Apple: Google yra melagiai

Apple įkūrėjas ir generalinis direktorius Styvas Jobsas rėžė mintį, kad Google yra melagiai ir jų operacinė sistema Android nėra išbaigta bei visiškai netinka vartotojams. Galime suprasti, kad labiausiai mums tinka Apple iOS operacinė sistema.

Iš tiesų tokie pranešimai kiek glumina, nes abi kompanijos dažnai atnaujina savo operacines sistemas, tai, deja, daro ir Apple. S. Jobsas kol kas nepareiškė savo nuomonės apie Microsoft Windows Phone 7 operacinę sistemą, bet mes garantuojame, kad iOS yra geriau.

„Google sako, kad Android yra atvira platforma, o mūsų iOS – ne. Mes manome, kad taip teigti yra negražu, nes tai iškreipia tikrąjį mūsų požiūrį. Tiesa pasakius, HTC ir Motorola naudoja savo patentuotas vartotojo sąsajas, tad vartotojai turi viską aiškintis iš naujo, kai to daryti nusipirkus naująjį Apple iPhone nereikia.“, – teigė S. Jobsas.

Verta pastebėti, kad visi HTC Android telefonai turi praktiškai tokią pačią vartotojo sąsają, tą patį galima pasakyti ir apie Motorola gaminius. Bet Apple kovą įsivaizduoja kitaip – šūsnis gamintojų prieš ją, nors tas šūsnis dar kovoja ir tarpusavyje. Kiekvienas iš gamintojų bando išsiskirti, tad nieko keisto, kad kompanijos pateikia skirtingas vartotojo sąsajas.

51 Komentarai

  1. rokazs1 parašė:

    Smeiztas totalus

  2. Storasis parašė:

    tam tikrai zmoniu grupei jis vis dar Dievas :))

  3. Pasisiauses parašė:

    \"Apple įkūrėjas ir generalinis direktorius Styvas Jobsas rėžė mintį, kad Google yra melagiai ir jų operacinė sistema Android nėra išbaigta bei visiškai netinka vartotojams\"
    kad taip iš tikrųjų niekas nesakė… 😀 taip išeina, kad melagiai yra… technews.lt 😀

  4. nanoWorld parašė:

    Apie telefonu isbaigtumus, tai tik jam ir \"tesneketi\"…

  5. simple parašė:

    Ir pašnekės jis, kai pasigaus ryšį 🙂

  6. ligonis parašė:

    simple: vel su ta rysio problema gi jis sake, kad toks antenos dizainas yra labai protingas projektavimas, o jau, kad rysio nera tai cia grynai vartotoju klaidos(juokauju, apple man juokingi) 😀

  7. developeris parašė:

    kaip jie randa ta savo pirkeja as nzn :), bet is tokiu pasisakymu tai mazu maziausiai juokas ima.

  8. pekinas parašė:

    normalus marketingas, amerikoje tai leidžiama, jei įrodai, kad tavo gaminys kažkuo pranašesnis už kitų tai gali kiek nori kitus dėti į šuns dienas.
    Aišku apple vaikiškai daro, bet versle dažnai būna, kad ir blogi komentarai atnešą didelę komercinę naudą. O kiek žmonių jo žodžius paims už Biblijos tiesą?

  9. joncius parašė:

    Tai žinoma kas belieka Jobsui – matant zaibišką HTC spurtą bei populiarėjimo tempus ne vien melagiais norisi vadintis. Microsoft kaip žinia į Android\’izuojama visuomenę bando suspėt paskutiniu traukiniu, bet kaip ten sako apie traukinius 😉 ….

  10. tomaxsas parašė:

    bet dar pasakykit kad pasakė netiesą jog android nėra atvira… Adroid tiek atviras kiek leidžia operatoriai

  11. lightray parašė:

    kad android yra atvira os aš manau kad kaip tik yra pliusas.

  12. cepukas parašė:

    tegul ir jobsas ir tas jo apple eina visiskai nx…nes jau kaip pamaciau youtube idetus bajarius,kad tipo ju iphone 4 geriau fotkina ir filmuoja uz nokia n8 kuris dar net nera isleistas.(aisku jau ji pristate ana savaite suomijoje)tai isvis apsalau,pas apple nera nei kazkokiu rimtu optiku,nei xenon blyksciu,nei isvis puse opciju,ka siulo nokia,o dar pas nokia carl zeiss optika visa ir dviguba xenon blykste,bet ne ip4 vistiek kieciau fotkija,nors daug kas pasakys pas nokia 12mpx pas ip4 5mpx,bet kas ziuri i tuos megapixelius ir tada vel kovoja lopai,bandydami yrodyt,kad per akinius geriau matai zvaigzdes,nei per teleskopa. 🙂

  13. NForce parašė:

    >bet dar pasakykit kad pasakė netiesą jog android nėra atvira… Adroid tiek atviras kiek leidžia operatoriai

