Apple galvoja apie „nulaužtų“ iPhone užblokavimą

Korporacija Apple pranešė, kad jų iPhone išmanieji telefonai kompanijai siųs informaciją apie nelicencijuotą programinę įrangą, taip pat ar telefonas nėra programiškai „nulaužtas“. Jei Apple gaus tokią informaciją, telefono laukia apribojimai.

Kalbama, kad, pavyzdžiui, Rusijoje puse Apple iPhone pagal kompanijos standartus yra „nulaužti“, o tokių išmaniųjų telefonų per pasaulį yra labai daug. Labai tikėtina, kad masinio jų atjungimo galbūt ir nebus, tačiau gali būti nutraukta garantija ir techninis palaikymas.

Tiesa, vartotojų „sekimas“ yra ir geras dalykas. Technologija, kuri yra naudojama Apple iPhone telefonuose, gali atpažinti savo savininko išvaizdą, balsą ir taip toliau. Užfiksavus šiuos duomenis jei telefonas, sakykime, būtų pavogtas, juo kitas asmuo ilgai nesinaudotų, nes Apple gautų pranešimą apie kitą vartotoją ir gali apriboti telefono funkcijas ar net užblokuoti aparatą. Kompanija taip pat gali visai nesunkiai nustatyti telefono būvimo vietą.

Jei telefonas bus nulaužtas ir jame naudojama nelegali programinė įranga, savininkas gali gauti žinutę, kad jei jis nesusisieks su Apple, jam gali būti apribotos telefono funkcijos ar netgi išjungtas įrenginys, tačiau ekspertai tiki, kad telefonai išjungiami nebus, nes tai visiškai nenaudinga kompanijai ir atneštų didelių nuostolių dėl pasipiktinusių vartotojų.

8 Komentarai

  1. ToBeX parašė:

    mano nuomone tokia: nusipirkau, mano daigtas ka noriu ta darau, galiu, kad ir bulves skust….

  2. nugat parašė:

    ToBex,būtent!
    Čia tapati situacija kaip ir su kompais.
    Noriu ant win sėdžiu,noriu ant linux sėdžiu…negi man kažkas per atstumą
    turi teisę blokuoti ir t.t. mano legalų įrenginį…???

  3. -NRJ- parašė:

    juk Apple rupi vartotojai 😉 įdomu kaip šitas blokavimas kirsis su Amerikoje įsigaliojusiu leidimu vartotojui leidžiantį atsirišti telefoną?

  4. simple parašė:

    To nesitikėjau netgi iš Apple… Kur žmogaus teisės į privatumą? Jeigu telefonai būtu NUOMOJAMI iš karto supažindinant su tokiomis sąlygomis, tai dar būtu atleistina (ale vistiek šlykštu!), o čia gi žmonės PERKA juos. Tai (turėtu būti) jų nuosavybė…
    Kaip atrodytu analogiškas variantas su butais: perki butą – priedo gauni įmontuotas vaizdo kameras ir mikrofonus. Jūs būsite nuolat stebimi ir jeigu kuris nors jūsų svečių nepatiks butą pardavusiai kompanijai – ateis apsauga ir jį išvarys. O jeigu namie vaikščiosite vien su trumpikėmis, jums užkals langus ir duris, kad neduok die, kas nepamatytu. Ir visa tai už Jūsų pinigus.

  5. slpa parašė:

    su tuo atpažinimu irgi įdomiai, tarkim nusiperka telefoną pasinaudoja mėnesį ar pora ir nusprendžia parduot, tai gaunas kad tas kuris nupirks turės neveikianti telefoną.

    Reikia jiems pasiūlyti dar kai išleidžia nauja produktą sena išjunginėtu. Tai galima būtu paaiškinti kad apple rūpinasi kad vartotojas visada būtu su nauju ir gražiu aparatu. Nors kol kas pats vartotojas tai padaro.

  6. Pasisiauses parašė:

    Šiaip jau jie seniai turi galimybę išjungti iphonus per atstumą ir tai ką jie čia patentuoja greičiausiai tėra jau dabar egzistuojančio mechanizmo patentas… Visi seniai žino, kad yra toks \"killswitch\" kiekviename iPhone ir iPod touch, bet jį galima nesunkiai deaktyvuoti paprastu patch\’u. Beje, tokį patį killswitch turi ir Android OS 😉

  7. simple parašė:

    \"[SuperBOLD]Visi[/SuperBOLD] seniai žino\" – Styvai, čia tu?

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.