ARM anonsuoja „Cortex-A17“ branduolį

ARM paskelbė apie naują procesorių, kuris bus nutaikytas į vidutinės spartos išmaniuosius telefonus ir planšetes. Gaila, bet gaminių su naujuoju „Cortex-A17“ branduoliu teks palaukti iki metų galo, o gal net iki kitų metų pradžios.

ARM „Cortex-A17“ sukurtas kaip pamaina aukso amžių atgyvianusiam „Cortex-A9“ branduoliui. Pasak ARM naujasis procesoriaus dizainas pasiūlys apie 60% spartos prieaugį tuo pačiu pagerinant ir energijos suvartojimą, lyginant su vyresniuoju savo broliu. Kaip ir galima tikėtis „CortexA17“ palaikys ARM „big.LITTLE“ architektūrą, kuri leidžia suporuoti sparčius, bet ne tokius taupius branduolius su lėtesniais bet daug labiau energiją tausojančiais. Operacinė sistema gali pasinaudoti tuo ir kai nėra didelės apkrovos ji tiesiog užmigdo sparčiuosius branduolius, taip taupydama elektros energiją ir prailgindama įrenginio veikimo laiką. ARM, kaip geriausią pagalbininką šiam naujam lustui, rekomenduoja „Mali-T720“ grafikos branduolį, na bet partneriai tikrai panaudos ir kitas grafikos spartintuvų architektūras.

Nors ARM tik šiandien paskelbė apie „Cortex-17“, „MediaTek“ iš kart suskubo pranešti, kad jie jau ruošią lustą grindžiamą šiuo nauju dizainu. Naujas lustas turės „MT6595“ pavadinimą, savyje talpins po 4 „Cortex-A17“ bei  „Cortex-A7“ branduolius, taip išnaudojant ARM „big.LITTLE“ architektūrą, siekiant sutaupyti energijos sąnaudų. Grafikos užduotimis rūpinsis 6 serijos „PowerVR“ vaizdo spartintuvas. Naujasis lustas galės pasigirti įmontuotu LTE modemu, o taip pat turės H.265 aparatinį spartinimą leidžiant mėgautis UltraHD rezoliucijos vaizdo medžiaga.

2 Komentarai

  1. sketchy parašė:

    oho! nauja karta ateina (sun)

  2. alonzo2 parašė:

    Mediatek pristate MT6595 procesoriu su Cortex-A17 branduoliais:

    http://www.mediatek.com/_en/03_news/01-2_newsDetail.php?sn=1137

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.