Apple anonsavo ketvirtosios kartos iPhone

Apple WDC konferencijoje įvyko tai, ko visi ir tikėjosi – kompanijos vadovas bei įkūrėjas Styvas Jobsas San Franciske pristatė naują, ketvirtosios kartos iPhone išmanųjį telefoną, kuris tiesiog vadinamas Apple iPhone 4 vardu.

S. Jobsas savo prezentacija pradėjo jau ne kartą girdėtais žodžiais, jog naujasis iPhone yra „pats gražiausias dalykas, kurį esame kada nors sukurę“. Kalbant apie dizainą, šis yra pagrįstas grūdintu stiklu bei iš šonų esančiu nerūdijančio plieno žiedu. Apple taip pat siūlo keletą naujovių – pirmą kartą dizaine integruotas antenas, kurios yra bendrai susijusios su nerūdijančio plieno žiedu, bei vos 9.3 mm storį, kas reiškia 24% mažesnį, nei 3GS atveju.

Tęsiant kalbą apie naujoves, jos palietė ir ekraną, ir integruotą fotokamerą. Štai naujasis iPhone 4 ekranas turi keturis kartus didesnę rezoliuciją, nei iPhone 3GS. Nepaisant to, kad ekranas vis dar turi 3,5 colio įstrižainę, jo rezoliucija nuo šiol bus 960×640 taško. Ekranas yra pagrįstas IPS technologija ir, pasak kompanijos, turi 800:1 kontrasto santykį.

Išmanųjį telefoną taipogi varys naujasis Apple A4 centrinis procesorius, kuris šiuo metu sukasi visuose Apple iPad planšetiniuose kompiuteriuose. Nepaisant galingesnio procesoriaus, kompanijai pavyko įtaisyti kiek geresnę bateriją, kuri leis 40% ilgiau kalbėtis telefonu, o iPhone 4 taip pat pasiūlys iki šešių valandų naršymo 3G ir 10 valandų WiFi ryšiu.

Naujoji penkių megapikselių fotokamera taipogi akivaizdžiai patobulinta. Integruota kamera pasižymi „užpakaliniu apšvietimu“, taip leidžiant daugiau fotonų pasiekti sensorių ir padidinti nuotraukų kokybę blogai apšviestose aplinkose. Vartotojai taip pat turės galimybę įrašyti 720p HD kokybės vaizdą 30 kadrų per sekunde sparta.

Naujasis iPhone 4 taip pat turės atnaujintą operacinę sistemą, kurią kompanija vadina tiesiog iOS 4 vardu. Kaip ir tikėtasi, ji pasižymi daugiaprogramiu rėžimu, aplankų sukūrimu ir daugybe kitų funkcijų. Dar viena ypatybė, kuri atkeliaus su iPhone 4 ir naująją operacine sistema, yra pavadinta FaceTime vardu. Apple iPhone 4 pasižymi priekine vaizdo kamera, tad vartotojai galės pasinaudoti vaizdo skambučių funkcija. Nepaisant to, ji turi keletą minusų – skambinti bus galima tik ten, kur turėsite WiFi ryšį bei tik į kitus Apple iPhone 4 telefonus.

Telefonas pasirodys kai kuriose pasaulio rinkose jau birželio 25 dieną, o JAV, Prancūzijos, Vokietijos, Didžiosios Britanijos ir Japonijos gyventojai jį galės užsisakyti birželio 15 dieną ir įrenginį gauti pasirodymo dieną. Lietuvoje Apple iPhone 4 turėtų pasirodyti rugsėjį, kai telefonas bus prieinamas bendrai net 88 šalyse.

51 Komentarai

  1. Crembo parašė:

    Kažkoks stebūklas, kad jiems pavyko sugrūst tiek dalykų į 9,3mm storio aparatą.

  2. crooked parašė:

    jeeee ir vel dundukai gales eilei stovet ir but numelzti ^^ ir visdelto endgadget tikrai prototipa buvo gave

  3. Nerijuz-2BIG4U parašė:

    Daiktas nera blogas, sakyciau skirtumas nuo 2G didziulis. Taciau kai buvo isleistas 2G rinka buvo maza, dabar jau gali rinktis ko tik sirdis geidzia. As visai pamainyciau 2G i 4G, labai jau lagina, hardware spartos trukumas jauciasi.

  4. nanoWorld parašė:

    Neblogas tai gal neblogas, tiesiog nereikia juokint zmoniu su viesais deklaravimais \"mes atneseme video pokalbius pasauliui\" 🙂

    O siaip man asmeniskai tai dar vienas perkainuotas apple gadget\’as. Radijos nera (man asmeniskai reikalinga). Video pokalbiai tik per wifi. Ekranas dideles raiskos bet paprastas LCD (gerai kad nors matrica sugebejo ne TN ideti 🙂 ). Kas jame turetu buti tikrai gero tai kokybiskas korpusas ir darbo laikas is baterijos. Asmeniskai as 700 euru (mazdaug tokia pradine kaina nepriristo prie tiekieju) tikrai nemokeciau.

