Artima elektromobilių ateitis – gana miglota

Naujos apklausos parodė, jog gamintojai kol kas nemato bendrų gairių ekologiškų automobilių sektoriuje, kai buvo paklausti apie tai, kaip jie įsivaizduoja elektra bei vandeniliu varomų ir hibridinių automobilių ateitį bei ją pavadino „miglota“.

Kaip rašo britų BBC, daugiau kaip trys ketvirtadaliai apklaustųjų automobilių kompanijų atstovų mano, jog didžiausią įtaką elektromobilių pardavimams turi jų efektyvumas, o net 65 patikino, jog svarbiausiu veiksniu šiuo metu išlieka taip visų eskaluojama jų ekologija.

Šiuo metu bent kiek ekologiški automobiliai, jau minėti varomi elektra ar vandeniliu bei hibridai sudaro kiek mažiau nei 15 procentų visų parduotų automobilių. Nuomonės tokios, jog ekologiškų automobilių rinka gali įsibėgėti tik kažkur 2025 metais ir tikrai ne ankščiau.

Kalbant tik apie elektromobilius, jų didžiausia problema yra baterijos. Laikui einant jos praranda savo efektyvumą ir su pilnu užkrovimu nuvažiuojama vis mažiau, dėl to pirkėjams priimtinesni hibridiniai jų variantai. Taip pat degalinių, kad ir JK, kuriuose būtų galima įkrauti automobilį, yra labai mažai, o pats įkrovimo procesas, ypač šiuo metu, yra gana ilgas.

3 Komentarai

  1. pekinas parašė:

    ekonomija didėja dviem būdais:
    a) gerėjant technologijos atsiranda daugiau sprendimų
    b) didėjant kuro kainai, vis labiau \"taupiau\" atrodo hibridas ar elektromobilis

    nelabai tikiu, kad atsirastų daug žmonių (gamtos mylėtojų) kurie rinktųsi elektromobilį ar hibridą jei sąnaudos su paprastu auto būtų vienodos. Naftos kaina yra tas spyris į užpakali kuris viską prajudins iš esmės.

  2. Natter parašė:

    Manau žmonės iš ekelogiškų tikslų sutiktų permokėt maksimum kokius 10-15%, bet ir tai tik tuo atveju, jei paramatrai automobilnio bus ne prastesni už benzininio. Kas liečia hibridus tai aš jų nesuprantu, ekonomija juokinga palyginus su benzininių, o kaina ir sudėtingumas sistemos labai smarkiai išauga, aš tik už pakraunamą elektromobilį, hibridas tik pakazūchai.

  3. PonasKlebonas parašė:

    JAV paskaičiuota , kad šiuo metu perkant elektromobilį ar hibridą tai ją permoki palyginus su tuo kiek sutaupai už bendziną atsiperka tik maždaug per 10metų 🙂 Nemanau kad naujus automobilius perkantys žmonės tiek jais važinėja , tuolab kiek tas automobilis ekologiškas visdar išliekan ginčų objektu.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.