CES 2017: „Ryzen“ demonstracijoje procesorius veikė 3.6/3.9 GHz dažniais

CES 2017 parodos metu AMD vėl parodė veikiančią sistemą su „Ryzen“ procesoriumi, o jam draugiją palaikė „Vega“ architektūros vaizdo plokštė. Praėjus kiek laiko pasirodė informacija, kuri nuteikia labai maloniai. „Ryzen“ bazinis dažnis buvo 3.6 GHz, o Boost režime galėjo pakilti iki 3.9 GHz.

Demonstruojamas procesorius – inžinerinis pavyzdys, tad tai ne masinei gamybai paruoštas lustas. Pagal nuotraukoje matomą įrenginio kodą (1D3601A2M88F3_39/36_N) galime nustatyti, kad procesorius buvo F3 stepingo, o 39/36 reiškia Boost ir bazinį dažnius.

Remiantis neoficialiais duomenimis, į prekybą keliaus naujesnės F4 versijos „Ryzen“ procesoriai. Jie turės 4.0 GHz Boost dažnį.

24 Komentarai

  1. AqTrap parašė:

    Ir kažkas sakė jog sunkiai tikimasi, kad overclockinus vandenių pakiltu iki 4Ghz.

  2. enerasu parašė:

    Na jei tai tiesa tai lenkiu galva pries AMD, tegu gerai „apspardo“ jie Inteli…

  3. Povilas parašė:

    Kad be sansu intel pavyti.. gal su kokiu mid range ir konkuruos.

    • kernel_panikuoja parašė:

      Pamatysim po oficialaus isleidimo. Intelis Desktop’e pastaruoju metu nieko progresyvaus nepadare. Ryzen’as turi visas galimybes pilnai konkuruoti su LGA1151 ir keliais pigiausiais LGA2011 modeliais.

  4. IFeelYou parašė:

    Kad boostas 4.0 Ghz, tai dar nereiškia kas jis gerai overclockinsis. Dar daugiau šansų kad overclockinsis būtent blogai. 7700k boostas 4.5 Ghz, overclockinasi vos ne vos iki 4.9 Ghz (+400mhz) kai temperatūros 95C+, o voltažas kosminis. Overclockas tai nėra maksimalus dažnis, overclockas yra kiek virš normalaus dažnio galima pakelti.
    Greičiausiai tiesiog AMD pamatė kad ant 3.4 Ghz Ryzen ~15% atsilieka nuo 6900k (kaip buvo parodyta naujesniuose testuose), ir suprato kad nelabai įvykdys pažadų, todėl iškėlė dažnį iki 3.9 Ghz. Tačiau įdomu man būtų dabar pamatyti jų žadamą geresnį nei 6900k energijos suvartojimą, temperatūras ir voltažą.
    Aišku labai norėtųsi kad AMD sukurtų stebuklą, kuris kainuotų 500 dolerių, būtų 6900k spartos, overclockintųsi iki 5.0 Ghz ant oro ir vartotų mažiau energijos, bet deja stebuklų nebūna.

    • kernel_panikuoja parašė:

      Del 95W islaikymo prie tokiu dazniu tikrai labai didelis klausimas. Tokia nuojauta, kad bus kokia ale „black edition“ versija su atitinkamai 120-150W.

    • ZeroFM parašė:

      5.2GHz all cores 1.376v tau blogai ? ar 5GHz 1.312v ? . Net ,,gabanna“ (Gamers Nexus) prasuko visus testus su 5.1GHz

      • IFeelYou parašė:

        Beabejo kad blogai. Visų pirma savo CPU ant 1.37v 24/7 gali laikyti nebent priedurnis, nes viskas kas virš 1.25v yra per daug. Jau senai įrodyta kad procesoriai virš 1.25v degraduoja, o ant 1.35v tą daro labai greitai. Savo i7 4790k laikiau ant 1.25v ir tik labai retai benchmarkams pakeldavau iki 1.35v, per metus degradavo per 0.1v.
        Antras dalykas nei kas tiek pasieks nei ką, ankstyviems benchmarkams visada siunčiami golden samplai kurie būna atrinkti iš tūkstančių. Mačiau review kur 5960x overclockinasi iki 5.1 Ghz, nors paaiškėjo kad tai eilinės pasakos.

