ARM: Maži įrenginiai taps mūsų pagrindiniais kompiuteriais

Kaip žinia, ARM architektūra pagrįstus procesorius galima drąsiai vadinti mums gerai žinomu APU vardu – šie lustai turi tiek skaičiuojamuosius, tiek ir grafinį branduolius. Žinoma, jie kol kas neprilygsta stalinėms procesorių versijoms, bet ARM mano kitaip.

Kalbėdamas su TG Daily portalu vienas iš ARM atstovų Jamesas Brucas nupasakojo kompanijos, kurioje dirba, ateities viziją: „Su mūsų naujuoju Cortex-A15 lustu mes neabejotinai artėjame arčiau tos dienos, kai išmanieji telefonai ir planšetiniai kompiuteriai taps mūsų pagrindiniais kompiuteriais. Jūs tiesiog galėsite prijungti išmanųjį telefoną ar planšetą prie monitoriaus ir žiūrėti filmą ar prezentaciją, o prijungę bevielę pelę ir klaviatūrą naršyti internete ar dirbti su dokumentais, ką darote su esamu savo asmeniniu kompiuteriu.“, – teigė J. Brucas.

J. Brucas TG Daily teigė, jog x86 kompiuteriai ir lustai jiems kol kas „keliauja į niekur“, o ARM architektūra yra laisvesnė. Štai artėjantys ARM Cortex-A15 procesoriai, kurie pasirodys 2013 metais, turės net iki 16 branduolių ir galės darbuotis 2.5GHz dažniu. Licencijas jiems jau turi mums gerai žinomos nVidia bei Texas Instrumental kompanijos.

Taigi, ką jūs manote apie tai? Išmanieji telefonai ir planšetiniai kompiuteriai tampa ypač galingais įrenginiais ir asmeninio kompiuterio pajėgumą turime savo delne, o kai reikia, prisijungiame monitorių ir kitą periferinę įrangą. Atsiminkime ir faktą, jog su ARM Cortex-A15 lustais mes galėsime naudoti Windows 8 operacinę sistemą, taigi asmeniniai kompiuteriai bus nebe reikalingi.

3 Komentarai

  1. nanoWorld parašė:

    Is paprasto vartotojo poziciju – galbut, bet realybe yra kiek kitokia. I x86 insdustrija sukista milijardai doleriu, siekiant ja padaryti stabilia (architekturine prasme) ir su geru atbuliniu suderinamumu. ARM Windows isleidimas, aisku, bus didelis zingsnis, bet kol visa PI baze persiorientuos ant ARM, nutekes dar nemazai laiko, jei is vis bus kazkoks persiorientavimas, turint omenyje Intel\’io planus x86 prastumt i smart\’us. Siaip, potencialo yra, bet iki ARM smart\’o, kuris visom prasmem butu pilnavertis Desktop\’o/Notebook\’o pakaitalas – dar teks gerokai palaukti. Aparatines savybes dar nera viskas.

  2. Ambient parašė:

    \"…asmeniniai kompiuteriai bus nebe reikalingi. \" as dar jo greit neatsisakysiu 🙂

  3. Augustazz parašė:

    As ligi siolei sedziu prie celeron\’o , ir mano lukescius jis pateisina, aisku noretusi geresnio, bet kaina man neatstoja to ka as galesiu veikti. Na , ziema prailgsta vakarai.
    As juk ne koks verslininkas ar zmogus kuriam tai yra butinybe, plansetai, smartphonai, kiti verslui ar kazkokiai sryciai paskirti dalykai.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.