    Taip, pasakė netiesą. Android – visiškai atvira. http://source.android.com/source/index.html

    Kokią įtaką Android atvirumui išvis turi operatoriai? O_o

  14. Herkus_LT_ parašė:

    As tai siulau Technews.lt tiesiog nerasyti nieko, kas susija su apple 😀 Nes kiek pastebejau tai prie tokiu temu amzinai dauguma stumia, o jai dar koks vienas kitas paraso ka nrs uz apple, tai ir ta tuoj pat sueda visi 😀

  15. Pasisiauses parašė:

    Prajuokino tas \"android – visiškai atvira\" 🙂
    O kas iš to \"atvirumo\", jei nusipirkęs naują telefoną, turi sėdėt su 1.6 softu ir SVAJOT apie galbūt kažkada pasirodysiantį atnaujinimą?
    Kas iš to \"atvirumo\", jeigu nusipirkęs naują Android flagmaną, po pusės metų sužinai, jog oficialus jo suportas ties tais 6-iais mėnesiais ir pasibaigia?
    Kas iš to \"atvirumo\", jeigu Markete niekieno nevaržomos mėtosi programos, siunčiančios informaciją apie vartotoją trečioms šalims?

    Ta atvirumo idėja gražiai skamba tik geek\’ams. O žmonėms, kurie tiesiog nori gerai tarnaujančio daikto, tas Android \"atvirumas\" absoliučiai jokios reikšmės neturi.

    Kokią įtaką Android atvirumui turi operatoriai? Panašu, kad per didelę. Amerikoj mobilaus ryšio operatoriai išp___zdėjo ant tiek, kad dabar leidžia sau grūsti į naujus telefonus visokį crapware, kurio beje neįmanoma ištrinti… Arba dar toks bajeris – išėjo oficialus Skype, bet parsisiųsti jį gali tik kažkurio vieno operatoriaus vartotojai ir vistiek skaipu naudotis gali tik per Wi-Fi. Arba softo atnaujinimai… Išeina kuriai nors Motorolai atnaujinimas… bet jis pasiekiamas tik kažkurio operatoriaus klientams…
    Žodžiu daug visokio bullshit, kuris Android \"atvirumą\" paverčia anekdotu.

  16. simple parašė:

    Prieš skaitydamas kiniečių naujienas, pasimokyk jų kalbos, nes nifiga nesupranti 😉
    \"nusipirkęs naują telefoną, turi sėdėt su 1.6 softu\" – Ir ką su tuom bendro turi Google Android? Panašu, kad kalbi apie Sony Ericsson, juos ir kaltink. HTC Hero \"paturėjo\" Android 1.5 ; 1.6 ir net 2.1.

    \"jog oficialus jo suportas ties tais 6-iais mėnesiais ir pasibaigia?\" – Vėlgi painioji Google su kažkuria jų operacinę sistemą naudojančia kompanija. Tas pats HTC Hero gavo Android 2.1 daugiau nei metai po jo išleidimo. Panašiai bus ir su HTC Legend.

    \"Arba dar toks bajeris – išėjo oficialus Skype, bet parsisiųsti jį gali tik kažkurio vieno operatoriaus vartotojai ir vistiek skaipu naudotis gali tik per Wi-Fi\" – 😀 1. Atsisiųsti jį gali BET KAS, kad ir iš Android Makert\’o. Arba galima iš telefono užeiti adresu \"skype.com/m\". 2. Ką tik skambinau iš Skype naudodamas 3G ryšį 😉

    \"Žodžiu daug visokio bullshit, kuris Android \"atvirumą\" paverčia anekdotu. \" – Anekdotas yra tavo kiniečių kalbos žinios ir tai, ką tu supranti skaitydamas jų naujienas.

    Ir apskritai, kol suprasi kas yra Open Source ir kokia to nauda – nelįsk į tokias temas, nes atrodai apgailėtinai.

  17. NForce parašė:

    Va tame ir yra atvirumo pliusas kad nereikia sėdėt su 1.6 versija ir svajot apie atnaujinimą (aišku jei nekalbėsim apie SE, ten kažkokia pieva). Oficialus atnaujinimas baigiasi? Šaunu, kadangi Android yra atvira OS, tai gali nors ir pats susikompiliuot iš ATVIRAI PRIEINAMO source savo telefonui naujesnę OS versiją. Jei android nebūtų atvira, maniškis Tattoo ir būtų su 1.6 android, nes HTC mat nutarė mest palaikymą. Bet tik dėl OS atvirumo jame dabar kuo puikiausiai veikia naujausia 2.2 OS.
    OS atvirumas neturi jokios įtakos trečių asmenų kuriamoms programoms, jei ką.
    Apie operatorius – nesąmonė. Operatoriai negali uždaryti Android source, vien dėl to kad jiems taip norisi. Tą crapware 100% galima ištrint. Oficialus Skype prieinamas visiems, ir veikia tiek per Wi-Fi, tiek per 3G, tiek per EDGE.
    Žodžiu reikia daugiau pasidomėt užuot viešai nusišnekėjus apie Android atvirumą

