Dalis Sandy Bridge pagrindinių – brokuotos (Atnaujinta)

Kad ir kokie geri bei nuostabūs būtų naujieji Intel Sandy Bridge procesoriai, niekas šiame pasaulyje nėra idealu. Intel pranešė, kad atrado defektą šeštosios serijos lustų rinkiniuose be kurių pagrindinėse plokštėse neveiktų naujieji procesoriai.

Kai kurie šaltiniai teigia, kad visos pagrindinės plokštės, kuriose yra naujieji šeštosios serijos lustų rinkiniai, yra brokuotos, tačiau Intel nedramatizavo situacijos. Kompanija teigia, kad visi vartotojai ir toliau gali naudotis savo įsigytomis sistemos, tačiau faktas, jog sustabdyti visi tolimesni pagrindinių plokščių išsiuntimai, neduoda ramybės.

Kokia tai problema? Intel paaiškino, kad kai kuriais atvejais Serial-ATA jungtys, arba kitaip žinomos tiesiog SATA vardu, per laiką „susidėvi“, nors to neturėtų būti, ir gali pakenkti tokių įrenginių kaip kietasis diskas ar DVD optinis kaupiklis spartai bei veikimui. Kai kurie mažmenininkai nutraukė pagrindinių plokščių pardavimus, o juos žada atnaujinti tik kitą mėnesį, pasirodžius nebrokuotoms versijoms.

Atnaujinta: Į vakar praneštą kataklizmą netruko sureaguoti tiek Intel partneriai, tiek ir mažmenininkai. Štai vienas iš didžiausių interneto pardavėjų už Atlanto, gerai žinoma parduotuvė Newegg, praeityje turėjusi problemų su tuščiomis Intel procesorių pakuotėmis, šį kartą vos po kelių valandų nutraukė ne tik visų šeštosios serijos lustais pagrįstų pagrindinių pardavimus, tačiau jau nebesiūlo ir Intel Sandy Bridge procesorių.

Gigabyte patvirtino, kad nutraukė visas esamų ir pagamintų pagrindinių plokščių siuntas bei prašo visų partnerių nutraukti šeštosios serijos lustai pagrįstų pagrindinių plokščių pardavimus. Visgi Amazon vis dar siūlo tiek procesorius, tiek ir pagrindines plokštes su, kaip bebūtų keista, Gigabyte ženklu. Net neabejojama, kad šiandien apie tokius pat planus praneš bemaž visi pagrindinių gamintojai.

Atnaujinta 2: Kai kurie šaltiniai teigia, kad dėl to, jog visos Intel Sandy Bridge sistemos naudoja tą patį integruotą SATA kontrolerį, pažeisti gali būti ir nešiojamieji kompiuteriai su naujaisiais procesoriais. Intel pranešė, kad informacija iš kaupiklių dingti neturėtų, tačiau per laiką kris jungties sparta, o dar vėliau SATA lizdai išvis pradės nebeveikti. Visos Intel Sandy Bridge sistemos gali turėti problemų, tačiau verta pažymėti, kad problemų turi tik SATA 3Gbps lizdai, kai du SATA 6Gbps lizdai veiks be problemų.

22 Komentarai

  1. Fostil parašė:

    Tokiai korporacijai, nepastebeti tokios kritines klaidos yra kazkas nepaaiskinamo. Visi daro aisku klaidu, bet tik ne desimtis tukstanciu darbuotoju turinciai imonei.

  2. SB parašė:

    Dar galiu pasakyti, kad smagiai Newegg viskas atrodo. Iki Kovo nei CPU Sandy Bridge nepardavines, nei mobo.

  3. Astral parašė:

    >Fostil

    Taigi tas pats su pirmaisiais Xbox360 buvo. Multimilardine korporacija patingejo xbox\’a ijungta palaikyti puse dienos, kad pamatytu jog jis dega 🙂
    O dar veliau niekaip nesugalvojo didesnio radiatoriaus ar ausintuvo uzdet 😀
    HP tas pats, irgi protu nesuvokiama, kaip galejo tiek laptopu prigamint, ir nepastebet kad jie greit sudega 🙂

    Tikrai galva neisnesa, kaip galima tokiu akivaizdziu bedu nepastebeti.

  4. Recon parašė:

    Gal jie tai padare specialiai 😀 Pirmiausia isresklamuoja savo isgirtus produktus, juos nusiperka nemazai zmoniu, o po to upss, jums teks pirkti naujas motinines nes anos buvo brokuotos 😀

  5. SB parašė:

    Astral>Ar ekspertai, užsienio technikos entuziastai, pastebėjo pagrindinių problemas? Deja, bet ne. Žinoma, čia kalta Intel tai tikrai lieka, bet jei testų nebuvo daug, taip ir nutinka.

