„Asus“ metų pabaigoje tikisi tapti trečiu pagal dydį nešiojamų kompiuterių gamintoju

„Pasinaudodama konkurentų dabartiniu vangumu ir net pasitraukimu iš rinkos, „Asus“ tikisi apčiuopiamai padidinti savo dalį nešiojamų kompiuterių prekyboje ir metų pabaigoje tapti trečiu pagal dydį gamintoju“, – „Digitimes“ cituoja Asus vadovą Jerry Shen.

Gegužę arba birželį „Asus“ ketina į rinką paleisti 11,6" hibridinį T200 nešiojamąjį, o bendradarbiavimas su „Google“ pavasario pradžioje turėtų leisti pristatyti du Chromebook'us: C200 ir C300. Į suplanuotą pavasarinę programą taip pat patenka „Nexus 8“ ir išmaniųjų telefonų „ZenFone“ serija. Kartu su šiomis naujovėmis Asus bandys koncentruotis į Europos, Kinijos, Taivano, Rusijos ir Pietryčių Azijos rinkas. Per 2014 metus „Asus“ planuoja parduoti apie 10 mln išmaniųjų telefonų.

Šiuo metu kompanijos didžiausias pajamas sudaro nešiojamų kompiuterių ir hibridinių prietaisų pardavimai (60 %), 17 % planšetiniai kompiuteriai ir 12 % stacionariems kompiuteriams skirtos pagrindinės plokštės. Solidžiausiai „Asus“ jaučiasi Europoje (38 % pajamų), kiek prasčiau Ramiojo vandenyno Azijos regione (36 %) ir silniausiai Šiaurės ir Lotynų Amerikoje (26 %).

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.