Bene daugiausiai nelegalių Windows kopijų yra Rusijoje

Programinės įrangos milžino Microsoft užsakytas tyrimas atskleidė, kad daugiausiai nelegalios Windows operacinė sistemos kopijų yra kaimyninėje valstybėje Rusijoje. Pranešama, kad buvo apklausta 2500 įvairių programinės įrangos pardavėjų 50 Rusijos miestų.

Kaip parodė tyrimas, tolstant iš vakarų į rytus piratavimo mastas didėjas. Štai Maskvoje piratinių Windows kopijų yra apie 25%, Čeliabinskyje apie 30%, o Jakaterinburge – net 40%. Analitikai pažymi, kad situacija sostinėje Maskvoje yra geresnė, nei bet kur kitur,, bet ir tai dešimt kompiuterių tenka menkas skaičius legalių Windows operacinės sistemos kopijų.

Rusija taip pat pasaulyje pirmauja kaip didžiausias nelegalių programinės įrangos kopijų platintojų. Šalis „pralaimi“ tik Kinijai, kur piratavimo mastai milžiniški. JAV programinės įrangos gigantai jau kuris ragina Rusijos valdžią į tai atkreipti dėmesį, o ties Kinijos rinka jie jau nuleido rankas – ten kažką pakeisti yra beveik neįmanoma.

4 Komentarai

  1. ironvolf parašė:

    Tas tyrimas nėra visiškai tikslus, tad spėju dar daugiau nelegalių windows kaimynai turi

  2. nugat parašė:

    Viską lemia pragyvenimo lygis.
    Negi turėdamas pinigų perteklių,pirksi dišofkes…? 😉

  3. hd797pg2810s parašė:

    Tyrimas visiškai keistas, kodėl tik Rusijoje? Apklausė tik Rusijoje ir rezultatuose išvada, kad dagiausia piratinių windows kopijų daugiausia tenai. Su kuo sulygino? Apklausa padarė tik Rusijoje.
    Paskutinė pastraipa, šypsena sukėlė. Ką jau ką bet Rusija tikrai nesileis, kad jai nurodinėtu PĮ gigantai.

  4. Sunstep parašė:

    \"o ties Kinijos rinka jie jau nuleido rankas – ten kažką pakeisti yra beveik neįmanoma.\"
    Topine fraze!

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.