  18. -NRJ- parašė:

    uuuu kazkas eilini karta nurijes plyta nutilo, suprates jog nera toks mandras kokiu dedasi kai salia yra zmoniu kurie daug daugiau zino ir daugiau gali pasakyti, irodant faktais o ne kazkokiais prasimanymais ar nuogirdom 😉

  19. lightray parašė:

    nrj puikiai pasakyta

  20. valkins parašė:

    Ar jums viskas gerai?
    Plytų griovėjai jūs…
    Kažkas gal ir nutilo, bet tam kad praleistų \"protinguolius\" į priekį plytų rinkti.

  21. -NRJ- parašė:

    ai nu jo – drasiausi ir mandriausi visada i krumus nubega 🙂

  22. Pasisiauses parašė:

    Che, truputį nustebino mane ne kurių parodyta arogancija ir piktas tonas 🙂 atrodo, kad lyg ir neįžeidinėjau nieko asmeniškai, o susilakiau tokio vaikiškai nekultūringo atsakymo 🙂
    nežinau ar čia tas amžius ar kultūros stoka ar dar kas, keistai atrodo toks putoiimasis ir svaigimas apie kažkokias kinų kalbas (taip ir nesupratau prie ko čia jos)…
    Kadangi turiu GYVENIMĄ, neturiu galimybės tuoj pat atsakyt, bet kai būsiu prie kompo, nepatingėsiu surast ir įdėti nuorodas, kuriose rašoma apie mano minėtus dalykus…

  23. -NRJ- parašė:

    Patikek daug kas cia turime GYVENIMUS 😉

  24. Santechnikas parašė:

    Nesuprantu koky gery ten jus matot tame Androide?Pats turejau HTC ir Sony x10 mini…nu man tai sudu sudas tokia sistema telefui.Jobsas visiskai teisus kad tai neisbaigta sistema…beje kaip ir visas google softas…pilna gi straipsniu apie tai,nemanau kad gerbejai ju neskaite,tiesiog galbut aklai nemato,ir netiki tuo:D Cia tik mano nuomone,kiekviens renkasi pagal supratima ir skony,vieniem BMW,Audi,MB patinka,o kitiem ir Renault geriausia pasauly masina…

  25. simple parašė:

    Pasisiauses, man jau seniai nebe niolika, kultūros ir išsilavinimo (ko nesimato tavo post\’uose), taip pat nestokoju. Atsakiau tavo paties stiliumi, nes visad aklai gini Apple ir dedi ant kitų, net nepasidomėjęs ar tai tiesa. Sakai tų nesąmonių prisiskaitei internete? Tai galvą ant pečių turi tik tam, kad lapai šiknon nekristų? Ar čia tiesiog klausant Styvo radiją smegenys virsta obuolių koše?

    Santechnikas, gal pasidalinsi savo patirtimi ir papasakosi kokių funkcijų trūksta Android operacinei sistemai? Nesikabinėju, tiesiog įdomu ko dar trūksta vartotojams.

  26. Storasis parašė:

    Pats musa pats rekia tas pasisiauselis :)) Ir dar gyvenima turi, ot..

  27. Pasisiauses parašė:

    na va, pagaliau turiu kompą po ranka. Taigi:

    simple,
    ___
    \"\"nusipirkęs naują telefoną, turi sėdėt su 1.6 softu\" – Ir ką su tuom bendro turi Google Android? Panašu, kad kalbi apie Sony Ericsson, juos ir kaltink. HTC Hero \"paturėjo\" Android 1.5 ; 1.6 ir net 2.1.\"
    O bendro turi tą, kad tai tampa gan rimta Android platformos problema. Nusiperki NAUJĄ Android telefoną, bet jame nėra naujausios OS versijos. Ir visai nesvarbu, kieno čia kaltė – SE, Samsung, Motorola ar dar kokio kito gamintojo. Finale vistiek nukenčia vartotojas. Ir developer\’is. Ir šioj vietoj gali nė nebandyt man kišt custom ROM\’ų.

    \"\"jog oficialus jo suportas ties tais 6-iais mėnesiais ir pasibaigia?\" – Vėlgi painioji Google su kažkuria jų operacinę sistemą naudojančia kompanija. Tas pats HTC Hero gavo Android 2.1 daugiau nei metai po jo išleidimo. Panašiai bus ir su HTC Legend.\"
    O tavo nuomone tai (tas Android 2.1 gavimas) yra kažkas tokio OHOHO? Vieneri metai ir yra TIK vieneri metai. Papasakok man kur dėsis tas HTC Hero ir Legend kai išeis Android 3.0 ? Kiek girdėjau pastarosios reikalavimai hardwarui tikrai gan Windows Vistiški 😀 Tai kaip čia išeina…? Nusiperki naują telefoną (visai neblogą iš tikro), o po vienerių su biškiu metų Gūglas jau rodo tau vidurinį pirštą? Na tikrai nesmagu… Ką tada tokiam HTC Hero/Legend (ar net Desire) savininkui daryt? Parduoti savo telefoną ir pirkti naują? 🙂 Ar atsiduoti custom ROM\’ų karalystei? Taip, gal aš perdėjau su tais 6 mėnesiais, bet tokia yra realybė.

