ASUS P7P55 WS SuperComputer pagrindinė

Vaizdo bei pagrindinių plokščių gaminimo lyderis Asus ruošia namų darbo stotims skirtą LGA-1156 pagrindinę plokštę. P55 čipsetą turinti ASUS P7P55 WS SuperComputer yra mažesnysis X58 čipsetą naudojančios, Asus P6T7 WS Supercomputer, broliukas. Ši plokštė turi net penkis PCI-Express 2.0 x16 lizdus, 19-os fazių elektros tiekimą bei spartinant palaiko 2133 MHz dažnio DDR3 atmintį.

Pagrindinėje plokštėje integruotas nVIDIA NF200 PCI-Express 2.0 linijų kontroleris, kuris leidžia padalinti linijų pralaidumą į x16/x8/x8 konfiguraciją. Taigi, ASUS P7P55 WS palaiko 3-way SLI ir CrossFireX. Likę kiti du PCI-Express 2.0 x16 lizdai turėtų veikti x4 pralaidumu, o naudojant tik vieną iš jų – pirmasis turės PCI-E 2.0 x8 pralaidą. Asus inžinieriai nepamiršo įdiegti po vieną PCI-E x1 bei PCI lizdą.

Galinėje jungčių panelėje išdėstyti du standartiniai PS/2 lizdai, pora gigabit Ethernet jungčių, 8x USB 2.0, FireWire bei 6x mini jacks, skirti 7.1 garso sistemai prijungti.

ASUS P7P55 WS SuperComputer \“apginkluota\“ naujausiomis Asus technologijomis: TurboV Evo spartinimo programa, T.Probe moduliu, fiksuojančiu pagrindinės plokštės temperatūrą bei elektros tiekimo fazių apkrovimą. MemOK technologija atsakinga už RAM modulių nustatymus, esant tam tikroms nesuderinamumo problemoms.

19-os fazių elektros tiekimo sistema padalinta į dvi dalis: 16 fazių atsakingos už CPU, o likusios 3 – už operatyviąją atmintį.

Plokštėje sumontuotos 90 laipsnių kampu pasuktos šešios Sata II 3Gb/s jungtys, tačiau Asus palieka galimybę padidinti Sata pralaidumą iki 6 Gb/s, įdiegiant specialią Sata III plokštę, panašią į ASRock variantą.

ASUS P7P55 WS SuperComputer prekyboje turėtų pasirodyti spalio mėnesį.

9 Komentarai

  1. Creative64x2 parašė:

    \"namų darbo stotims skirtą pagrindinę plokštę.\"
    Na ir kuo ji primena namų darbo stotį? Mano namų darbo stoties pagr. plokštės vizija yra tokia: 2CPU lizdai, 4RAM, 3PCI-e x16, 2PCI, 1PCI-e x1.
    Taip kad niekuo ji man nepanaši į…

  2. BC00 parašė:

    Apart 2x CPU ji viską turi. O šiaip ji foldingui labiausiai taikytina;)

  3. Creative64x2 parašė:

    Taip ji foldingui, bet tarkim įstatai 3xGTX295 ir 2GTS250. GPU 7, o jei CPU tik 4branduolių be HT, tad naudos kaip ir jokios. Bei x4/x8 PCI-e tikrai per maža galingom plokštėm

  4. BC00 parašė:

    3x GTX 295 neįstatysi, nes jos turi tik vieną SLI konektorių:) Realiai vaizdo plokštėms reikia tik 3 PCI-E jungčių, nes daugiau ir nesukiši dėl konektorių trūkumo, o tie lėtesni PCI-E lieka kitoms reikmėms.
    Kiek žinau foldingas reiklesnis VGA, nei CPU. Be to, kažin ar foldingas mato naudos iš >2 VGA core… reiktų pagooglint.

  5. Creative64x2 parašė:

    Žaidžiant reik sujungt SLI laidais, bet foldinant nereik nieko junginėt, tad gali sukišt kiek telpa. Reiklesnis GPU, bet GPU neveiks be CPU

  6. BC00 parašė:

    Nu jei nereik sujungt tiltu – tada ok. Pats nesu foldinęs dar – tai nežinau:)

  7. Deft parašė:

    Jo turi buti neatjunges tiltus, bet isjunges CF/SLI ir paleidi dvi aplikacijas tik tada gali abiejom varyt.

  8. Creative64x2 parašė:

    http://img7.imageshack.us/img7/7797/gpufarming.jpg
    Pasirodo gali sujungt ir 5xGTX295 į šią pagrindinę. Tik nesuprantu, GPU 10, o CPU tik 8 su HT tai nepanaudosi visko. Ar GPU2 klientas nebereikalauja CPU? Neturiu tokios geležies, kad galėčiau pabandyt GPU2 lankstymą 🙁

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.