  5. AP0323 parašė:

    uz branda sumoki 50% ir dziaugiesi, butu geras variantas iki 1500LT…kitais metais imes radija ir tv bei girsis, kad pasauliui atnese naujoviu…

  6. ironvolf parašė:

    Geras dalykas su tuo wifi kalbėt, gi nemokama 🙂 tiek, kad ir 3G pritaikymą galėjo palikt.

  7. Pasisiauses parašė:

    Na šį kartą Apple padirbėjo tikrai gerai. Patiko ekranas, nesibraižančio stiklo panaudojimas abejose pusėse, greitesnis procesorius, geresnė baterija.
    O tie, kas čia peza apie mokėjimą už brendą tai juokina… Jūs VISI mokat už brendą…
    Nesvarbu ar tai yra Nokia, HTC, Samsung, Sony, Motorola ar Apple – VISI mokame už brendą.
    Beje fm radijas jau atgyvena. Dabar ant bangos internetis radijas.
    O video skambučiai, nors man ir visai neaktuali funkcija, bet manau, kad Apple sieks šią funkciją išpopuliarinti taip kaip išpopuliarino touch ekranus… Kiti telefonai jau labai seniai turi video pokalbių funkciją, bet NIEKAS ja nesinaudodavo. Apple bandys tai pakeisti. Kaip jiems tai seksis, pamatysim ateity.

  8. Fostil parašė:

    Ot velnias, atsilikelis tada esu as ir tokiom senienom kaip fm radiju nauduojuos dar 🙁 Nejuokauk zmogau su tuo savu internetiniu radiju… Internetas papildomos islaidos, kam naudot interneta kai gali nemokamai fm klausytis.

    Wi-fi vaizdo pokalbiai taip pat seniena ir absoliuciai nieko naujo cia nera. Jau gerus pora metu yra tokia programa kaip fring, kuri palaiko 3g/wi-fi pokalbius su skypu ir kitom IM programom, ir nereikia jokiu kvailu reikalavimu kaip tik tarp 2 4G iphonu…

    Ekranas apgailetinas su esamom technologijom. Tft pasenes reikalas, amoled ekranai daba tik verti demesio. O su tais pixeliais tai tokiem neismaneliam kaip tu ir skirta papirkti. Netbokai buna su panasiom rezoliucijom ir normaliai kazkaip viskas atrodo, o cia tipo i toki ekraneli ikiso ir tipo vaizdas bus jau nerialus.

  9. ironvolf parašė:

    Šitas Iphone nėra visiškas š, tačiau pažiūrėjus į kainą… Vis dėl to š 😀

  10. Pasisiauses parašė:

    Na niekas nesako, kad dabar tu turėtum nustoti klausytis FM radijo. Jei tau gerai, tai tu ir klausyk. Aš pvz radijo neklausau, tai man tokia funkcija išvis nereikalinga 🙂 Čia poreikių reikalas.

    Taip, vaizdo pokalbiai nėra naujiena, bet kiek žinau niekas dar neturėjo wi-fi vaizdo pokalbių. Tas pats Fring tik visai neseniai šią funkciją įdiegė. Ir tai ne visiems telefonams. Bet čia kalba eina apie vaizdo pokalbius, nenaudojant jokių trečių šalių programų. Kas iš to Fring, jeigu tu kalbėti galesi tik su tais, kurie turi tą patį Fring? Būtent tai visą laiką juk ir stabdė video pokalbių išpopuliarėjimą – programų, telefonų, technologinių standartų segmentacija. Manau būtent ta galimybė per wi-fi (nemokamai) rengti video skambučius savo telefone nenaudojant jokių papildomų programų ir gali išpopuliarinti video chat\’us.