    ___
    \"Arba dar toks bajeris – išėjo oficialus Skype, bet parsisiųsti jį gali tik kažkurio vieno operatoriaus vartotojai ir vistiek skaipu naudotis gali tik per Wi-Fi\" – [whahaha] 1. Atsisiųsti jį gali BET KAS, kad ir iš Android Makert\’o. Arba galima iš telefono užeiti adresu \"skype.com/m\". 2. Ką tik skambinau iš Skype naudodamas 3G ryšį [mirkt]
    DABAR jau jį gali atsisiųsti bet kas, bet tu nežinai, jog dar visai neseniai buvo tokie cirkai:
    http://gigaom.com/2010/03/25/skype-now-available-on-verizon/ O būtent tai aš turėjau omeny kai sakiau, kad Androidui blogą įtaką daro amerikonų operatoriai.

    ___
    \"Ir apskritai, kol suprasi kas yra Open Source ir kokia to nauda – nelįsk į tokias temas, nes atrodai apgailėtinai.\"
    Labai konstruktyvus, mandagus ir kultūringas argumentas 🙂 Labai puikiai dera prie šio: \"Pasisiauses, man jau seniai nebe niolika, kultūros ir išsilavinimo (ko nesimato tavo post\’uose), taip pat nestokoju. \"
    Arba šito:
    \"Tai galvą ant pečių turi tik tam, kad lapai šiknon nekristų? Ar čia tiesiog klausant Styvo radiją smegenys virsta obuolių koše?\"
    Įdomiai įdomiai tu kultūrą ir išsilavinimą supranti 🙂

    NForce,
    \"Va tame ir yra atvirumo pliusas kad nereikia sėdėt su 1.6 versija ir svajot apie atnaujinimą (aišku jei nekalbėsim apie SE, ten kažkokia pieva). Oficialus atnaujinimas baigiasi? Šaunu, kadangi Android yra atvira OS, tai gali nors ir pats susikompiliuot iš ATVIRAI PRIEINAMO source savo telefonui naujesnę OS versiją. Jei android nebūtų atvira, maniškis Tattoo ir būtų su 1.6 android, nes HTC mat nutarė mest palaikymą. Bet tik dėl OS atvirumo jame dabar kuo puikiausiai veikia naujausia 2.2 OS.\"
    Tai ką tu čia parašei šauniai skamba tik vienai šimtąjai procento žmonių 🙂 T.y. geek\’ams 🙂 Labai puiku, kad yra tokia galimybė daryti šiuos dalykus, kuriuos tu paminėjai, BET jeigu žmogus nėra geek\’as? Ką jam daryt jeigu jis tuo nesidomi ir nenori tokiais dalykais užsiiminėt? Ar tai, jog pvz tu esi geek\’as (gal toks nesi, aš nežinau) ir mėgsti visaip žaist laužyt savo kompiuterį/telefoną, perrašinėt, modifikuot softą, visiškai nepateisina esamos situacijos. Ypač keistai skamba tavo 2-3 sakiniai… Analogiškas to pavyzdys būtų:
    \"Pirkai naują automobilį ir tikėjaisi 3 metų garantijos, bet gavai tik 1-ius? Šaunu – dabar galėsi remontuotis pats!!!!\" 😀 Na tikiuosi supratai mano mintį 🙂

    ___
    \"Apie operatorius – nesąmonė. Operatoriai negali uždaryti Android source, vien dėl to kad jiems taip norisi\"
    Niekas ir nesakė, kad jie gali UŽDARYTI Android 🙂 Tiesiog Amerikoj (džiaukimės, kad ne Europoj) operatoriai gan smarkiai išsip____ja iš Android 🙂 Yra net toks pajuokavimas: Android yra atvira tol, kol prie jos neprisiliečia operatoriai 😀

    ___
    \"Tą crapware 100% galima ištrint.\"
    Galima kai nuROOTini 🙂 Sakyčiau gan drąstiškas ir sudėtingas veiksmas tokiam paprastam dalykui, don\’t you think? 🙂

  28. cepukas parašė:

    dinkit nachren su tais savo obuoliais,juokingi reklamos loozeriai. 😀

  29. Neoner parašė:

    Pasisiausias, nusipeizėjai taip kad vaje vaje. Visų pirma, kai išeis Android 3.0 Tikrai nebus nutraukiamas palaikymas 2.2 versijos. Google šnekėjo, kad šitoje vietoje išsiskirs operacinės su savo galimybėmis, tačiau softas kuris veikė ant 2.2 sekmingai veiks ir su 3.0. 3.0 versija bus skirta High-End telefonas (HTC Desire tarpkitko sutelpa į reikalavimus)
    Dar viena iš priežasčių kodėl yra kuriama 3.0 versija su tokiais reikalavimais, yra tai, kad tas pats OS eis į Android Tablet\’us bei naująjį PSP atitikmenį.

