Asus ruošia dvigubą Radeon HD 7870 – ROG ARES 2

Prieš gerus dvejus metus pristačiusi pirmąją "ARES" tipo vaizdo plokštę, susidedančią iš dviejų "Radeon HD 5870", "Asus" nutarė pratęsti tokią idėją kartu su dviem "Pitcairn" lustais.

Vis tik daugelį toks "Asus" žingsnis kiek stebina, mat gamintojas pasirinko ne sparčiausius, "Radeon HD 7970" plokštėse sutinkamus, "Tahiti XT" lustus, bet silpnesnius pilnai atrakintus "Pitcairn" branduolius, kurie sutinkami "Radeon HD 7870" vaizdo plokštėse. Manoma, kad tokiu sprendimu "Asus" ketina stipriai už nugaros palikti "GeForce GTX 680" bei "Radeon HD 7970 GHz Edition" grafinius spartintuvus, už "ROG ARES 2" prašydama 650-750 JAV dolerių.

Labai tikėtina, kad šis sprendimas turės kilsteltus dažnius, 4 GB bendros GDDR5 atminties, du 8-pin lizdus maitinimui ir TDP reitingą, kuris sieks apie 300 W. Taip pat bus aktyvuota "ZeroCore CrossFire" technologija, nuo darbo atjungianti antrą grafinį lustą, kuomet nėra 3D apkrovos. Ir nors "Radeon HD 7870" yra pakankamai šalti įrenginiai, aušinimui gali būti pasirinkta trijų aukštų sistema.

Pirmoji Asus ROG ARES, su dviem paraleliai veikiančiais Radeon HD 5870.

1 Komentaras

  1. daimonass parašė:

    Mmm… Taip ir pamatyti apzvalga jau 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.