    Na, o naujo iPhone ekraną pavadinti apgailėtinu galėtų tik visiškas fanatikas, kuris greičiau sau koją nusipjaus, nei pripažins, kad Apple kažką padarė gerai.
    Ir keistai skamba ta frazė \"su esamom technologijom\" … O kokias tada reikėjo technologijas panaudoti? NESAMAS? 😀
    Ir kodėl tamsta čia mane neišmanėliu vadini? 🙂 Aš tik pasakiau, kas man naujame modelyje patiko, o tu iškart puoli mane įžeidinėti už tai? Tikrai fanatikas…
    O ekraną su IPS matrica ir aukšta rezoliucija man niekaip nesinori vadinti apgailėtinu 🙂 AMOLED irgi turi savo pliusų, bet turi ir minusų…

  11. ironvolf parašė:

    \"Taip, vaizdo pokalbiai nėra naujiena, bet kiek žinau niekas dar neturėjo wi-fi vaizdo pokalbių. Tas pats Fring tik visai neseniai šią funkciją įdiegė. Ir tai ne visiems telefonams. Bet čia kalba eina apie vaizdo pokalbius, nenaudojant jokių trečių šalių programų. Kas iš to Fring, jeigu tu kalbėti galesi tik su tais, kurie turi tą patį Fring? Būtent tai visą laiką juk ir stabdė video pokalbių išpopuliarėjimą – programų, telefonų, technologinių standartų segmentacija. Manau būtent ta galimybė per wi-fi (nemokamai) rengti video skambučius savo telefone nenaudojant jokių papildomų programų ir gali išpopuliarinti video chat\’us.\"

    Apple iPhone 4 pasižymi priekine vaizdo kamera, tad vartotojai galės pasinaudoti vaizdo skambučių funkcija. Nepaisant to, ji turi keletą minusų – skambinti bus galima tik ten, kur turėsite WiFi ryšį bei tik į kitus Apple iPhone 4 telefonus.

    Galvok ką rašai…

  12. Pasisiauses parašė:

    KOL KAS bus galima skambinti tik į kitą iPhone 4. Bet per pristatymą buvo pasakyta, kad FaceTime (video pokalbių funkcija) naudojamos technologijos bus atviros ir prieinamos kitiems gamintojams, todėl nenustebčiau jeigu išpopuliarėjus FaceTime, kiti gamintojai pradės naudoti tuos pačius standartus.
    O ir skambinti TIK per Wi-fi manau bus galima tik Amerikoje, nes tas jų AT&T operatorius labai stabdo visą reikalą. Europoje mes turim geresnius operatorius ir tinklus, todėl mums manau ši funkcija bus prieinama ir per 3G.

  13. vacoum parašė:

    >> To Fosil >>
    Ir kuo istikruju ekranas apgailetinas? Tau vaizdas asmeniskai neaiskus, rezoliucija per maza, kontrastas per mazas ? Spalvu asmeniskai per mazai?
    Tai kuo jis blogas ? Nes ekranas yra vaizdas, ir jei vaizdas geras, tai ir ekranas geras. Tad persasi isvada, kad tavo argumentas yra visiskas s. ir visiskai apgailetinas.

  14. ironvolf parašė:

    Fring irgi gal kol kas 😉 Nereikia aukštint to iPhone4

  15. AP0323 parašė:

    Pasisiauses: uz apple moki 50%, uz nokia 35%, uz samsung ir LG 25% uz cect 0%, taiaisku moki, bet su tokiom pat specifikacijomis samsung ir LG kainuos 2/3 iPhone kainos, tai manau permoki nemazai…dar padiskutuokim kiek uz optima linija brenda mokame??? as nesakau, kad blogas tas iphone, bet kainos pradzioje tikrai ispustos. iseis samsung beam, dabartinis samsung i8910, keleta LG ne ka prastesni ir pries pusmeti buvo

  16. Pasisiauses parašė:

    ironvolf>
    Niekas čia nieko neaukština 🙂
    AŠ asmeniškai tik pasakiau, kad man naujasis modelis patiko. Tai čia jau aukštinimas ? 🙂

    AP0323>
    Man labai įdomu būtų sužinoti iš kur tokius skaičius ištraukei 🙂 Gal kokią nuorodą galėtum duoti, kad galėčiau pats pasiskaityti ? 🙂
    Va tau nuoroda nuo manęs. Čia lygina kiek pinigų iš viso išleista po kontrakto:
    http://www.billshrink.com/blog/6015/total-cost-of-ownership-motorola-droid-versus-iphone-3gs-versus-palm-pre/
    Tai kur tas 50 procentų už vardą?

  17. swabas parašė:

    Niekada nepirksiu šito telefono nepyk Pasišiaušęs iphone fane, man šito daikto neįkiši, Kubiliui pasiūlyk tas irgi iphone fanas ir pinigų pakankamai uždirba.