    \"Analogiškas to pavyzdys būtų:
    \"Pirkai naują automobilį ir tikėjaisi 3 metų garantijos, bet gavai tik 1-ius? Šaunu – dabar galėsi remontuotis pats!!!!\" [whahaha] Na tikiuosi supratai mano mintį šypsosi \"

    B.U.L.L.S.H.I.T. Radai ką lyginti 😀 Pelę su drambliu. Be to pats Apple yra numetęs Pirmojo Iphone palaikymą iOS4 platformai.

    P.S. dabar root atliekamas 1 mygtuko paspaudimu prijungus telefoną prie kompo.

    P.P.S. Man asmeniškai iPhone yra visiškai neišbaigta ir netinkama naudoti sistema, ten nerandu ko man reikia, neveikia flash, reikia jailbrakinti kad paleistum daug dalykų, vartotojo sąsaja visiškai nepatogi.

  30. NForce parašė:

    Tai ką tu čia parašei šauniai skamba tik vienai šimtąjai procento žmonių T.y. geek\’ams Labai puiku, kad yra tokia galimybė daryti šiuos dalykus, kuriuos tu paminėjai, BET jeigu žmogus nėra geek\’as? Ką jam daryt jeigu jis tuo nesidomi ir nenori tokiais dalykais užsiiminėt? Ar tai, jog pvz tu esi geek\’as (gal toks nesi, aš nežinau) ir mėgsti visaip žaist laužyt savo kompiuterį/telefoną, perrašinėt, modifikuot softą, visiškai nepateisina esamos situacijos. Ypač keistai skamba tavo 2-3 sakiniai… Analogiškas to pavyzdys būtų:
    \"Pirkai naują automobilį ir tikėjaisi 3 metų garantijos, bet gavai tik 1-ius? Šaunu – dabar galėsi remontuotis pats!!!!\" Na tikiuosi supratai mano mintį

    Matai, aš atsakinėjau ne į tai kam naudinga kad android atvira, o kam ne, bet į tavo teiginį, kad ji NĖRA atvira. Dėl palaikymo – niekas nežadėjo kad gamintojai leis atnaujinimus, jei perki auto tai žiūri kad būtų garantija 3 metai, o ne tikiesi kad ji galbūt tokia bus. Taip pat ir su telefonu – nori palaikymo – perki GPhone, arba Motorola. Kitiem su atnaujinimais kūdi reikalai. Po to, jei žmogus \"nėra geekas\", kam jam išvis tie atnaujinimai? 😀 Viskas juk veikia ir taip 🙂

    Niekas ir nesakė, kad jie gali UŽDARYTI Android Tiesiog Amerikoj (džiaukimės, kad ne Europoj) operatoriai gan smarkiai išsip____ja iš Android Yra net toks pajuokavimas: Android yra atvira tol, kol prie jos neprisiliečia operatoriai

    Na, tu sakei kad operatoriai padarė Android ne atvira OS, kas yra tas pats kas pasakyti \"operatoriai uždarė Android\". Tas pajuokavimas ryškiai nieko apie tai nerišančių žmonių sugalvotas. Operatoriai nedaro nieko, be savo programų prikaišiojimo, kurias gali ištrinti. O 3rd party software OS atvirumui įtakos nedaro jokios. Tas skaipas verizonui yra tik dėl to kad naudoja ne 3g ar wi-fi skambučiams, o būtent verizono skype paslaugą, nemažai operatorių turi tokią paslaugą, ir nemažai jų turi savo skype versiją pritaikytą būtent jų paslaugai. O dabar atsirado skype veikiantis per wifi ir mobiliuosius tinklus, taip kad tų operatorių apdorotų skype klientų poreikis turi dingti.

    Galima kai nuROOTini Sakyčiau gan drąstiškas ir sudėtingas veiksmas tokiam paprastam dalykui, don\’t you think?

    Don\’t think so. 1-click root sudėtingai skamba? Ir kas čia drastiško? Čia tau ne iPhono jailbrake\’as, tiesiog sistemoje jau esančio vartotojo aktyvavimas.

