„ASRock“ rado būdą kaip apeiti „Intel“ draudimą, neleidžiantį spartinti „Skylake“ užrakintą daugiklį turinčius procesorius

„ASRock“ vėl imasi nestandartinių sprendimų, kad kuo labiau įtiktų savo klientams. Kompanija sugalvojo, kaip apeiti „Intel“ draudimą, neleidžiantį spartinti „Skylake“ procesorius, kurie turi užrakintą daugiklį. Seniau toks spartinimas buvo įgalintas BIOS pagalba, bet „Intel“ prašymu tokie BIOS buvo pašalinti iš pagrindinių plokščių gamintojų svetainių.

„Skylake“ procesoriai pagal nutylėjimą naudoja vidinį dažnių generatorių, o „ASRock“ naujas spartinimo būdas gan elementarus. Tam naudojamas papildomas išorinis dažnių generatorius, kuris leidžia spartinti užrakintą daugiklį turinčius procesorius 0.0625 MHz dažnio intervalais, tuo pačiu galimas ir atminties dažnių keitimas.

Natūralu, kad šį spartinimo būdą palaikys ne visos pagrindinės plokštės. „ASRock“ dabar anonsuoja dvi motinines plokštes, kurios gebės spartinti „Skylake“ procesorius išorinio dažnių generatoriaus pagalba. Jos yra: „Fatal1ty H170 Gaming K4 HYPER“ ir „Fatal1ty B150 Gaming K4 HYPER“. Kaip galime suprasti, „HYPER“ prierašas reiškia jog pagrindinė plokštė turi išorinį dažnių generatorių, tad ateityje šį žodį pavadinimuose tikriausiai išvysime dažniau.

2 Komentarai

  1. lampaq parašė:

    Bet nepasiduoda Asrock žiūriu 😀

    P.S idomu kiek čia pasispartins .B150/H170 mhm 🙂

  2. enerasu parašė:

    Jo idomu kiek spartinsis ir kiek kainuos, bet jei kaina panasi bus i z170 tai prasmes situ pirkti nebus.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.