Atminties RGB gali palikti išdegimus ant vaizdo plokštės galinės dalies

Du „Reddit“ naudotojai per 24 valandų laikotarpį pasidalijo panašiomis istorijomis apie neįprastą problemą, su kuria susidūrė jų RTX vaizdo plokštės. Jų MSI ir „Gigabyte“ vaizdo plokščių nugarėlės buvo išdegintos specifiniu raštu, atitinkančiu atminties skleidžiamą RGB šviesą.

Plačiai žinoma, kad atmintis yra vienas populiariausių komponentų, naudojančių ryškų RGB apšvietimą. Šiuolaikiniai moduliai taip pat palaiko įvairias animacijas, apimančias platų matomumo spektrą. Atminties gamintojo atsakomybė yra užtikrinti, kad šviesos būtų saugios žiūrėti.

Tačiau kai kurie diodai gali skleisti UV spindulius, o juos derinant su nekokybiška medžiaga ar dažais ant galinės plokštės, gali būti nudeginti dažai. Išsivysčiusiose šalyse parduodamos lemputės paprastai nespinduliuoja UV spindulių. Tačiau didelio CRI (spalvų perteikimo indekso) lempos gali skleisti ultravioletinę šviesą 375-400 nm diapazone.

Neaišku, ar galinį plokštė nudegė nuo UV šviesos, ar nuo šių diodų skleidžiamos šilumos. Jei pastarasis atvejis būtų teisingas, ši problema būtų labiau paplitusi ir galbūt dažnesnė aplink kitus šilumos šaltinius, pavyzdžiui, didelės galios SSD diskus.

Kol kas pranešimai buvo pateikti dėl MSI RTX 3080 (du naudotojai) ir „Gigabyte RTX 4080“. Taip pat yra naudotojas, pranešantis apie GTX 1080 Ti su panašia problema, kuri išsivystė per 5 metų laikotarpį. Vienas iš naudotojų pakeitė vaizdo plokštę ir pastebėjo panašų išdegimą ant naujos vaizdo plokštės, o tai tvirtai rodo, kad kaltininkas yra atminties RGB apšvietimas.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.