  18. AP0323 parašė:

    Pasisiauses> su \"mytouch 3g\" +18%, tai mano is oro paimtais skaiciais nelabai skiriasi. LG ir samsungas stovetu dar su mazesniom islaidomis. omnitel planai:
    HTC HD2 kaina 100lt ir primeciau apie 100Lt/ men 24 men sutartis – 2500Lt;
    iPhone 3GS – 99 lit i menesi, 399 32GB kaina ir 24 men sutartis – 2800lt. gali skaiciuot kaip nori, bet permoki uz branda simtais litu, o tikslius procentus gali nustatyti tik konkreciais atvejais

  19. Pasisiauses parašė:

    Swavas>
    aš niekam nieko ir nekišu. Nesuprantu aš jūsų, fanatikai… Iš kur toks priešiškumas? Nepatinka – nepirk. Jokių problemų 🙂

    AP0323>
    My touch turi tik 4 GB 🙂 Kodėl ignoruoji faktą, kad Motorola Droid kaina tokia pati? 🙂

  20. ironvolf parašė:

    Pasisiauses, kaip neaukštini, sakei fring vos ne š, FaceTime super, pažanga didžiulė, ateitis bl…. 🙂
    Gal tu apple atstovas LT? 😀

  21. Pasisiauses parašė:

    Nereikia užsiiminėti demagogijomis.
    Aš NIEKUR nesakiau, kad Fring yra š… Ir nesakiau, kad FaceTime yra super… man tie video pokalbiai išvis dzin… Tiesiog sakau, kad Apple bandys išpopuliarinti video skambučius ir su iPhone jiems tai visai gali pavykti.

    Žiūriu čia vieną dalyką sakau… o fanbojai visai kitaip išvarto 🙂

  22. kupas parašė:

    kažin kas čia fanbojus,paskaičius visus
    komentarus visiems aišku kad fanbojus Pasisiauses

  23. ironvolf parašė:

    Kokie dar fanbojai? :DDD Kibo mažų kainų?
    Žmogau atsigauk, aš nesu niekieno fanbojus.

  24. ironvolf parašė:

    pasisiauses tai tikrai fanbojus. Nežinau ar turi jis moterį, tačiau jei apple išleistų iGuminė, tai tikrai iškeistų į ją 😀

  25. Pasisiauses parašė:

    ironvolf>
    Nežinau ar tu fanbojus ar ne, bet tikrai keistai atrodo, kai savaip išvartinėja tai, ką tu pasakei… Arba dar geriau – pradeda įžeidinėti už tai, kad kažką gero pasakei apie iPhone ekraną 😀
    Va pažiūrėk į Kupą… Aš tai tik pasakiau, kad man patinka naujasis iPhone ir todėl aš jau matai esu fanbojus 😀

  26. jtd parašė:

    to pasisiauses, siame tinklapyje turi pritart daugumos nuomonei, kitaip busi durnas arba fanbojus 🙂

  27. tomaxsas parašė:

    Pasisiauses: Lietuvoje neverta bandyti įrodinėti kad apple produktai yra geri, tiesiog Lietuvoje kainos yra per didelės ir visi bando įrodinėti kad apple š net nebandę jų produkcijos. Žymiai geriau paskaityti užsienietiškų blogų objektyvesnę nuomonę nei klausytis paistalų ir skaičių iš oro.

  28. ironvolf parašė:

    Tu visose apple temose gini ir giri apple gaminius, man atrodo fanbojiškai. :S

  29. kupas parašė:

    fanbojumi pavadinau ne dėl to kad patinka tau ekranas,tiesiog per daug gini ta iphone, pats pirmas pavadinai visus fanboy\’ais.na ir kas kad geras tas iphone,patinka jis ir man bet dėl to negiriu jo kiekvienam koks jis geras

  30. Pasisiauses parašė:

    ironvolf>
    Na jeigu aš esu susidūręs su nemažai Apple gaminių ir galvoju, kad jie tikrai yra geri (nesakau, kad geriausi, nes tai subjektyvu), tai aš ir laikausi tos nuomonės.
    Pagal tave išeitų, kad jeigu mėtaisi tokiais komentarais kaip \"apple šūdas paskutinis\" ar \"tik debilai perka obuolį\", tai esi \"NORMALUS\", bet jeigu tik pasakai kažką gero apie Apple produkcija, tai automatiškai esi fanbojus… 🙂 Aš tokio mąstymo nesuprantu 🙂

  31. ironvolf parašė:

    Pats laikas suprast 🙂

  32. vacoum parašė:

    ginciajates kaip vaikai.

