Atskleistas „Zen“ procesorių hierarchinis suskirstymas bei pradinė kaina

AMD pagaliau paskelbė tikrai kažką apčiuopiamo apie jau ilgą laiką didžiulio susidomėjimo sulaukiančius „Zen“ procesorius. Tai nėra tiksli išleidimo data – mums vis dar nurodoma laukti pirmojo 2017-ųjų ketvirčio. Vietoje to šaindien sužinome, kaip bus suskirstyti „Zen“ procesoriai ir kad jie kainuos tikrai nepigiai.

Paviešinta skaidrė atskleidžia, kad AMD bando kopijuoti tai, kaip dabar „Intel“ yra suskirsčiusi savo „Core“ procesorius. Kalbame apie „Core i3“, „Core i5“ ir „Core i7“ šeimas. Savo ruožtu AMD planuoja „Zen“ procesorius pagal galingumą suskirstyti į SR3, SR5 ir SR7 šeimas. SR trumpinys sudarytas iš pirmųjų kodinio pavadinimo „Summit Ridge“ raidžių. Labiausiai tikėtina, kad pirkėjams pirmiausiai bus pasiūlyti sparčiausi SR7 šeimos procesoriai, o tik vėliau seks silpnesni SR5 ir SR3 procesoriai. Kol kas neįmanoma pasakyti, kiek kainuos „Zen“ flagmanas, tačiau, pasak „wccftech“, AMD šiai dienai yra apsisprendusi neparduoti nė vieno „Zen“ modelio pigiau 220 JAV dolerių. Nesunku suprasti, kad tokia kaina taikoma silpniausiems SR3 procesoriams. Galima daryti prielaidą, kad SR3 procesoriai gaus keturis branduolius, o SR7 turės visus aštuonis, bet kiek branduolių bus aktyvuota SR5 klasės modeliuose – visiškai neaišku.

Labai panašu į tai, kad „Zen“ išleidimo metu AMD siūlys tik didelės spartos produkciją: SR7 procesorius kartu su X370 mikroschemų rinkinį turinčiomis AM4 motininėmis plokštėmis. Šie procesoriai turėtų būti komplektuojami su 140 W karštį pajėgiais išsklaidyti gamykliniais aušintuvais. Priminsime, kad net rinktinių „Zen“ procesorių TDP reitingas neturėtų viršyti 95 W.

zenfamily

9 Komentarai

  1. newdiamond parašė:

    na turbut zen CPU AMD bus luzis…arba plius arba minus prie didelio minuso…
    Nes bulldozer likimo jie paprasciausiai negali pakartoti…nes kitaip nebent gales tik jaguar pardavineti ir viskas

    • kernel_panikuoja parašė:

      ~200USD pradine kaina galimai reiskia, kad ju zemutine linija bus mazdaug ties brangiausiais i3 ir pigiausiai i5’tais – o tai gera zinia, nes siai dienai tai yra ju aukstutine linija. Reali situacija bus aiski tik sulaukus produkto.

  2. BC00 parašė:

    Iš tos labai nemažos kainos kaip ir būtų galima tikėtis, kad tai nebus visiškai nevykęs produktas…

  3. adex parašė:

    neaisku koki dar vaizdo lusta planuoja sukisti, gali buti jog gpu nemazai prisides prie kainos

    • kernel_panikuoja parašė:

      Summit Ridge bus be GPU, bet pastebejimas vistiek geras. AMD lyg zadejo su busimais „zen’iniais“ APU kartu viename package’e deti VEGA seimos GPU ir HBM2 atminti. Pigiai tokia kombinacija neskamba, bet integruoto GPU sparta turetu buti atsakanti.

  4. BC00 parašė:

    Zen neturės grafikos dalies 😉

  5. ZeroFM parašė:

    Blem suabejojau dėl 7700K , reiks kiba Zen laukt

    • IFeelYou parašė:

      Nu blin, Pasaulis tuoj pradės į kitą pusę suktis. Koloniukas kompo susidėt ir pasijungt nebemoka, ZeroFM AMD perka 🙂
      O jeigu rimtai tai manau kad reiktų palaukt, bent pažiūrėt ką pasiūlys. Nors asmeniškai tai nieko daug nesitikiu.

      • ZeroFM parašė:

        Iš kainos manau galima spresti kad tikrai kažką gero sulipdė arba ant tiek durni kad už dramblio dydžio kaina šūda bandys prastumt …
        Mano spėjimas kad zen 8/16 ant single core bus ~17% mažesnis nei 6600k o multi core tiesiog sudraskys 6600k 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.