  6. Atavar parašė:

    Nera cia viskas taip baisu, kaip visi rekia:
    1. defektas susijes tik su 4core i5 ir i7
    2. defektuota kazkur apie ~15% isleistu chipsetu.
    3. degradacija turetu pasijusti, kaip sata jungties pralaidumo mazejimas, po ~3metu.
    4. Intel\’is zada keitima/remonta, deja kaip tai bus realizuota galutiniam vartotojui nezinia.

    Taip, kad tiems kas nusipirkes naujuossius SB i5/i7, realiai neipatingai yra ko jaudintis. Net jei papuolete tarp 15% nelaiminguju, tai pajusite tik po 3-4metu. Is kitos puses vis tiek nemalonu – jei taip atsitiko, ypac su hi-endin\’e MB, kol nera issamesniu ziniu del keitimo/taisymo politikos siuo klausimu.

    O didieji pardavejai tai uzrauke pardavimus tik tol kol negaus naujos \"pataisytos\" partijos, arba tik todel, kad issimustu papildomu nuolaidu is Intelio 🙂 Gera proga spusteleti, bei is to papildomai uzdirbti…
    Jei issimus geras keitimo/remonto salygas, plius dar procenteli-kita paciai produkcijai, dideles nuolaidas brokuotai partijai – nenustebsiu, kad vel prades pardavinet tas pacias brokuotas MB, kol negavo nauju 🙂 Juk prakyba tai stovi…

  7. xFiniti64 parašė:

    Uhu , pasiskaitai postus tokiu autorių kaip \"Recon\" , tai susidaro , įspūdyngas įspūdis , kad jis partrenktas tikrai ne du kartus, arba su garanatiniu poperiu subinę šluosto.
    Perki pagrindinę plokštę ir gauni 3 metų garantiją ir kokie dar čia gali būti bajariai?
    Nors 1 procentu padegraduoja ir leki keist , jei nekeičia tai bapkes gražiną.
    😉

  8. Herkus_LT_ parašė:

    As manau, kad intelis paskubejo viska isleisti su tuo sb, nes pabugo amd buldozerio, manau atsiras ir reiksmingesniu klaidu… Tik neaisku ar jos pasieks musu akis 🙂

  9. xFiniti64 parašė:

    haha , isigando kastuvo mat intelis, tai ,kad net nera normalei veikiancio silikono is AMD , tik skaidres ir viskas , ai dar cipsetas yra 😀 ir soketas am3+ , kuris atrodo ir yra tokspac sudas kaip socket 478 , kur intelis pries simta metu naudojo….
    Ten tas defektas nieko blatno realiai , ten daukas priklauso nuo stakliu kurios gamina…….
    Beto ten tas nuostolis tik intel , patis intel tuoj puola keist , tau tik va iki pardes danest reik ir pasim nauja.
    Po 3-5 metu tik degradacija turetu pasijusti, nes intel kokybes kartelia kitokia nei amd , isvis amd nevykeliai su savo snargliu cipais.
    Kaip seniau taip ir daba http://www.youtube.com/watch?v=XgOmMAasqto , sendys su properaliu paprastu ant 5ghz lekia , o amd snarglei dega..

  10. Herkus_LT_ parašė:

    Parodei desimties metu senumo irasa kuris jau senai nko nereiskia, nes tiek intelis tiek amd issijungia pasiekia atitinkamas temperaturas, pasiziurek i zmoniu prognozes apie buldozerio perspektyvas (tu kurie pardavineja kompus, kurie is to uzsidirba duonai), visi tik ir sako, kad jis des inteliui i kaulus…

    Jeigu jie igivendins ta ka zada, tai garantuotai sb liks gale…

  11. Kiewliszki parašė:

    Patinka man fanatai, nes iš ju ir pasijuokt galima, o iš protingų išgirsti ir neblogų minčių. Bet tokį lygį pasiekt, kaip xfinity tai reik sugebėt :D. Žinių nulis, supratimo nerasta, bet diskutuojama taip, tarsi būtų profas. Staklės mat jam kaltos. Profkėj matyt taip mokytojam visiem sakai :D. Kol tu gyveni skaidrėm, jau visi AMD partneriai Bulldozerius tikrina. Bet ką čia paaiškinsi, kai galvoj tik snargliai. Procentinė degadacija irgi nužudė ^^

    Kas dėl temos, komentaruose buvo pora pamąstymų, kurie lygtai ir teisingi, bet iš tikrųjų ne. Klaidos pasireiškia jau dabar, ne po kokių 2-3 metų. Po dviejų metų jos pasireikš tik dabar labiau. Tiesiog jei dabar kenčia juokingas procentas motinų, trijų metų laikotarpy jų bus kas šešta, kas yra labai labai daug. Brokuotas motinas pardavinės, bet juokingom kainom. Kas labai apsimoka, nes tiesiog prijungi hardą prie sata3 jungties ir nulis bėdų :D.