  33. ironvolf parašė:

    komentuoji ginčus kaip vaikas

  34. valkins parašė:

    Komentatoriu tauta. Specialistai, ir jiems nesvarbu ka raso – svarbu raso. Uzpi**te atvirai pasakius kai kurie su savo komentarais, kuriuose rasote, kad sudas, kad ne sudas, bet vistiek ant kitu vaziuojate su savo nepagristo mastymo vingrybemis. Pristatymo metu aiskiai viskas buvo pasakyta, bet ne – vistiek atsiranda tokiu, kurie perpasakoja priestaraudami del kazko kitiems ir tai neteisingai pasakydami. \"Pasisiauses\" cia normaliausias turbut, ir ne jums suprasti kodel, todel nieko nesuprasdami ir nerasykite! Neisakau, o bandau padeti susivokti kad isimestumete siek tiek bulviu koses, arba sokolado pavalgytumete, nors turbut ir del sito pradetumet gincytis, kad sokoladas sudas, geriau bulves 😀
    Taip, man patinka apple produkcija, bet as nesukauju ant tu kurie naudoja nokia, samsung ar kitokiu gamintoju gaminius, nes kiekvienas daiktas turi savo savininka, tik gaila kad tie seimininkai kai kurie tai vaje vaje… Rinkites ka norite, bet jei nepatinka kas-tai bukit malonus ir nerasykite. Jei paminejote samsung ar kitoki sh…, tai eikit i to produkto straipsnius ar saitus ir komentuokite. Kaip tik apple-taip komentaru daugiausia, bet blogiausia tai, kad jie visi apie kazkokiu specialistu lietuvos zinias apie vienas ar kitas techologijas ir nefiga neatitinka deklaruojamos informacijos. Turetumet bent siokias tokias zinias apie fizika ir inzinerija, tuomet gal pradetumet susimastyt, bet matyt tai jums nelemta. Komentuokite toliau.
    Reziume: iPhone 4 – mano poreikius tenkinantis aparatas, todel kai bus lietuvisku ir atsiras lt – pasiimsiu, nes 3G – per silpnas.
    Peace \"chebra\".

  35. pushaz parašė:

    jtd – labai taikliai – praktiskai idealiai pataikei
    valkins – tai ne tik Apple liecia – paziurek,kiek \"kvalifikuotu\" specialistu cia raso – o neduok dieve tavo nuomone nesutaps su ju arba kokios kompanijos gaminiau tau imponuos labiau – isvadins fanboju ir t.t. Nes gi kito zodzio kaip ir nezino – kaip gerai pastebejai – komentatoriu tauta 😀
    Ko noret – kokia administracija,tokie ir lankytojai 😉

  36. nanoWorld parašė:

    >valkins

    Esi tas pats \"eilinis komentuotuojas\", vien del to, kad veliesi i tokius komentarus – nepatinka \"kontingentas\", tai ir nebuk jo dalimi – paprasta.

    Negana to, pats priekaistauji, kad kiti ta iphone4 vienaip ar kitaip pavadina, nors cituoju pacio issireiskima apie samsungus \"Jei paminejote samsung ar kitoki sh…,\".

    Suvok tai, kad komentarai skirti issakyti subjektyvia nuomuone. Cia nera nei gero produkto nei blogo, o kiekvieno saliska nuomuone, kuri itakota ivairiausiu faktoriu kaip patirties, kvalifikacijos ir kt. (arba ju nebuvimo), todel galime sneketi tik apie daugumos nuomuone ir tiek.

    Jei TAU iphone4 patinka ir tu uz ji pasiruoses moketi ~2800Lt (tokia dabar ishop\’e 3G kaina) – cia tavo ir tik tavo nuomuone. Mano nuomuone yra ta, kad MAN iphone4 butent uz savo kaina yra, pasakysiu liaudiskai – gaidys.

    Del fizikos ir inzinerijos tai visiskai nuvaziavai i pievas. Kiek apskritai zinai apie iphone4 is inzinerines puses iskyrus oficialias specifikacijas ir ta \"nerealu amziaus sprendimo\" – antenu integravima i korpusa? 😀 Atsakysiu – nieko. Nes gamintojai neviesina inzineriniu sprendimu, zinoma iskyrus atvejus, kuomet tas sprendimas yra tikrai revoliucingas t.y \"antenos korpuse\" 😀

  37. Pasisiauses parašė:

    nanoWorld>
    2800 yra nesveika kaina. Niekas dėl to nesiginčys. Bet esmė ta, kad gudresni žmonės nusiperka tuos iPhonus iš skelbimų už kokį 1000 ir mažiau. Ir dar su garantija.
    O mokėti 2800 už telefoną yra absurdas. Tuo labiau kai pagalvoji, kad už 2000 jau išeina Mac Mini 😀

