Ateityje sulauksime skaidraus pirštų atspaudų skaitytuvo pačiame ekrane

Ne taip seniai rašėme, kad šiemet turėtume išvysti telefonų su pirštų atspaudų skaitytuvu įmontuotu po ekranu. Tikriausiai šią technologiją pasikinkys ne vienas flagmanas. Panašu, kad jau užbaigta dar geresnė technologija leidžianti atspaudų skaitytuvą įmontuoti į patį ekraną.

Tai įmanoma dėl to, kad pirštų atspaudų skaitytuvas yra visiškai skaidrus, todėl gali būti integruotas į stiklo substratą. Dėl to jo nereikia kišti po stiklu. Technologija pasiekė tokį lygį, kad sugeba gerai nuskaityti pirštų atspaudus.

Pats jutiklis tik ką tik atskleistas, jo dydis 8 x 8 mm (160 x 160 px, 508 dpi), produktų su juo tikėtis artimiausiu metu neverta. JDI gamins didesnį ir mažesnį jutiklius, ateityje planuojami ir lankstūs skaitytuvai. Manoma, kad pirmieji produktai su tokiai skaitytuvais pasirodys iki kitų metų kovo.

3 Komentarai

  1. Edgaras8 parašė:

    Kodėl nepadaro skaitytuvo per visą ekraną ar net korpusą. Ne savininkas paliečia ekraną ir iškart užsirakina. Kažkaip perdaug dėmesio skiria mano nuomone nereikalingiem dalykam. Tegu daro batareikas po savaite kad laikytu ir pasikrautu per pusvalandi.

  2. ToBeX parašė:

    Čia gal ir kitoks variantas bet yra pritaikyta ir išbandyta technologija, masinė gamyba šiais metais.
    https://www.youtube.com/watch?v=8Hlqhf9voBc

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.