ARM atleis apie 15 % darbuotojų, dėl nepavykusio sandorio su NVIDIA

„The Guardian“ praneša, kad ARM planuoja sumažinti darbuotojų skaičių iki 15 %. Norima panaikinti apie 1000 darbo vietų, o tai daugiausia įtakos turės JK ir JAV kompanijos darbuotojams. Teigiama, kad bendrovėje visame pasaulyje dirba apie 6 500 žmonių, iš kurių maždaug 3 000 žmonių vien tik JK.

ARM leidiniui sakė, kad, kaip ir bet kuris verslas, jis nuolat peržiūri savo verslo planą, siekdamas užtikrinti, kad būtų tinkama pusiausvyra tarp galimybių ir išlaidų disciplinos. „Deja, šis procesas apima siūlomus ARM pasaulinės darbo jėgos atleidimus“, – pridūrė bendrovė.

Žlugus sandoriui, ARM valdanti bendrovė „SoftBank Group“ iš NVIDIA gaus 1,25 mlrd. Mike Clancy, generalinis perspektyvų sekretorius, sakė, kad ARM yra vienas iš svarbiausių aukštos kokybės technologijų darbų tiekėjų JK.

„Mes visada žinojome, kad įvykdžius sandorį su NVIDIA yra rizika, kad bendrovė sieks restruktūrizuoti arba sumažinti išlaidas. Dabar mums skubiai reikia vyriausybės vadovavimo, kad apsaugotume britų darbo vietas ir Britanijos išlaidas moksliniams tyrimams bei plėtrai“, – pridūrė Clancy.

Kai įsigijimas žlugo, ARM pažadėjo pradėti pirminį viešą siūlymą per finansinius metus (baigiasi 2023 m. kovo 31 d.). ARM taip pat paskyrė buvusį NVIDIA vykdomąjį direktorių Rene Haas nauju jos generaliniu direktoriumi.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.