  38. Press parašė:

    #7Pasisiauses:Na šį kartą Apple padirbėjo tikrai gerai. Patiko ekranas>>turejai rankose, matei gyva akim?
    #7Pasisiauses:O tie, kas čia peza apie mokėjimą už brendą tai juokina…Jūs VISI mokat už brendą…>>
    ( http://www.radiocool.lt/3-kartos-ipod-shuffle-savikainagelezies-22-doleriai/ )
    palauk kokias 5 min kol tavo Smegenys apdoros informacija ir paziurek sita:
    ( http://www.delfi.lt/news/economy/ITbussines/sjobsas-gina-darbuotoju-savizudybemis-isgarsejusia-gamykla.d?id=33057143 )
    ( http://www.balsas.lt/naujiena/377193/apple-pripazino-naudojusi-vaiku-darba )
    #7Pasisiauses:Kiti telefonai jau labai seniai turi video pokalbių funkciją, bet NIEKAS ja nesinaudodavo.>>
    tu kalbi uz save ar uz dauguma? pvz as ant savo senesio tel. naudojau vp funkcija ir tai buvo pries kelis metus.
    Apple yra korpuracija, ji sakys bet ka kad tik parduotu daugiau iPhone
    #10Pasisiauses:Kas iš to Fring, jeigu tu kalbėti galesi tik su tais, kurie turi tą patį Fring?>>
    Pasakyk bent 5 zmonis turincius poreiki naudoti vp funkcija kurie pirks geriau iPhone 4G(700$), nei parsisius \"Fring\" forFREE(0$).
    #10Pasisiauses:Ir keistai skamba ta frazė \"su esamom technologijom O kokias tada reikėjo technologijas panaudoti?>>tu idiotas jei nesuprataikad zmogus norejo pasakyt.
    #10Pasisiauses:O ekraną su IPS matrica ir aukšta rezoliucija man niekaip nesinori vadinti apgailėtinu>> tai tiesa,jis geresnis nei ~90% naudojamu spalvotu ekranu telefonuose.
    #lastPasisiauses:2800 yra nesveika kaina. Niekas dėl to nesiginčys. Bet esmė ta, kad gudresni žmonės nusiperka tuos iPhonus iš skelbimų už kokį 1000 ir mažiau. Ir dar su garantija.>>
    tu save vadini gudresniu? ai tiksliai iSmegenys 🙂 suvok: uz tokia kaina phonas bus:vogtas:sutroztas:atidauzytas:priduses.
    ir savo garantija gali susikist i iseinama, niekas tau to phono netaisys jei jis buna sugedes del vartotojo kaltes.<…>Ir AS ne bomzas,kad daigta pirkciau padeveta.
    Reziume:Jei iPhone(naujo) kaina butu ~1.6k litu tai tokiu diskusiju NIEKAM nekiltu.

  39. Pasisiauses parašė:

    Ooo… koks aršus fanatikas atėjo 😀
    Na bet kadangi mėgstu ginčytis (turiu žalingą įprotį 😀 ), pasistengsiu tau atsakyti į tavo replikas. Ir, priešingai nei tamsta, pasistengsiu apsieit be asmeninių įžeidinėjimų 🙂

    1. Iš pačio pirmo tavo sakinio reiktų suprasti, kad man negali patikti ekrano techninės charakteristikos tol, kol aš jo nepamačiau gyvai? 🙂 Man patiko didelė rezoliucija ir tai, kad naudojama IPS matrica. Kadangi savojo iPod ekranu esu patenkintas, tai kaip man gali nepatikti DAR geresnis ekranas? 😀

    2. Toliau mini iPod Shuffle gamybos kainą (22 doleriai)… O ar žinai kokia jo kaina parduotuvėj? 59 doleriai :). Nežinau ar tu mokeisi ekonomikos, bet tam, kad kompanija gautų pelną, ji negali pardavinėti savo produkto už savikainą… Nepamiršk, kad prie savikainos prisideda daug kitų išlaidų… O kadangi Apple yra viena didžiausių technologinių kompanijų, tai aš turiu tok įtarimą, kad išlaidos jų tikrai nemažos 😀

    3. Toliau Foxconn atvejis. Turbūt tau tai bus naujiena, bet Foxconn paslaugomis naudojasi ir kitos kompanijos 🙂 Tokios kaip Dell, HP, Sony, Nintendo, Microsoft, Cisco, Motorola… Bet kokiu atveju, tai yra verslas. Apple yra užsakovas, o Foxconn yra gamintojas. Kitaip sakant Apple nėra atsakinga dėl to, kad Foxcon kompanijos vadovai išnaudoja savo darbuotojus. Aišku situacija vistiek labai labai nemaloni, bet tokia realybė šiuolaikinio kapitalizmo.

    4. Vaizdo pokalbiai? Aš kalbu ne tik už save. Aš kalbu apie realybę – NIEKAS vaizdo skambučiais nesinaudoja. Kada paskutinį kartą matei gatvėję žmogų, besinaudojantį VS? Net mano mama, kuri yra kurčia (atrodytų VS jai idealus dalykas) šia funkcija naudojosi tik keletą kartų… Tai apie ką mes čia kalbam?

