„Bitcoin“ ir kitų kripto valiutų vertė ir toliau krenta

Savaitgalį atrodė, kad „Bitcoin“ atsispirs nuo dugno ir jau kils aukštyn, buvo pasiekta 9200 USD vertė, po to kai nukrito iki 8000 USD penktadienį. Pirmadienį visų nuotaikos vėl stipriai pasikeitė, nes valiuta ir toliau krito. Vakare vertė nukrito iki maždaug 7000 USD, o dabar, straipsnio rašymo metu, vienas „Bitcoin“ vertas 6185 USD (~4920 €). Nepagalvokite, kad krenta tik „Bitcoin“. Vertės netenka visos didžiosios valiutos. „Ethereum“ dabar vertas 593 USD, o sausio 14 dieną ji buvo 1376 USD. Kitų valiutų nevardinsime, bet tendencija matoma labai aiškiai, visos kripto valiutų rinkos kritimas akivaizdus.

Niekas tiksliai negali pasakyti dėl ko tai vyksta. Vienas iš veiksnių gali būti, kad nemažai bankų nebeleidžia kripto valiutų pirkti su kredito kortelėmis tarp jų yra: „Lloyds Bank“, „Bank of Scotland“, „Halifax“ (UK), „J.P. Morgan“, „Bank of America“, „Citigroup“ (JAV). Tai galėjo padaryti įtaką, bet mažai tikėtina, kad daug žmonių būtent taip perka „Bitcoin“.

Dar norėtume pridurti, kad esant tokiai situacijai kripto valiutų pasaulyje artimiausiu metu turėtų susitvarkyti ir vaizdo plokščių kainos bei pasiūla. Kiek tai užtruks nesiryžtame prognozuoti. Patariame tik susilaikyti nuo vaizdo plokščių pirkimo šiuo metu.

34 Komentarai

  1. iTroubl3 parašė:

    Kaip manot, atsigaus ? 😀

  2. Jordan parašė:

    Atsigaus, bet tikriausiai ne ši mėnesį aš savo gtx 1080 jau į pardavimą dėjau, pasiliksiu Gtx1070 sli žaidimams kol pasitaisys kursas arba išleis naujas GPU kur galima bus kur kas pelningiau kasti. Beje pasirodo su threadripper žmonės monero kasa, greitis kaip Vega x64.

  3. svabas parašė:

    turi atsigaut, Samsung specialią įranga kuria, daug daug žmonių praturtės 🙂

  4. Mindaugas Klumbis parašė:

    Kažkada turėtų atsigauti, bet kaip sako Jordan, tai neturėtų būti greitas atsigavimas.

    Su Ryzen irgi labai apsimoka kasti, nereikia jokių Threadripper, aišku dabar kai viskas krito atitinkamai ir su tais procesoriais nebe taip gerai. Visas gudrumas tame, kad Ryzen (Threadripper) turi daug L3 cache, o cryptonight algoritmui vienai gijai reikia 2 MB. Intel procesoriai pigesni to pasiūlyti negali.

  5. iTroubl3 parašė:

    Turbūt reikia laikyt, kitaip jau nebus 🙂

  6. Pievius parašė:

    Galėtų iki kokiu 3500 nukristi, o aš gtx 1060 už 100e iš paklaikusio mainerio papirkti
    Gerai pasvajojau ir užteks

  7. IFeelYou parašė:

    Nematau jokios problemos. Beabejo kad atsigaus. Metai iš metų tiek akcijų biržose, tiek kriptovaliutų yra tas pats. Sausis ir vasaris yra blogiausi mėnesiai, per kuriuos dauguma žmonių išsiparduoda, perskirsto lėšas ir t.t. Čia natūralus kritimas, per kurį kaip tik reikia pirkti. Kovą atsigaus pilnai su kaupu. Gruodį buvo nerealus kilimas, kuris beabejo turėjo kažkada normalizuotis.
    Apie jokius vaizdo plokščių pigimus čia dar min. metus net nėra ką šnekėt. Jos atpigs tik vienu atveju – jeigu kas nors (pvz. Samsung) sukurs kažką panašaus į ASIC, bet etheriui.
    Šiandien vienas pacanas pirkdamas 30x Rx570 skyteche tą įrodė.