  31. valkins parašė:

    Bendras vaizdas toks:
    Visi mala š**ą, nors ir to nelabai sugeba.
    \"Pasisiauses\" vienas (beveik) prieš visus.
    Daugelis beraščiai ir dar apie Android bando diskutuoti – nesvarbu, kad jau ruduo, o vistiek šienauja.
    Android laukia nebloga ateitis.
    Apple laukia šviesi ateitis.
    O kažkas, kas pasakė, jog \"…iPhone yra visiškai neišbaigta ir netinkama naudoti sistema, ten nerandu ko man reikia, neveikia flash, reikia jailbrakinti kad paleistum daug dalykų, vartotojo sąsaja visiškai nepatogi.\", tai iš dalies teisus, bet tik savo atžvilgiu. Kad neišbaigta ir netinkama naudoti sistema – čia kuria prasme? Arba ką vartoji?
    Nėra flash? O kam tas š**as reikalingas?
    Sąsaja visiškai nepatogi? Ar ne per didelis iš***dėjimo laipsnis pas tamsta? O gal nežinote kas yra patogu? Android\’e tai oj oj oj kaip patogu, netgi norėjosi HTC mest pro langą…
    Jailbreak? Kam tas jailbreak\’as, jei viskas yra AppStore.
    O jeigu į temą – ką Apple ir Google kalba dėl vienos ar kitos OS, tai nieko baisaus, taip turi būti, kitaip nebus konkurencijos, arba jeigu jos nėra – nebus pažangos į priekį.
    Taigi rinkitės savo favorite OS ir visi bus palaiminti, nes ne visiems naudoti Angroid o ypač – iOS.
    Peace.

  32. Neoner parašė:

    Em. Man pamaigius pusbrolio iphone ji per langa norejosi mesti. Stockinis android interfeisas irgi nera is patogiausiu, o vat htc sence man yra tobulas gui.

  33. ironvolf parašė:

    Kadangi paskutinė mano skaityta knyga \"Raudonkepuraitė\", tai norėčiau padėkoti visiems komentatoriams, nes perskaičiau beveik visą romaną. Raudonkepuraitė buvo turbūt 5 ar 6 kart trumpesnė… 😀

  34. valkins parašė:

    \"ironvolf\">Čia romanas apie orą, arba apie tai, kaip daugelis nesupranta, kodėl kai kurie žmonės naudojai tai, kas nėra skirta masėms.
    Mėgstu ir naudoju Apple, bet nedrabstau purvais kitų gamintojų ar prekių ženklų, kurie gamina daiktus skirtus tokiems, kurie daug šūkauja ir peikia arba sako, kad nepatinka Apple ir panašiai. Į sveikatą naudokit ką norit, juk reikia visiems uždirbti ir palaikyti ekonomiką;)
    Peace.

  35. nanoWorld parašė:

    Siaip tai Apple produkcija butent ir skirta masems 🙂

  36. valkins parašė:

    Kad ir kam jinai skirta, vistiek turi savo vartotojus.

  37. SB parašė:

    Nėra Adobe Flash, nėra visaverčio interneto, nėra išmaniojo telefono.

  38. valkins parašė:

    Yra tų \"išmuoniųjų\" lėtai mąstančių telefonų – \"patefonų\", nes jie turi \"visavertį\" internetą, nes jie turi Adobe Flash…

  39. SB parašė:

    valkins>Mano HTC Hero, pasirodęs dar 2009 liepą, kada jį ir įsigijau, turėjo nors Adobe Flash Lite ir puikiai dalinai tvarkėsi su internetu, o mano čiupinėti HTC Desire, Nexus One ir Galaxy S su Android 2.2 taip pat veikė pakankamai greitai. Apple bando kovoti su Adobe Flash, bet su interneto rinkoje populiarausia technologija vargu ar pakovosi, vien dėl to, kad už Adobe Flash pasisako BlackBerry ir Windows Phone 7, kurie taip pat netrukus jos sulauks. Apple vs visi, protinga strategija. Už tai jie man ir neimponuoja. Pasileidi Gamespot.com su Apple iPad ir matai šūdą, o su Galaxy Tab kažką.

  40. valkins parašė:

    SB>Viskas gerai. Viskas suprantama. Tiesiog dėl flash nebuvimo man nėra jokio diskomforto, nes visaverčio interneto man ir nereikia telefone informacijos paieškai, aš ten negyvenu. Jei reikia, tuomet dirbu su nešiojamuoju kompiuteriu. Manau čia vėl reiškiasi asmeniškumai ir poreikiai. Nieko, svarbu yra daiktų tiems poreikiams patenkinti ir yra iš ko pasirnkti. O kas kokios politikos čia laikosi, kaip iš tikrųjų su tuo Flash\’u yra ir kas bus – turbūt nelabai kas ir žino. Mums – vartotojams – duoda, tai mes ir imam. Bus Flash\’as – nebus kitko, nebus Flash\’o – bus kažkas kitas. Nematau bėdų. Kam reikės, tas kažką ir padarys, nes tikrai ne mums čia kukuoti kieno kokia strategija ir panašiai-jųgalvos, jie ir tegul galvoja ar tariasi, ką, kaip, su kuo daryti ar nedaryti.

