Artėja Nokia flagmano N8 pasirodymas

Internete ir spaudoje jau kuris laikas kalbama apie naująjį Nokia flagmaną N8, kuris turėtų pasirodyti jau šį rudenį. Tai bus kompanijos atsakas į išmaniuosius HTC, Samsung ir Apple telefonus bei paskutinis N serijos atstovas pagrįstas Symbian OS.

Kaip žinia, Nokia N8 naudos trečiosios kartos Symbian operacinę sistemą. Naujasis flagmanas bus toks pirmas ir paskutinis N serijoje, nes gamintojas šią neperspektyvią operacinę sistemą turėtų pakeisti nauja MeeGo, kurią plėtoja kartu su mikroprocesorių gigantu Intel.

Išmanusis telefonas turės 3,5 lietimui jautrų ekraną, o N8 korpusas bus iš aliuminio detalių. Ypač afišuojama net 12 megapikselių kamera, kuri galės vaizdą filmuoti 720p kokybe. Pasak Nokia, ši vaizdo kamera galės „įkasti“ net kai kurios muilinėms. Įrenginyje dirbs 680MHz centrinis procesorius, o jis pasižymės HDMI jungtimi.

Kiek ankščiau buvo tikėtasi, kad telefonas pasirodys vasaros pabaigoje, tačiau jo išleidimas nukeltas į rugsėjo pabaigą. Numatoma jo kaina yra 370 eurų, tad Lietuvoje jo kaina turėtų viršyti 1500 litų ar netgi dar daugiau.


7 Komentarai

  1. cepukas parašė:

    jauciu bus gan neblogas produktas is paskutines symbian serijos,manau kad HTC telefonams ir bus atsakas,bet visokiems samsung ar lg ,tai jiems dar toli net iki telefono vardo 😀

  2. WinFast parašė:

    cepukas >> patarčiau labiau pasidomėti šių dienų telefonų rinka… 😉 Ir suprasi, kad šiuo atveju pagal inovatoriškumą Nokia gan žymiai atsilieka nuo kitų kompanijų 🙂 Kai pavasarį sužinojau apie šį modelį, tai sakiau tikrai jį pirksiu, nes naujo telefono jau reikėjo, bet labiau pasigilinus supratau, kad nebereikia man jo ;] O viską pakeitė žinios apie Samsung i9000 Galaxy S 🙂 Nokia jį lenkia nebent nuotraukų kokybe (kam aš fotoaparatą turiu 😉 ) O visi kiti parametrai.. nėra ko lygint 🙂 Samsung\’o procesorius velniažin kiek kartų spartesnis, darbinės atminties ir daugiau, plius Android, vien ką Super AMOLED duoda.. pasakiškas vaizdas 🙂 Na daugiau labai nesiplėsiu, nes kas supranta tas supranta, o kas nenori suprast ir nesupras tiesos 🙂

  3. lightray parašė:

    680mhz kazkaip mazoka kaip flagmaniui, cepukas>> mano manymu nokia iskyrus kamera nei vieno is tavo isvardinto nelenkia nebent lg

  4. Natter parašė:

    Įdomu, kas pirks tokį „flagmaną“, kuri yra pirmas ir paskutinis iš savo serijos, kas jam programas rašys? Nokia tuoj pati save išvarys iš išmaniųjų telefonų rinkos nesugebėdama nusižengti savo įsitikinimams, kas jiems draudžia imti ir naudoti Androidą ar ateinančią Windows Phone 7?

  5. lightray parašė:

    gal nokia mano kad pirks del korpuso ir kameros 😉

  6. svedas parašė:

    nu rimtai isleist flagmana su miruse OS…

  7. ironvolf parašė:

    Radau klaidą straipsnyje:\"galės „įkasti“ net kai kurios muilinėms.\" kai kurioms turėtų būt 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.