    O dėl kažko minėto spcialumo, tai ką aš žinau – Intel dėl šio bugo praras mažiausiai milijardą. Va tokie va skaičiai 🙂

  12. Kestas28 parašė:

    Manau pardavejas tures pakeist i naujas nedefektuotas MB, o kas liecia defektuotas tai tikrai ju niekas nenaikins, o pasrduos gerom kainom 🙂 tik kokiais kanalais jau klausimas.

  13. xFiniti64 parašė:

    Kiewliszki , ziniu 0? O dieve tu lyg ka ismanai 😀
    Staklės mat jam kaltos.- Zmogau , ismanusis ar zinai kas yra technologinis procesas tokiu cipu kaip p67 su 32nm.

    32 nanometrų technologijos apraše bus pristatoma antrosios kartos \"high k + metal gate\" 193 nm gramzdinimo litografijos būdu sujungianti lusto sluoksnius ir patobulinanti tranzistorių įtempimą technologija.
    Tai visiaki kitas procesas nuo 45nm. Tas bugas atsiranda del vieno tranzistoriaus , vieno vienintelio kuris reguluoja PLL source i sata2 kontroleri , kur idetas i B revizijos cipseta , nors neturetu buti … Cia netaip paprasta tokias grandines parengineti , o ypac pereinant prie mazesnio nm , kur reik perkurt kiekviena sh butent toms staklems…. Vat kai tu toks botas ir nieko nerauki , tai tau gal ir juokingas zodis stakles. Cia kaip pvz paduosi ati bajari , kaip jie is tsmc i global foundires peredinejo ir vien del stakliu jie turejo visa cipa perdaryt….
    Kokoi profkei ? Prie ko cia profke? Neturi ka parsyt ? Jei interesna tai as KTU mokaus, elktros inzinerija , 4tas kursas , galesiu tau diplomo foto siust 😛

    Sakai amd partneriai jau buldozerius bando? 😀 kur cia taip? Tsmc ?
    Va kai atvilks i paroda ar pns , ir parodys kaip sukas reliu laiku , kaip intel daro -va ce musu senos kartos, kaireje , o desineja naujos , bam 50% geriau. O ne skaidres… Va ka zada tai tik CeBit parodyt. Bet tai cia zada.
    http://fudzilla.com/processors/item/21753-amd-to-showcase-bulldozer-at-cebit

  14. Kiewliszki parašė:

    Gėda KTU darai, nėra daugiau ką pasakyti. Man neįsivaizduojama, kaip elektros inžinerijos bakalauras gali painiot silicį su silikonu. Bet matyt KTU tai normalu :D. Dėl staklių irgi, tas pats kaip kaltint plaktuką jei vinies nemoki įkalt :). Dėl technologini proceso aiškint man nieko nereikia – žinau tikrai nemažiau už už Silikono žinovą, kopint man neaiškiai versto lietuviško teksto nereikia.

    http://www.overclockers.ru/hardnews/40193/Processory_Zambezi_vyjdut_tolko_v_nachale_leta.html – paskutinė pastraipa dėl bulldozerių. Global Foundries, jau minėtas, Bulldozerius gamins, nereik sąmoningai nusišnekėt. O galvot, kad tarkim ASUS neturi bulldozerio savo rankose, kai po mėnesio jau maždaug rodys savo jam skirtas motinas, yra juokinga. Ar galvoji jie ten be gyvo proco motinines kuria :D?

  15. Marshal parašė:

    Stai video http://www.youtube.com/watch?v=p2vrLt63k0c
    kur rimtas tuzas is intel pristatineja second generation Core chips , ir galia video aiskiai pasakao kad mes naudojam kieciause silikono technologija 32nm. Va ponas gudruoli prasom su juo ait pasigincit , kuris yra intelio CEO (generalinis direktorius)… 😀

  16. Kiewliszki parašė:

    Pats brendi į šūdų upę :). http://en.wikipedia.org/wiki/Silicone (net straipsnis prasideda: Not to be confused with the metalloid chemical element Silicon.) http://en.wikipedia.org/wiki/Silicon . Neaiškinsiu dabar visko kaip 10mečiui, turi pačiam daeit, nes gaunasi dabar vos ne kaip išjuokimas :D. KTUno bakalauras blin :D.