  41. Pasisiauses parašė:

    Neoner,
    \"Pasisiausias, nusipeizėjai taip kad vaje vaje. Visų pirma, kai išeis Android 3.0 Tikrai nebus nutraukiamas palaikymas 2.2 versijos\"
    O aš nenoriu tenkintis vien 2.2 versijos bugų taisymu. Aš noriu gauti naują softą, su naujom funkcijom ir galimybėm. Nusipirkęs naują telefoną aš norėčiau bent du metus gauti naujus softo updeitus.

    \"Google šnekėjo, kad šitoje vietoje išsiskirs operacinės su savo galimybėmis, tačiau softas kuris veikė ant 2.2 sekmingai veiks ir su 3.0. 3.0 versija bus skirta High-End telefonas (HTC Desire tarpkitko sutelpa į reikalavimus)\"
    Dar kartą – o kas jeigu aš nusipirkęs NAUJĄ telefoną noriu NAUJO softo ir nenoriu tenkintis vien 2.2? Beje dėl reikalavimų gal gali apšviest? Bent jau mano bandymai domėtis 3.0 reikalavimais davė tokius gan keistus rezultatus: reikia neva minimum 1 GB RAM, belekokios ekrano rezoliucijos, 1 GHZ proco… Ir dar… jei Desire sutelpa, tai kaip su Hero/Legend? 🙂

    \"B.U.L.L.S.H.I.T. Radai ką lyginti [whahaha] Pelę su drambliu. Be to pats Apple yra numetęs Pirmojo Iphone palaikymą iOS4 platformai.\"
    Mano galva tai teisingas palyginimas, nes software supportas yra lyg garantinis remontas automobiliui. Ir taip – Apple pirmam iPhone modeliui supportą nutraukė. Po 3 metų…

    \"P.P.S. Man asmeniškai iPhone yra visiškai neišbaigta ir netinkama naudoti sistema, ten nerandu ko man reikia, neveikia flash, reikia jailbrakinti kad paleistum daug dalykų, vartotojo sąsaja visiškai nepatogi.\"
    Kiekvienas turi savo nuomonę 🙂 Aš apie išbaigtumą ir patogumą manau visiškai priešingai 🙂

    NForce,
    \"Matai, aš atsakinėjau ne į tai kam naudinga kad android atvira, o kam ne, bet į tavo teiginį, kad ji NĖRA atvira. Dėl palaikymo – niekas nežadėjo kad gamintojai leis atnaujinimus, jei perki auto tai žiūri kad būtų garantija 3 metai, o ne tikiesi kad ji galbūt tokia bus. Taip pat ir su telefonu – nori palaikymo – perki GPhone, arba Motorola. Kitiem su atnaujinimais kūdi reikalai. Po to, jei žmogus \"nėra geekas\", kam jam išvis tie atnaujinimai? [whahaha] Viskas juk veikia ir taip šypsosi\"
    Na seku aš įvairius naujienų portalus, blogus ir gan dažnai ten tenka pamatyti keistas naujienas apie Google Android. Keistos jos tuo, kad kartais ten aprašomi dalykai smarkiai kertasi su Gūglo išdidžiai deklaruojamu \"Android is OPEN\" 🙂 Pvz buvo berods kažkas įdėjęs į Market\’ą programėlę, kuri vos ne vienu paspaudimu nuroot\’ina telefoną… Programėlė buvo labai staigiai išimta 🙂
    Kam NE geek\’ui reikalingi softo updeitai? Gal dėl to, kad su atnaujinimais ateina naudingos funkcijos ir kiti patobulinimai? 🙂 Gal aš sėdžiu su 1.6 ir negaliu navigacijos įsirašyt, nes vidinės atminties neužtenka, o į kortelę instaliuot neleidžia 🙂 Ir Root\’int gal nenoriu… Ką man tada daryt? 🙂

    \"Na, tu sakei kad operatoriai padarė Android ne atvira OS, kas yra tas pats kas pasakyti \"operatoriai uždarė Android\". Tas pajuokavimas ryškiai nieko apie tai nerišančių žmonių sugalvotas. Operatoriai nedaro nieko, be savo programų prikaišiojimo, kurias gali ištrinti. O 3rd party software OS atvirumui įtakos nedaro jokios. Tas skaipas verizonui yra tik dėl to kad naudoja ne 3g ar wi-fi skambučiams, o būtent verizono skype paslaugą, nemažai operatorių turi tokią paslaugą, ir nemažai jų turi savo skype versiją pritaikytą būtent jų paslaugai. O dabar atsirado skype veikiantis per wifi ir mobiliuosius tinklus, taip kad tų operatorių apdorotų skype klientų poreikis turi dingti.\"
    Na nepasakyčiau, kad \"nedaro nieko\". Iš tikro daro tokius keistus ir erzinančius dalykus… Pvz paima kokį HTC EVO ir pervadina jį į kokį nors HTC Sprint. Parduoda jį su 1.6 softu, o po to išdidžiai praneša, kad HTC Sprint telefonui jau yra 2.1 atnaujinimas. O visi HTC EVO savininkai maždaug… \"užsi____kit\" 🙂
    Ir tas crapware pašalinimas nėra tiesiog \"galima pašalinti\". Tai iš tikro vistiek yra \"galima ištrint, bet reikia nuroot\’int\".

