Apple: Mes jau pardavėme milijoną iPad kompiuterių

Korporacija Apple žiniasklaidos atstovams oficialiai pranešė, kad per pirmąsias 28 dienas nuo planšetinio kompiuterio iPad pasirodymo pardavė vieną milijoną šių įrenginių, o vartotojai atsisiuntė kiek daugiau nei 12 milijonų programų.

Kompanijas atstovai pasidžiaugė, kad šis revoliucinis įrenginys, kuris turi ypač didelį 9,7 colio lietimui jautrų ekraną, yra parduodamas netgi geriau, nei Apple iPhone išmanusis telefonas. Šis, kaip pareiškė pati kompanija, buvo parduotas milijoniniu tiražu tik po 74 dienų nuo starto pradžios.

Mus stebino jau pirmųjų savaičių pardavimai. Galime priminti, kad per pirmąją dieną buvo parduota kiek daugiau nei 300 tūkstančių iPad įrenginių, o praėjus savaitei – kiek daugiau nei puse milijono. Praėjusią savaitę JAV taip pat pradėta prekiauti kiek brangesne šio planšeto versija, kuri turi ne tik WiFi, bet ir 3G bevielį ryšį.

Rinkos analitikai spėja, kad iki metų pabaigos kompanija parduos apie penkis milijonus šių planšetinių kompiuterių. Jų paklausą gerai nusako ir tas faktas, jog dėl netikėtai didelių pardavimų Apple teko nukelti tarptautinę iPad prekybą net visam mėnesiui.

4 Komentarai

  1. phemark parašė:

    JAV – 1 milijonas iPadu per savaite
    Likes pasaulis – 10 tukstanciu per 5 metus

    Gal ne taip daug skirsis, bet tikrai uz JAV ribu zmones vertina produkta o ne jo varda (ypac Apple su 300% marza (liktais toks zodis lietuviskai))

    Kaip matau Apple vel ishlose cia del to kad jie pirmi pristate planseta ir del savo vardo, nes iPhone gal ir neblogas buvo, bet sitas iPad tai tikrai nieko revoliucianalaus ar gero. Kitkuom negaliu pateisinti tokiu iPado pardavimu…

  2. Monk parašė:

    Ne tau, phemark, suprast iPad paskirties, į diskusijas taip pat nežadu leistis.. Ir žinoma, kad kol kas, kad didžiaja dalį iPad tik JAV gyventojai nupirko, nes kitiems kontinentams jis paprasčiausiai neprieinamas

  3. Fostil parašė:

    Bus idomu pamatyt pasauilines rinkos statistikas. Amerikieciai, niekam nepaslaptis jog garbina savo saly kaip nieka kita, todel ir apple jiem dievas. Tas pats su ju beskonem motorolom, kurie ten populiarus ytin. O europieciai kurie perka tokias prekes, tera amerikonu garbintojai, vakarietiskos mados aukos.

  4. phemark parašė:

    Monk, tikrai ash nesuprantu iPad paskirties, paprasciausias didelis telefonas ir viskas – nieko panasaus i kompiuteri ar bent kiek jo savybiu. Nesakau, kad visi sleitai bus blogi, (HP Slate pvz turetu but visia nieko, pasiziurek), bet sitas iPad net multitaskinti negali…..

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.