  17. Marshal parašė:

    Tu , zmogau , tam intelio tuzui paaiskink sitai gerai? Man tavo paistalai nedomina, matai filmuotos medziagos patvirtinimas , ten aiskiai pasako , jau pac kieciauses zmogus zemiai kuris tiek ismano apie cipus , intelio ceo , tai ka cia besneket? Ka? Tai tu tipo teisus jis ne? Ta tu nori pasakyt? Ten ta silikona uzsimena kaip galutini daikta , ne kaip medziaga. Visuose forumuose taip vadina , dabaikta cipa , kuris jau ant savo pcb stovi ilietas silicio gabalas ir apipiltas terminem silikono atmainom, o va dar paruostas deti i soketa ir kartu apdenktas metalinem medziagom , jau skaitos procesorius.
    http://www.atomicmpc.com.au/News/246709,intel-announces-sandy-bridge-recall—epic-silicon-fail.aspx va sitam autoriui parasyk. Zmogau i google parasyk \"sandy bridge silicon\" ir pasapausk ieskoti, ir ziurek , ka visas pasaulis klysta? APGAILETINA isvis dar kaska irodinet.

  18. Kiewliszki parašė:

    Na bet ir asilas, aiškinu kaip mažam vaikui tada :). Silicon yra Silicis (http://en.wikipedia.org/wiki/Silicon)! Silikonas angliškai yra SiliconE (http://en.wikipedia.org/wiki/Silicone). Ar tau dar kas neaišku :D? Aš esu nusivylęs savo VU, bet matant kas baigs KTU, tai net linksmiau pasidarė. Beviltiška Lietuva.

  19. Marshal parašė:

    Nu ir ? Tai tu sau ta pasipasakok 😀
    Tavo citata \"kaip elektros inžinerijos bakalauras gali painiot silicį su silikonu\" tai daba jau gaunas vienas ir taspac? Tai pakomentuok savo pasakima.
    Mano citata \"nera normalei veikiancio silikono is AMD \" Ir kur tu cia matai \"e\" ? Cia sulietuvintom raidem parasytas \"Silicon\’o\" Be e.
    Butu \’e\’ butu ir kalba , bet cia kas butu jei butu. Taiva 😛

  20. Kiewliszki parašė:

    Sveikinimai, bandai išsivartyt, nors savo išmanymą jau parodei ankstesniuose komentaruose :). Mano pasakymai jau buvo parašyti, nėr ką komentuot. Kai sakai \"gaunas tas pats\" – tiesiog nebeturiu žodžių :D. Aš Silikono su Siliciu nepainioju :D.

    \"Cia sulietuvintom raidem parasytas \"Silicon\’o\" – Aha, vartykis kaip nori, bet kol neištrinsi 2011-02-06 14:29:17 žinutės viskas apie tavo žinias aišku. Ten būtent ir bandei teigt, kad kalba eina ne apie Silicį, o apie Silikoną.

    \"Ten ta silikona uzsimena kaip galutini daikta , ne kaip medziaga. Visuose forumuose taip vadina , dabaikta cipa , kuris jau ant savo pcb stovi ilietas silicio gabalas ir apipiltas terminem silikono atmainom\" – ar čia yra kažkokia super duper užslėpta mintis :D? Ar dar aiškinsi, kad tą patį daiktą vadini skirtingais pavadinimais :D?

  21. Ambient parašė:

    Nu jo.. ka cia veikia tokie kaip xFiniti64? kokius cia linkus metai?? kaip procai sukepa pries kokiu 10 metu??? ka tai turi bendro su dabartine tema, juk akivaizdziai INTEL padare broka! tu man parodyk kainos ir kokybes santyki INTEL vs AMD. Juo labiau kad tie procai nieko nebekaista.. nelabai suprantu ka cia nori pavaizduot ir kokias cia nesamones sneki? AMD taip pat gerai turbinasi ir testuose turi ka parodyt. O tai kad ten kazkas uzturbintas iki 5-7 ghz, isvis dzin. Visviena tokiems dazniams tik prnt scrn padaryti, na nebent pas tave vanduo ausinime ir unikalus procas papuole. Zodziu ka tokiems \"profams\" kaip tu aiskinti..

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.