        • TavoTeta parašė:

          Nežinau, mano 4790k antri metai ant 4.7GHz@1.28V stovi ir jokių pasikeitimų nepastebėjau. Stock Vcore jo buvo 1.224V.
          Tarkim ir tas pats der8auer siulo 24/7 OC iki 1.35V

          • IFeelYou parašė:

            Tavo stock vCore yra kosmiškai didelis, dėl to ir nejauti jokių pasikeitimų. Net nelabai suprantu kodėl jis toks. Manau motininė automatiškai uždėjo per didelį. Mano 4790k stock buvo 1.05, galėjau laisvai underclockinti iki 0.95v su visišku stabilumu. Su Tavo vCore 1.22v tu dar ilgai nejausi jokių padarinių. Juolab kad dirbi 1.28v, o ne 1.37v.
            der8auer yra profesionalus overclockeris, vienas geriausių Pasaulyje. Čia tas pats kas Šumacheris siūlytų visiems važinėti ant 300 🙂 Jis žino kaip overclockinti, jis keičia procesorius dažniau nei kojines ir pan. Be to klausimas kokios kartos procesorius jis siūlo laikyti ant tokio voltažo. Jeigu 2600k, tai juos galima ir ant 1.55v laikyti, ten buvo kitos technologijos.

            Saugūs voltažai pagal kartas yra tokie:

            -> Core 2

            1st. Generation 65 Nanometer … 1.50 Vcore
            2nd Generation 45 Nanometer … 1.40 Vcore

            -> Core i

            1st. Generation 45 Nanometer … 1.40 Vcore
            2nd Generation 32 Nanometer … 1.35 Vcore
            3rd Generation 22 Nanometer … 1.30 Vcore
            4th Generation 22 Nanometer … 1.30 Vcore
            5th Generation 14 Nanometer … 1.25 Vcore

            O apie degradaciją gana aiškiai parašyta čia:
            http://www.csl.mete.metu.edu.tr/Electromigration/emig.htm

            • TavoTeta parašė:

              Konkrečiai apie DC ten buvo rašoma. Jei jau jis aiškiai rašo gide nūbams, kad 24/7 safe, tai ko gero taip ir reiktų suprast, o ne bandyt pritempt prie kažkokių keistų analogijų.
              Nieko pas mane auto nėra 😀 4GHz reikia 1.044, o 4.4GHz jau (soriux, apgavau netyčia) 1.216. Ir tokių 4790k buvo gana daug pirmose partijose.
              Va ir pats užsiminei, kad temperatūros svarbu http://i.imgur.com/t4JY6Wt.png. Pas mane retai per 60c teperlipa, gal kaip nors išgyvens mano CPU 😀 Bet turiu įtarima, kad aš jį greičiau kuo nors kitu pakeisiu nei jis degraduos. Tiesa, aš nesu benchmarkų fetišistas. Daugiausiai esu išbandęs 4.9GHz su 1.35. Vieną kitą buvo įmanoma prasukt, bet stabilų nebuvo. Ir ~90C. So yeah…
              O pirktas senis buvo 2014.07.07 (blin, ir dar kainavo 1059 LT, o dar sako infliacija maža). Sakyčiau savo jau atidirbo.

              Biški toli nuklydom nuo temos 😀

              • IFeelYou parašė:

                Jo, bet matai tų gidų labai daug. Vieno sako 1.25, kiti 1.35. Beabejo kad užkietėjęs overclockeris pasakys hiperbolizuotai.
                Aš sakau grynai iš savo patirties, man ji buvo nelabai kokia. Jeigu procesorių keisčiau ne kas metus o kas penkis – būtų liūdna. Dabar visada 24/7 sėdžiu underclockinęs iki 0.935v, ir tik kai tikrai reikia pakeliu. Bet čia kiekvienam savo 🙂 Jeigu pas Tave temperatūros 60C* tai tikrai nėra jokios didelės problemos, nes degradacija labai susijusi su temperatūromis.

