ASUS ir MSI ruošia ekvivalentiškus sprendimus „ASRock“ kompanijos BFB funkcijai

Jau ne kartą rašėme, kad vienas iš keturių didžiųjų pagrindinių plokščių gamintojų, „ASRock“, į savo B460 motinines plokštes įdiegs BFB (Base Frequency Boost) funkciją, kuri išsekus Turbo Boost nustatymam laiko limitui (jį apibrėžia Tau) leis 10-os kartos non-K procesoriams dirbti didesniu dažniu, nei numatė pati „Intel“. Buvo spekuliacijų, kad mėlynasis milžinas tai gali uždrausti, tačiau viskas panašėja į tai, kad funkcija bus legali. Tokią nuomonę sustiprina ASUS ir MSI kompanijos, kurios suskubo pristatyti savo analogus.

Tiesa, BFB analogai nebus identiški tam, ką pasiūlė „ASRock“. Panašu, kad ASUS elgsis panašiai kaip „ASRock“ ir PL1 galios fazę „atriš“ iki 125 W, o ROG Strix B460-F motininėje plokštėje PL1 bus leista pakilti iki 210 W. Priminsime, kad PL1 fazė pagal „Intel“ specifikacijas atitinka TDP reitingą, kuris visuose 10-os kartos non-K procesoriuose siekia 65 W. ASUS šią funkciją žymi kaip APE (ASUS Performance Enhancement). Gaila, bet šiuo metu nežinome, kokį limitą abu gamintojai parinko PL2 fazei ir kokia yra Tau skaitinė reikšmė.

MSI nuėjo dar įdomesniu keliu. Naudojant MAG B450M Bazooka pagrindinę plokštę P1 fazė bus „atrišta“ iki 135 W, o P2 fazė iki 180 W. Tuo tarpu „Tomahawk“ ir „Mortar“ modeliuose abi galios fazės sukonfigūruotos 255 vatams. Tai reiškia, kad Tau praranda prasmę ir procesoriaus maksimalių dažniu galės dirbti neribotą laiką, be to, gebės pasiekti didesnį dažnį nei ASUS ar „ASRock“ motininėse plokštėse. Tiesa, aušinimo sistema dėl pastoviai išlaikomo maksimalaus dažnio turės daugiau vargo. Kaip gamykliniam aušintuvui seksis tvarkytis kad ir su i7-10700 kelia daug klausimų.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.