„Broadwell-E“ sulauksime 2016 metų pirmame ketvirtyje

Nutekėjo „Intel“ produktų planų skaidrės, kuriose galime pamatyti ne tik sparčiausios pakopos „Broadwell-E“ procesorius, bet ir žemiausiai grandžiai ruošiamus „Skylake-S“ architektūrą turinčius produktus.

Jau seniau buvo pranešta, kad „Intel“ ruošia aukščiausios spartos „Broadwell-E“ procesorius. Dabar tampa aišku, kad jų sulauksime 2016 metų pirmame ketvirtyje. Šie procesoriai bus gaminami naudojant 14 nm litografiją, tad tikėtinas šioks toks spartos prieaugis bei elektros sąnaudų sumažėjimas lyginant su pirmtaku „Haswell-E“. „Broadwell-E“ procesoriai tikriausiai tęs vardinimo tradicijas ir gaus „Core i7 6960X“, „Core i7 6930K“ ir „Core i7 6820K“ pavadinimus. Kita skaidrė teigia, kad atnaujinti procesoriai vis dar turės 6-8 branduolius ir iki 20 MB spartinančiosios atminties bei palaikys keturių kanalų DDR4 2400 MHz atmintį. Viena geriausių žinių, kad „Broadwell-E“ procesoriai bus suderinami su X99 (angl. revision 3) mikroschemų rinkinį turinčiomis pagrindinėmis plokštėmis.

Galvojantys apie kur kas pigesnių ir silpnesnių procesorių įsigijimą sulauks ir atnaujintų biudžetinių produktų, turinčių naujausią „Skylake-S“ architektūrą. Tokių procesorių nematysime iki ketvirto ketvirčio, bet laukiantieji spartos prieaugio ar daugiau branduolių neturėtų per daug tikėtis. Veikiausiai gausime kiek didesnius dažnius ir didesnį energetinį efektyvumą, o branduolių skaičius liks nepakitęs.

4 Komentarai

  1. Ezy parašė:

    Įdomu ar apsimokės atsinaujinti iš Sandy Bridge į Skylake-S. 🙂

  2. BC00 parašė:

    Man įdomiau kas čia per trečia X99 revizija 🙂

  3. Katonas parašė:

    Sunku pasakyti kas kam apsimoka. Kiekviena situacija individuali.

  4. CactusDude123 parašė:

    Ezy, su i7 2600k i Skylake-S neapsimoka niekaip. Siulyciau palaukti Zen ir Broadwell-E.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.