultura aiski).
                  Tai tas laivas ir yra svaistymas, ideja pirkti dujas is alternatyviu tiekeju gera, bet visa tai igyvendinti buvo galima ir kur kas protingiau. Beje rusija buvo gruzija uzeme, tai kaip cia gaunasi jog vis dar gruzija egzistuoja ant zemelapio, jeigu rusu tikslas viska tik uzimti ir grobti?

                • Nukainotas parašė:

                  Pasaulyje pilna dalba*obų. Vieniems Žemė plokščia, kitiems „jankiai“ su Landsbergiais valdo pasaulį. Gal negebėjimas orientuotis realybėje yra kokia nors genų mutacija?

              • DeepMind parašė:

                Jei dėl Gruzijos, tai dalis jos tebėra okupuota https://liveuamap.com

              • nemesis parašė:

                Kažkoks anekdotas. Visiškai nesigaudantis žmogus esat. Vokiečių karo vadas, kai rusnia užpuolė Ukrainą pirmas pasakė kad jų kariuomenė basa ir plika. Kariuomenės būklė yra tragiška EU, yra ne tragiška kelių gan mažų šalių kaip Švedija, Lenkija ir t.t. Ir kaip ji gali būt ne tragiška kai vienos šalys skiria nuo BVP 3-4%, o Vokiečiai pvz 0.5%? Tankų rusnia teoriškai turi 10 kartų daugiau nei visa EU kartu sudėjus ir t.t.

              • mafo parašė:

                Kai rimtu veidu kas nors ištriedžia žodį „rusofobija“ iš karto tampa aišku, kad piliečio smegenyse kiseliovas, simonian ir kitas rusofašistinis brudas surengęs sąskrydį. Užspaudžia negausius smegenų likučius.

  4. Jordan parašė:

    Na tikslingai einama prie vienodo scenarijaus kas buvoma daroma su zydais. Isivaizuok dabar esi rusijos pilietis nesvarbu ar gyveni rusijoje ar kur kitur. Tau tiesiog isjungia susisiekima su savo artimaisiais del tavo pilietybes, saknu. Kaip tu jausies. Kodel niekas triusiku nesiplese del serbios/Kosovo – zinau kodel, ten rusai nedalyvavo, kodel izarelio/Palestine reikalai niekam nerupi? Vel dede samas sake kad ten taip turi buti. Taip isplautos smegenys zmonem, nes velgi bijo buti pavadinti durniais jeigu uz save galvos ir info rinksis is skirtingu saltiniu. Viskas pagal vadoveli vykdoma kai puikiai pasiteisino per covid. Kazkoks delusional marazmas.

    • nemesis parašė:

      Nesvarbu kas ką sako, žiet reikia kaip gyvena žmonės. Lygint vakarų su rusnia net neverta, lyginsim obuolius su šūdais. Vat jei viskas baigsis, aš tikiuos kad civilizuotas pasaulis padarys 10 civilizuoto pasaulio taisyklių, ir tie kam jos svetimos bus už tvoros tiesiogine to žodžio prasme. Niekas jų žudyt nesiruošia ar trukdyt, bet bus už tvoros ir tiek…

      • Daemon parašė:

        Yra 10 Dievo įsakymų, kuriais remiantis buvo kuriamas visas Vakarų pasaulis. Nereikia nieko išradinėti iš naujo 😉

        • nemesis parašė:

          O kuris Dievo įsakymas sako nebūk draugu su vagim? Nebūk draugu su recidyvistu žudiku? Kuris įsakymas sako nepadėk žudikui recidyvistui, savo šalies piliečių naikintojui?

          • Daemon parašė:

            Nu tai šiaip nėra įstatymo ir dantis valytis, bet juk valaisi?
            Yra įstatymas „Nevok“, „Nežudyk“. Tai nereiškia, kad vokiečiai laikėsi tų įstatymų.
            Ta prasme, mintis, kad vokiečiai su rusais ranka ranką plauna daug amžių ir nieko čia nebepakeisi. Tokia politika. Šiaip LDK buvo didžiausia rakštis šitiems debilams. Tokia realybė. Dabar va Lenkija, Ukraina, prie to paties ir Lietuva šiek tiek, bus didelis rodiklis ateityje Europoje, su draugais UK, US.

    • SoTOP parašė:

      Nereikia juokinti žmonių.

    • AsPaulius parašė:

      Seniuk tai aišku, jog čia viskas sąąmokslas. Ir žėmė tai aišku plokščia.

    • pasimetes parašė:

      wow, tas palyginimas su žydais, tikrai vietoj buvo… Programelės panaikinimas iš store =/ žydų genocidui.
      Be to rašo kas turėjo programėle toliau galės ją sekmingai naudotis (tiesiog rusai pabėgę
      ir nusipirkę apple produkcija galės per naršyklę naudotis savo…).
      Šiaip tos programėlės panaikinimas, tiesiog bereikšmis dalykas ir nepakeis rusų mąstymo.
      Labiausiai manau kas padėjo, tai pačio Putino veiksmai ir dabar matome, kaip rusai bėga iš rusijos, ne dėl to kad jie pašaukti, bet dėl to, kad daugiau nebepasitiki savo valdžia. O kito žingsnio, tai reiktu tiesiog Rusijos pralaimėjimo.
      Izrealio ir Palestinos karas jau ilgai tesiasi ir nebekreipia smarkiai dėmesio. Šiaip pamiršome, jog Ukraina buvo užpulta prieš 8 metus ir nelabai kažkokių veiksmų buvo imtasi. Tik dabar pasaulis imasi veiksmų vien dėl to, kad Ukraina turi gera lyderi, kuris buvo taktiškas ir nepabėgo ir šiaip moka labai gerai manevruoti. Kitu atvėju, greičiausiai jau būtu Rusijos teritorija.

  5. vycius9 parašė:

    Vėl tie beprasmiai politinės trydos ginčai technologijų puslapyje..

  6. Diaxminde parašė:

    Straipsnio autorių ant laužo, kad politizuoja iš savo varpinės. 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.