  8. nemesis parašė:

    Esminis klausimas ar tiki kriptovaliutomis ir jų ateitimi ar ne. Aš asmeniškai tikiu. Ne taip, kad santaupas padėčiau į jas ar namus kad parduočiau, bet tikiu. Aš tik pasigendu plataus, realaus, praktinio decentralizacijos panaudojimo. Manau čia yra kažkoks vakumas kol kas. Kainų svyravimai dideli labai nepatinka, nei kai augo ether nuo 300$ vertė valandomis nei kai krenta dabar žemyn. Gaila kad beveik visų kritovaliutų kursai taip susiję su bitcoin kursu…

    • SoTOP parašė:

      Aš tai priešingos nuomonės esu. Crypto yra finansų piramidė(kodėl? Nes nėra arba praktiškai nėra jokių produktų ar paslaugų, išskyrus nebent pinigų plovimą) – kažkas pirko bitcoin už 20K, kažkas už tuos sumokėtus realius pinigus šiandien Lambo pasiėmė. Kai vertė yra paremta hype, anksčiau arba vėliau tas hype turi užsibaigti, ypač tokiais atvejais kaip bitcoin, kur yra tiesiog gryna spekuliacija. Kitas dalykas, aš būčiau nustebintas jeigu per ateinančius kelis metus pasaulio šalys neuždės apribojimų ar išvis uždraus šituos dalykus.

      • nemesis parašė:

        O popieriniai pinigai ne piramidė? O kaip su bituku banke?
        Apskritai piramidės požymių yra nemažai kriptovaliutose, todėl ir rašiau kad labai tikiuosi pamatyti decentralizacijos realų, platų panaudojimą.

        Dėl uždraudimo. O ką jie uždraus? Internetą?

        • IFeelYou parašė:

          Būtent 🙂 Net nematydamas komentarą tokį patį parašiau. Senai jokios valiutos nėra kažkuo paremtos. Doleris auksu nebėra paremtas berods nuo 1960 m. Popieriukus spausdina ir skaičiukus banko programėleje surašo ir tiek. Visos valstybės trilijardus skolingos, kažkam, tik neaišku kam. O gi sau.

        • PauliusP parašė:

          Aš palaikau SoTOP, tikiuosi greit mirs šitas dalykas.

          Su legaliai uždirbtu popieriniu pinigu aš galiu nuspirkti bet ką ir bet kur, nepaisant to, kad jame nėra aukso dulkių ar dar kažko. Tai yra visuotinai pripažinta, kontroliuojama ir vertinama mainų priemonė.
          O kas yra coin’ai? Ar ne bulshit ir hype, už kurio slypi kažkokia niekam neįdomi transakcija? 🙂 Mainų priemonė, kuria drug dealeriai ir kiti savanaudžiai padugnės gali plėtoti verslus.
          Turbūt tik retu atveju startuoliai paleidžia coinus vietoj akcijų verslui pradėti.

          Kai didžiosios valstybės pasakys, kad atsiskaitymas coin’ais yra nelegalus plačiąja prasme, tai vertė smigs į dugną labai greit – va toks ir bus uždraudimas.

        • IFeelYou parašė:

          Čia kalba ne kas ką palaiko, čia diskusija. Aš irgi norėčiau kad vaizdo plokštės atpigtų ir t.t. Jo žodžiuose yra daug tiesos, čia yra daug hype, kadangi sumos varijuoja labai didelėse ribose, bet pati cryptocurrency idėja yra gera. Pradžioje tai buvo tiesiog bandymas sukurti decentralizuotą valiutą ir atsiskirti nuo bankų, kurie ir yra visa ko blogis. Nes realiai jie nedaro absoliučiai nieko, tiesiog pasiima žmonių pinigus. Ir dar juos laikydami kažkur investuoja iš ko patys gauna naudą.

      • IFeelYou parašė:

        Matai tą patį ir prieš 10 metų visi šnekėjo 🙂 Pasibaigs pasibaigs, piramidė piramidė. Jokia čia ne piramidė, kadangi 99% realių atsiskaitymų yra narkotikai ir ginklai, o tai yra tiesiog milžiniška apyvarta, ir ji vyksta. Uždarė “šilko kelią” FTB šiaip ne taip, iškart kitas atsidarė.
        Uždraust neuždraus, nes to uždraust neįmanoma. Nebent uždrausi internetą. Kaip tu tuos bitcoinus uždrausi, jeigu jie nuo nieko nepriklausomi? Jie decentralizuoti.