    \"Don\’t think so. 1-click root sudėtingai skamba? Ir kas čia drastiško? Čia tau ne iPhono jailbrake\’as, tiesiog sistemoje jau esančio vartotojo aktyvavimas.\"
    Vienas click\’as ar penki, nelabai turi reikšmės – tai vistiek yra ROOTinimo procesas.
    Kaip ir iPhone jailbreak\’as. Kad ir koks paprastas būtų, vistiek yra jailbreak.

  42. NForce parašė:

    Nelygink root su jailbreak, tai toli gražu ne tas pats. Beje JAV tai tapo visiškai legalu (gal dėl to kalti ir yra operatoriai su savo crapware).
    Pervadina ne operatoriai, o HTC, ir pervadina tam kam vartotojai nesipainiotų. Tarkim tavo pavyzdys su EVO ir Sprint – Greičiausiai Sprint yra pritaikytas kažkokio operatoriaus (tarkim at&t) tinklui, ir kituose jau neveiks ( JAV skirtingi operatoriai dažnai naudoja skirtingus tinklo standartus ). O jei vadinsis taip pat, vartotojas nusipirkęs \"ne tą\" aparatą, gali likti nemaloniai nustebęs.
    Galiausiai dėl atvirumo labai tinkamas šiam pokalbiui straipsniukas: http://androidmarket.ru/?p=3842

    Jeigu su rusų kalba problemos, esmę neblogai nusako šis screenshotas: http://androidmarket.ru/wp-content/uploads//andy_rubin_inline.jpg

  43. Pasisiauses parašė:

    Kaip gi ne tas pats?
    Abi procedūros atliekamos norint turėti daugiau laisvės ir lankstumo.
    Labai prajuokino šitas: \"…ir pervadina tam kam vartotojai nesipainiotų\". Taip, trys skirtingi to paties telefono pavadinimai skirtinguose operatoriuose visiškai nepainioja žmogaus :D:D Tikrai ne 😀 Gal pasistenkim neišeiti už elementarios logikos ribų? 🙂

    PS. Tame paveiksliuke išreikšta mintis imponuoja tik 0.1 procento daliai žmonių 🙂

  44. ironvolf parašė:

    Na chebryte dar pora postų, ir romanas turės antrą dalį 😀

  45. NForce parašė:

    Aš ir nesakau kad tikslas ne tas pats. Bet jo įgyvendinimas ne tas pats.
    O tu pažiūrėk iš kitos pusės. Nusiperki CDMA Hero ir supranti kad su tavo Omnitelio kortele jis nifiga neveiks. O kai pavadinimai skirtingi – net į tą pusę nežiūri.
    Google ir nesako kad ta mintis turi imponuoti kažkokiai tai žmonių daliai, Google sako faktą, kad Android OS yra atvira (su kuo tu ginčyjies).

  46. Pasisiauses parašė:

    NForce,
    Jeigu žmogus perka smartfoną, tai galima daryti prielaidą, kad jis yra pakankamai protingas, kad suvoktų kas yra CDMA ir GSM… Šiuos du terminus lengviau įsiminti nei iškalti po tris kiekvieno telefono pavadinimus skirtingiems operatoriams 😀

    Aš nesakiau, kad Android\’as nėra atvira sistema. Aš sakau, kad cirkai ten daromi naudojantis tuo atvirumu…

  47. ironvolf parašė:

    Androidas yra toks atviras kaip mano buvus mergina kuri visada laukdavo praskiestom kojom, tad nereikia čia apie cirką kalbėt į kurį bilieto neturi!

  48. NForce parašė:

    Pasisiauses,
    Jeigu žmogus perka smartfoną, tai jis gali ir pasidomėti ką perka, smartfonas – ne pieno pakelis kad negalvojus pirkt. O cirkai naudojantis atvirumu tikrai daromi, vienas tokių cirkų pavyzdžių – HTC Sense

    ironvolf,
    😀 😀

  49. Pasisiauses parašė:

    NForce, smartphonų ir taip devynios galybės yra… tai ką dar, mokytis ir po 3 skirtingus kiekvieno modelio pavadinimus? Kam grūsti sau į galvą visiškai bevertę informaciją? Primena man Nokia politiką… gamina 3 gazilijonus skirtingų modelių, kurie realiai skiriasi tik skaičiais pavadinime… ir susigaudyk, kad gudras…

  50. ironvolf parašė:

    Dar neteko matyti žmogaus kuris pripažintų jog yra durnas 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.