CES 2017: Oficialiai anonsuotos AM4 pagrindinės plokštės

AMD pagaliau oficialiai anonsavo AM4 platformos pagrindines plokštes į kurias galėsime talpinti „Ryzen“ procesorius. Jų debiutas numatytas pirma šių metų ketvirtyje, neoficialiais duomenimis, vasarį.

Kaip jau žinojome anksčiau, sulauksime trijų mikroschemų rinkinių: X370, B350 ir A320. Visi nauji mikroschemų rinkiniai palaikys dviejų kanalų DDR4 atmintį. Pagrindinės plokštės bus siūlomos įvairių standartų: ATX, mATX ir mini-ITX. Gausime ir PCIe NVMe SSD diskų palaikymą per M.2 ar U.2, įgimtą 3.1 USB ir dar daugiau.

Entuziastai turėtų taikyti į X370 pagrindines plokštes, nes jos leis maksimaliai kontroliuoti sistemos darbą įvairių nustatymu pagalba. Be to, tik tokio tipo motininės plokštės leis suporuoti po dvi „Radeon“ ar „GeForce“ vaizdo plokštes į CF ar SLI režimą. B350 taipogi leis spartinti procesorių, bet nustatymų pasirinkimas nebus toks platus. Tokio tipo pagrindinių plokščių turėtų užtekti kiek pažengusiems ar paprastiems naudotojams.

AMD partneriai: „ASRock“, „Asus“, „Biostar“, „Gigabyte“ ir MSI jau CES 2017 parodos metu demonstravo savo pagrindines plokštes. AMD taip pat dirba su aušintuvų gamintojams, kad „Ryzen“ išleidimo metu galėtume įsigyti įmantrių aušinimo sprendimų iš „Noctua“ ar EKWB ir kitų.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.