„ASRock“ išleidžia duomenų kaupiklių išplėtimo plokštę, kuri talpins keturis PCIe Gen5 SSD

„ASRock“ duomenų kaupiklių išplėtimo plokštėje bus galima talpinti iki keturių iki 25110 formato SSD diskų. Visiems keturiems SSD diskams prieinamos keturios PCIe linijos, todėl jie gali naudotis visu savo duomenų srauto pralaidumu. Dar svarbiau, kad ši išplėtimo plokštė palaiko naujausią PCIe Gen5 standartą.

Teoriškai kiekvienas iš keturių SSD diskų gali užsitikrinti iki 128 Gb/s pralaidumą (16 GB/s). Žinoma, tokia sparta dar neįmanoma su jokiais komerciniais Gen5 SSD diskais, tačiau niekas techniškai netrukdo šiam gaminiui palaikyti būsimų SSD diskų.

Norint palaikyti keturis SSD diskus, kiekvieną jų reikia montuoti 45 laipsnių kampu, o tai apriboja atstumą tarp SSD jungties ir PCIe sąsajos. Atsižvelgiant į tai, kiek galios reikia kiekvienam SSD, per lizdą prieinamos 75 W galios gali nepakakti. Todėl „ASRock“ tam atvejui pridėjo 6 kontaktų maitinimo jungtį.

„ASRock“ SSD išplėtimo plokštė yra 13 % didesnė už ankstesnes kortas. Taip yra todėl, kad tilptų didesni ventiliatoriai su kintamu greičiu, tačiau bendrovei vis tiek pavyko įsprausti šią konstrukciją į vieno lizdo dizainą.

„ASRock Blazing Quad M.2“ plokštė buvo atskleista kartu su Intel W790 platforma, kuri siūlo iki 112 PCIe Gen5 linijų. Su naujausia „Intel Xeon“ platforma techniškai niekas netrukdo naudotojams vienoje sistemoje naudoti net 7 tokias išplėtimo plokštes.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.