        • ZeroFM parašė:

          Tai taip išeina kad visi K serijos procesoriai yra blogis ir jų negalima OC … https://admin.mashable.com/wp-content/uploads/2013/07/Supernatural-Dean.gif

          • IFeelYou parašė:

            Geras gifas ;))))
            Nėra blogis, bet ZeroFM, tu rimtas diedas, ne visi gali sau leisti keisti CPU kas metus ar du, didelė dalis žmonių sėdi su tais pačiais CPU 5-7 metus, be to ne visi gali leisti custom aušinimus su 420 monster radiatoriais. Tavo situacijoje gal tas 1.35v ir nėra blogai, nes tu ataušini jį iki padorios temperatūros ir po pusmečio nusipirksi kitą. Bet žmogui su paprastu oro aušintuvu, kuris norės CPU turėt 5 metus, su 1.35v iš to CPU nieko neliks. Jis ant stock turės dėti tuos 1.35v 🙂

  5. Povilas parašė:

    Tai, bet ka tie dazniai.. intel su nedideliais dazniais yra pakankamai spartus, kad ir paimkit paprasciausia i5 6400. Cia man panaseja situacija i phenom laikus, kur AMD dazniai buvo keliami, bet apciuopiamos spartos nebuvo. Cia reiktu tiketis jog ryzen architektura nebutu „buka“ ivairioms uzduotims, o ant dazniu amd vistiek pralos inteliui. Reikia geros stock spartos ir gero energetinio efektyvumo, ir sekmes gali susilaukt.

    • kernel_panikuoja parašė:

      Visada galima sneketi darant daug prielaidu, bet realybe ta, kad kolkas tiksliai nera aiskus Ryzen ypatumai. Neaisku, kiek jis panasus performance per clock intel’iui, kiek panasus konkreciai floating point ir integer operacijose. Ar jis atsiliks visur, ar bus analogiskas visur, ar vienur atsiliks kitur lenks ir kiek konkreciai.

      Ir taip aisku, kad multithread’e jis bus nasus. Reiketu buti visisku retard’u cpu architektu, jeigu su 8c/16t ir 3.4-3.6GHz multithreade pralaimetum 4c/8c ir 3.8-4.2GHz procesoriui, i Jim Keller, kuris kure Zen’a ir kuris kure Athlon ir Athlon64 i toki man nepanasus. Klausimas del single-thread’o, del kainodaros, del OC ir pan.

  6. newdiamond parašė:

    kolegos…pamirstam viena paprasta dalyka…OC yra entuziastams..ir cia yra loterija galima sakyti daiktas kuri gauname kaip bonusa laimejus loterijoje. Gamyklinis daznis tai yra uz tai ka mokame. Ties tuo dazniu pasiekiamas perfomance/kaina jeigu bus siam laikmeciui geriau nei Intel, tai kam rupes ar jis OC gerai ar negerai…gi dauguma ne OC fanai

    • IFeelYou parašė:

      Ir taip ir ne. Beabejo kad OC yra entuziastams, bet ar K/X procesoriai ar 8 branduolių brangiausias Ryzen yra skirti ofiso bobutėms? Jeigu nesiruoši overclockinti, tai koks tikslas pirkti K procesorių ar brangiausią Ryzen, kai galima nusipirkti nesioverclockinantį CPU žymiai pigiau. Juolab kad OC įmanomas tik su brangesnėm motininėm, reikalingas padorus aušinimas ir t.t. Tas kas nesiruošia overclockinti (ar nemoka) tokių komponentų ir taip nepirks.
      Dabar visi kalba tik apie patį brangiausią Ryzen su OC funkcijom, beabejo kad visiems įdomu ką iš jo galima išspaust. O kad didelė dalis žmonių neoverclockina ir kad didžiausi pinigai kompanijoms eina iš budget CPU tai faktas.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.