„Apple“ pirmąjį ketvirtį išgelbėjo rekordiniai „iPhone“ pardavimai

„Apple“ pranešė apie savo fiskalinio ketvirčio finansinius rezultatus ir jie yra geresni, nei tikėjosi analitikai. Nuo 2023 m. sausio iki kovo „Apple“ gavo 94,8 mlrd. dolerių pajamų, t. y. 3 % mažiau nei pernai tuo pačiu metu (97,2 mlrd. dolerių).

Per pirmuosius tris šių metų mėnesius bendrovė užfiksavo rekordinius „iPhone“ telefonų pardavimus ir visų laikų rekordą paslaugų, įskaitant „App Store“, „Apple Music“, „Apple Pay“ ir „iCloud“, pardavimuose.

Metinį nuosmukį daugiausia lėmė prastesni „Mac“ kompiuterių ir „iPad“ pardavimai. Laimei „Apple“, „iPhone“ pajamos sudarė 51,3 mlrd. dolerių, t. y. 2 % daugiau nei prieš metus. Reikia paminėti, kad  per metus „iPhone“ pardavimai padvigubėjo kai kuriose išsivysčiusiose ir besivystančiose rinkose, pavyzdžiui, Indijoje, Indonezijoje ir Turkijoje. Šiuo metu „Apple“ paslaugos turi 975 mln. mokamų prenumeratų, t. y. 150 mln. daugiau nei 2022 m. Ataskaitoje taip pat atskleista, kad aktyvių įdiegtų įrenginių skaičius dabar stabiliai viršija 2 mlrd.

Tim Cook patikslino, kad bendrovė ir toliau investuos ilguoju laikotarpiu, įskaitant „didelę pažangą siekiant iki 2030 m. sukurti anglies dvideginiui neutralius produktus ir tiekimo grandines“. Iš 28,6 mlrd. dolerių veiklos pinigų srauto „Apple“ akcininkams išmokėjo 23 mlrd. dolerių ir jau vienuoliktus metus iš eilės padidino ketvirtinius dividendus, pridūrė generalinis direktorius.

1 Komentaras

  1. Raijmiss parašė:

    iPhone susitvarke daug maz, nu bet plansetes tai tragedija tikra. Turi kloti 1k eur kad gautum 120hz ekrana ir smooth veikima. iPad mini 6 isleidimas isvis nesusipratimas. Kaina kosmine o veikia tragiskai

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.