    5. Visiškai teisingai – Apple yra korporacija. Nokia, Samsung, Motorola, Sony Ericsson, HTC, LG taip pat… Surprise!!

    6. Žmonės, kurie turi poreikį naudoti VS funkciją, pasirinks jiems optimaliausią variantą. Vienas pirks iPhone, kitas ant savo Noškės įrašys Fring ir tikėsis, kad jo draugai ir pažįstami taip pat įsirašys Fring…

    7. \"tu idiotas jei nesuprataikad zmogus norejo pasakyt\". Na žinok dažnai taip atsitinka, kad vienas žmogus nesupranta, ką kitas norėjo pasakyt. taip atsitinka. Nėra reikalo iškart žmogaus dėl to idiotu vadint 🙂

    8. \"tu save vadini gudresniu? ai tiksliai iSmegenys šypsosi suvok: uz tokia kaina phonas bus:vogtas:sutroztas:atidauzytas:priduses.\"
    Prie ko čia dabar AŠ? 🙂 Ir aš kalbėjau ne apie vogtą ar naudotą, o apie NAUJĄ iPhone 😉
    9. Reziume: Tamsta esi labai žemo kultūros lygio, nes nesugebi išreikšti nuomonės civilizuotai.

  40. WinFast parašė:

    Na žmonės, užtenka gal čia peštis ir bent kiek normaliai padiskutuokit 😉 Ir norėčiau sužinoti jūsų nuomones viena tema : rugpjūčio pab. turėtų pasirodyt Nokia N8, o va rugsėji pastarasis Apple gaminys. Galvojau tikrai pirkti N8, bet dabar klausimas… prašyčiau argumentuotai pliusai ir minusai – N8 ar iPhone 4 ? 🙂

  41. nanoWorld parašė:

    Skaityk ir ziurek, ko tau labiau reikia, atkreipdamas demesi ir i kainas.

    http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=3252&idPhone2=3275

  42. AP0323 parašė:

    kaip bebutu, samsung, LG, HTC ir kiti azijieciai technologiskai krauna malku apple ir nokiom i kaulus kokybes ir kainos santykyje, ir galit sakyti ka norite

  43. marvelfreak parašė:

    Kazkaip dideliu pokyciu kaip ir nera… Is technines puses tik kad kamera5Mp su Led, procikas A4 ekranas 800:1 kontrasto. Jei ne tie pakeisti remai grudinto metalo tai neskirciau nuo 3Gs

  44. WinFast parašė:

    Na nežinau… man nelabai kiltų noras investuot tokius pinigus į azijietiškus gaminukus, vis dėl Nokia N series made in Finland (bent būdavo), o geresnės kokybės nelabai kur ir besurasi 🙂 Plius imant flagmanus azijiečiai tikrai nepasiekia tokio technologinio lygio ;]
    Na man atrodo, kad N8 yra pajėgesnis aparatas už Apple naująjį ;] Apple kortos neįdėsi, Jawos nėra na ir pan. Tik va įdomu kaip su ekranais, Apple taškų daug daugiau, bet Nokia pati ekrano technologija kitokia, kaip manot ?