  9. Mindaugas Klumbis parašė:

    Ką gali padaryti tai kuo labiau bandyti apriboti kripto naudojimą, o į bet kokius draudimus virtualios valiutos labai dabar reaguoja. Biški pyrst ir vertė krenta.

    Aš kripto irgi tikiu, nes galima dayg gerų dalykų su ja padaryti, ar tai pavyks čia jau kitas klausimas. Bankai visaip bando sumenkinti kripto, nes tai jų konkurentas.

    • SoTOP parašė:

      Kad crypto gali egzistuoti ir turėti savo nišą tai faktas, bet ta niša nėra „free money“ su kuo visas šitas reikalas asocijuojasi daugumai 🙂 Ta prasme kiek žmonių, per paskutinius pusę metų pirkusių bitcoin tai darė dėl „blockchain“ ir kiek dėl galimybės „lengvai užsidirbti“? 1 prie 99? Tai kol tie 99 lauks jų „free money“ ir vyks tokie svyravimai(nes tie 99 atsineša tik hype ir nieko daugiau), tol stabilumo nebus ir nebus jokių „services“. O kol nėra „services“, tol yra tik hype’o burbulas, ir nors Ifeelyou tiki kad viskas čia per porą menesių tikrai atsigaus, bet gali ir neatsigauti, jeigu žmonės suprastų į kokią nekontroliuojamą ir nevaldomą betvarkę pinigus kišą. Bitcoin gi skelbėsi, kaip bus viskas super, pavedimai vos ne nemokami, viskas greita ir paprasta. Bet viskas neišėjo taip gražiai.

      • IFeelYou parašė:

        Tai kad žmogau, jau atsigavo 🙂 Va dabar bitcoinas 7500 dol 🙂 Nors straipsnio rašymu metu buvo <6200 dol.
        Man asmeniškai yra vienodai nukris jis ar pakils galutinėje riboje, nes aš puikiai suprantu visus tuos pakilimus ir nusileidimus. Jais tiesiog yra daromi pinigai. Tą pati darau ir aš. Kai krenta nusiperku – kai pradeda kilt parduodu. Aišku čia reikia dirbti. Turi stebėti ir refreshinti kiekvieną biržą kas 5 min ir žiūrėt kokia tendencija. Žmonės turintys didelius kiekius pinigų taip uždirba dar didesnius.

    • IFeelYou parašė:

      Smunka dėl to, kad dažnai juo prekiauja absoliučiai jokios patirties nei akcijų, nei kitose biržose neturintys žmonės ir jie yra bailiai. Pamato kad nukrito 5% ir puola pardavinėt, net atseit „burbulas sprogo“. Turėtų bent kiek žinių – dar daugiau nusipirktų kai krenta.
      Kitas dalykas yra „banginiai“. Tai tie žmonės kurie turi kosmines sumas bitcoinų, ir bando neleist bitcoinui pakilt per aukštai, nes nebegalės juo varijuoti. Jau buvo atrasta transakcija, kur kažkas 172000 bitcoinų po 1000 stumdė ištisai ir taip sukeldavo paniką tam tikrose mažesnėse biržose.

  10. Stipena parašė:

    Man asmeniškai tiktų variantas kad valstybės įsivestų bendrą kriptovaliutą kur reikalui esant galėtų patikrinti transakcijas. Neturiu aš ko slėpti. Bet tada greičiausiai vėlgi bankai tą kriptovaliutą kontroliuotų ir gautūsi tas pats kas su popieriniais…

  11. icebullet parašė:

    Mano nuomone visi kurie perka teleloto bilietus yra didesni durniai uz tuos kurie perka bitcoin. Ten tai tikrai garantuotas pinigu praradimas, bet visi pensininkai vis tiek perka kas savaite is savo 300 euru pensijos. Pats jokiu kripto valiutu neturiu kol kas, planuoju ikisti koki 100 euru kai bus visiskam dugne vien tam, kad paziureti kaip ten viskas veikia ir atrodo. Tie 100 euru turetu buti kokie nors pinigai, kuriuos paprastai isleidziame cigaretems, alkoholiui ar teleloto bilietams 🙂
    Tada 3 variantai:
    1. Kripto zlunga – 100 euru nuplaukia, taciau negaila, nes vis tiek butu buve paleisti dumais arba pragerti. Einame pirkti perpus pigesniu vaizdo ploksciu. WIN!
    2. Kai tik kripto kursas pakyla dvigubai – issiimame savo 100 euru ir toliau dalyvaujame sitam lochatrone nemokamai. Geriausia isvis pamirsti, kad ten dar kazkas liko ir prisiminti po kokiu 5 metu, nes suma nedidele – trumpuoju laikotarpiu nieko apciuopiamo pasidaryti vis tiek neiseis. O tada jau ziurim ka turim. WIN!
    3. Issiimame savo 100 euru ir bandome likusia suma kripto valiuta nuolat didinti parduodant high ir perkant low kursais. Reikalauja daug laiko, domejimosi ir sekmes. Tokia patirtis turetu praversti veliau investavus i tradicinius finansinius instrumentus. WIN!

