Atskleistos net aštuonios „Asus Z270“ motininės plokštės, su „ROG Maximus IX Formula“ priešakyje

Jei entuziastams buvo džiaugsmo anksčiau laiko pamačius Z270 mikroschemų rinkinį turinčią pirmąją „ASRock“ pagrindinę plokštę, tai nutekinta informacija ir nuotraukos apie aštuonias naujos kartos „Asus“ pagrindines plokštes turėtų išvesti iš proto.

Kiekvieno modelio individualus apipasakojimas pakankamai sudėtingas, tačiau entuziastai, spartintojai bei žaidėjai gali būti ramūs – jie galės rinktis tarp „ROG Maximus IX“, „STRIX Gaming“ ir TUF šeimų. Kaip standartinį produktą atstovaus „Prime“ serija, tačiau šiai dienai sužinome tik vos apie vieną jos modelį – Prime Z270-A.

Nieko neturėtų stebinti, kad pirmuoju smuiku grieš „ROG Maximus IX“ šeima, o konkrečiau „Formula“ modelis. Visgi labai tikėtina, kad anksčiau laiko buvo atskleisti ne visi šios šeimos modeliai ir „Asus“ iš savo kišenės ištrauks dar didesne kaina pasižymintį „Extreme modelį. Kaip įprasta, „Formula“ išlaikė jai būdingą ATX formatą ir ROG šeimai išskirtinį juodos – raudonos spalvų dizainą. Skaitmeninę kontrolę ir galimybę būti aušinamai vandeniu turinti VRM grandinė sudaryta iš 8+2+2 fazių, ant montažinės plokštės esant išdėstytiems 10K kondensatoriams, „MicroFine Alloy“ induktoriams, „NexFET“ transiztoriams ir kitiems rinktiniams komponentams. 6-os arba 7-os kartos „Intel Core“ procesoriaus maitinimui skirtas vienas 8-pin lizdas.

asus-maximus-ix-formula_detail

„Asus ROG Maximus IX Formula“ gavo 4 DIMM lizdus, į kuriuos galima sukrauti 64 GB DDR4 atminties, dirbančios 4133 MHz (0.C+) dažniu. Ant montažinės plokštės patalpinti trys PCI-Express x16 3.0 lizdai (elektrinis pralaidumas x16/x8/x4) bei toks pats skaičius PCI-Express x1 3.0 lizdų. Itin spartūs SSD kaupikliai bus integruojami į čia esančius du M.2 lizdus, kurie palaiko tiek PCIe, tiek SATA magistrales. Dalis PCI-Express x16 3.0 turi papildomą mechaninį sutvirtinimą.

Tarp matomų visiškų naujovių galima įvardinti dar negirdėtą „Realtek ALC S1220“ garso kodeką, kurio SNR siekia 120 dBA, ant PCB atsiradusį USB 3.1 kištuką korpuso panelėje esantiems lizdams. Šiek tiek keista, tačiau šis aukščiausios prabos modelis neturi 3D lizdo, kurio pirminė paskirtimi tampa 3D printeriu sukurtų dalių prijungimas didinant produkto personalizaciją, kurią ir taip bus galima palaikyti „Aura RGB 3+2 zonų apšvietimo sistema.

Papildomo sutvirtinimo sulaukė ir I/O panelė, kuri be gaubto dar turės ir tvirtesnį rėmą. Čia galima rasti porą USB 3.1 (A + C tipo) lizdų, po keturias USB 3.0 ir USB 2.0 jungtis, HDMI ir DisplayPort išvestis, CLR CMOS bei BIOS Flashback mygtukus, 7.1 garso išvestis ir JR45 lizdą, sujungtą su „Intel I219-V“ posistemiu. Šis modelis gavo ir dviejų juostų bevielį MU-MIMO 802.11 ac tinklą.

asus-maximus-ix-formula_io

 

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.