  45. Press parašė:

    Tu idiotas tiesiog idiotas, daugiau nk apie tave negaliu pasakyt.
    Jei tau zodis iSmegenys izeidimas?, tai pasidomek kad reiskia [ i ] raide pries Apple gaminio pavadinima.
    1.Nekomentuosiu nera esmes.
    2.Mielas drauge 59$ tai 2GB kaina,jei suvoktum kas parasyta radiocool.lt(4GB-79$)
    ( http://store.apple.com/us/browse/home/shop_ipod/family/ipod_shuffle )
    Samsung(ARM) mikroprocesorius – 5,98 USD
    4GB Samsung Flash atmintis – 6 USD<<<—————————
    Ličio jonų akumuliatorius – 1,20USD
    // niekas ir nesako kad reikia pardavineti uz savikaina, mes kalbam kad kainos 3x ispustos. dar su 2x kainoms nieko tokio bet 3x….
    3.Bet tokie skandalai tik su Apple, su kitais gamintojai tokiu bairiu nebuna.Apple auksciau visko?
    4.O Apple reklamoje matei zmonis naudojancius FaceTime gatveje? Turbut kad ne.
    Ir kisti savo seimos narius kaip pavyzdzius ir sakyti:\"Net mano mama, kuri yra kurčia\" yra zemiau ribos.
    5.\"Surprise!!\" Turbut tavo iSmegenys overloaded, pasinaudok OS X ten maziau Erroru.
    6. Mielasis, as taves prasiau isvardinti 5 zmonis kurie naudotusi geriau iPhone G4 nei Fring.
    O tu man cia vel kazkokius vejus kalbi.
    7.Kiek tau metu? Koks tavo IQ? Ar parasiai 12 klases valstybini egzamina? Nes jei nesuprati ka zmogus nori pasakyt, tai tau [teksto suvokimas] turbut buvo peilis po kaklu.
    8. my bad, Zinai…jei vis del to TU esi tas gudresnis zmogus, kuris iPhone gauna uz 1k LT, turbut daug kas is sito puslapio, pirktu \"nauja\" iPhone uz 1.2k LT, ziurek ir bizni prasuktum ir tt.
    btw sitie iPhone,MacBook,iPod ir gi nauji.
    ( http://www.radiocool.lt/kaip-per-31-sekunde-pavogti-23-macbook-pros14-iphone-9-ipod-vide/ )
    Ir galu gale, tau labai prastai yra lietuviu kalba, as paneigiu tavo išsakytas nesamones, pagrindziu, o tu visvien rodai savo. \" aš kalbu apie papus, tu apie batus\" nesuvoki apie ka kalba eina.
    gl hf kid //God Luck, Have Fun Kid.
    9.Multitaskingas iPhone tai naujiena`10 .o mano senoji nokia 6600 tai turejo jau `03 metais, ir jei pradesi sakyt, kad telefone multitaskingas nereikalingas. tu pasigaidinsi, tiesiog pasigaidinsi visu situ zmoniu akivaizdoje.
    ============
    jtd>> cia toks sakinio minties iskraipymas gavosi, nes reikejo namus sutvarkyt tai cia pribegdamas pribegdamas taip ir gavosi..
    \"jei zmones perka uz tokia kaina tai kam ja mazint, CIA VERSLAS\" lenkiu galva uz sita sakini. Amerikoj net bedarbis gali ipirkt Apple produkcija, o lietuvoj… Kubilius,Verslininkai,Turtingu verslininku vaikai 🙂
    tomaxsas>> neiperku, pastovaus darbo neturiu juk, as dar oficialiai esu moksleivis…
    Pasisiauses>>pasinaudosiu jtd patarimu ir baigiu savo rašliavas sitoj temoj. 😉 gali rasyt ka nori manes nejaudina.

  46. AP0323 parašė:

    WinFast: japonai irgi azijieciai, o modeliukai kaip samsung i8910, samsung i8520 beam, samsung galaxy i9000, LG GW910 Panther, ToshibaTGo2 ir darkeli azijieciai inovacijulyderiai, o apie nokia pagaminta suomijoj tai manau sunkiai surasi, galbut…o zodis investuot, tai reiskia, kad jis tau atspirks kazkokioj veikloje, o ne zaidimus zaidziant su telefonu. kas ka norit pirkit, tik nereikia aklai tiketi brendu , marketingo aukos…

  47. jtd parašė:

    press, vos ne tam paciam sakiny isvadini idiotu ir klausi kur cia izeidimas..ir is kur tokiu atsiranda.. nepatinka ignoruok, jei zmones perka uz tokia kaina tai kam ja mazint, CIA VERSLAS

  48. tomaxsas parašė:

    Press eik paverk ant pagalvės kad neįperki apple…

  49. valkins parašė:

    Blogiausia tai, kad daugelis \"nušokate\" nuo esmės. Esmė – daikto naudojime. Naudojau kelis įrenginukus, iškart nusprendžiau likt prie iPhone, nes visi kiti touchscreen\’iniai aparatai ir jų naudojimas – , atsiprašant, – mazochizmas. Kokybiškas naudojimas ir kuomet tau daiktas tarnauja (o ne tu jam) – kainuoja. 2800 Lt ar kiek ten – moka kas negalvoja apie pinigus. Jei norima, galima tikrai už pigiau nusipirkti, tik ne visiems turbūt taip sumąstyt ir padaryt, geriau pasikolioti ir paverkti. Yra žmonių, kurie perka ir veža, ir parduoda pigiau (MAC ir iPhone(iš kokios Italijos)) – čia vienas iš pavyzdžių, nes kitas gali būti tai, kad galima palaukti atpigimo. Taigi – čia kiekvieno pasirinkimas, bet tai neturėtų būti vien tik postringavimas ir daugiau nieko.
    Kitų nuomonių apie mano komentarą/-us nekomentuosiu, nes kaip kažkas minėjo – ne tas kontingentas, ir šiaip matosi didelė nuomonių koreliacija.
    Peace.

  50. Pasisiauses parašė:

    Press>
    Kaip matau, toliau demonstruoji savo žemą kultūrą ir kaimietišką mentalitetą 🙂
    Neparašei nieko protingo, tik daug asmeniškų įžeidinėjimų.
    Keista, kad administracija toleruoja tokius mužikėlius.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.