    • Diax parašė:

      Gal nuskambės ironiškai, bet pradėjau su 100 euru nuo kažkur gegužės mėnesio, ir dabar net po masinio kritimo skaičiuoju vos ne 100 tūkst. pelną. Ir žinoma, visi pasidaro gudrūs ir pradeda aiškinti, kad galėjau išsigryninti anksčiau laiko, bet nuspėk, žmogau, staigius kainų svyravimus. Pagal tokią taktiką didesnė tikimybė nueiti į minusą nei iš to išlošti.

      • kernel_panikuoja parašė:

        Kazka tu cia nusnekejai 🙂 Kad taip butu, turetum maziausiai tris kartus tobulai pataikyti i valiutos vertes 10x kilima ir kritima. Nebent esi laimes kudikis su kazkokiu altcoin’u, kuris taip sokinejo ir apie kuri nieko nezinau (nors as ir nesidomiu daug).

        • Diax parašė:

          Tiesa, iš dalies man labai pasisekė su kai kuriais alt’ais kaip ETHOS, ICON ir dar keliais, kuriuos nusipirkau ICO, bet nei karto nebandžiau nuspėti kainos pokyčio trumpuoju laikotarpiu. Kažkur net yra statistka, kad net apie 90 proc. vadinamų „day traderių“ prasilošia ir supanikuoja kainai čiuožiant žemyn ar aukštyn, o toliau – tikimybių teorija.

          • mafo parašė:

            „vos ne 100 tūkst. pelną“ – tavo pelnas usb laikmenoj bičiuli, va kai turėsi kišenėje tada pasakok 😉 Aplamai man toks jausmas, kad mozoji purvina letena švarų stiklą, nes skelbiu.lt nesėkmingai pardavinėji rig-ą X)

      • icebullet parašė:

        Nezinau, manau pakelus tokias babkes reiktu kazkaip nepasiduoti hype’ui ir kas kazkiek laiko issigryninti puse sumos, nors ir atrodo, kad rytoj dar pakils.

      • IFeelYou parašė:

        Kažką nusišnekėjau su tuo 100 eur ir 100K, bet gal dar tiesiog daugiadienės po savaitgalio užsitęsė. Iš 100 eur net idealiai spėliojant alt coinus nepakeltum tiek.

        • Diax parašė:

          Tikrai įmanoma, nors sunku patikėti. Vien iš ETHOS užsidirbau x100, ICON pačiame pike iš ICO kainos (apie 13-14 centų) pakilo vienu metu iki 12 dolerių. Gailiuosi, kad nepardaviau, bet užsipirkau dar po 2.5 dolerio, o šiandien stumdo po 4-5.

  12. kernel_panikuoja parašė:

    As tai manau, kad kolkas kriptovaliutos bus nisines ir praktiskai reikalingos tik „underground’e“. Anonimiskumo ir decentralizacijos siaip paprastiems zmonems ir legaliam verslui nelabai reikia, tuo tapu nevaldomas vertes sokinejimas, auksti mokesciai ir neaiskios perspektyvos su performancu globaliam tranzakciju kiekiam aptarnauti kisa koja. Man asmeniskai tai jokio skirtumo, ar valiuta anonimine ar ne, ar decentralizuota ar ne, as pirma ziuresiu i toki varianta, kuris man uztikrins mazesnes islaidas ir patogesni naudojima, nes neturiu ko slepti. Jei kazkada tai bus crypto – saunu, bet bent artimiausiu metu nematau kaip crypto siom prasmes FIAT isstumtu masiniam naudojime. Cia reiketu kazkokiu major pasikeitimu paciam ekonominiam modelyje turbut, kad taip nutiktu. As nesu sios srities specialistas aisku, tik pamastymas toks.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.