„Coffee Lake“ procesoriai veikia su „Intel“ 100/200 serijos pagrindinėmis plokštėmis

„Intel“ „Coffee Lake“ procesoriai kaip ir jų pirmtakai naudoja tą patį LGA1151 lizdą, bet nėra suderinami su senesnėmis 100/200 serijos pagrindinėmis plokštėmis. „Intel“ viską paaiškina gana paprastai. Nauji procesoriai turi visai kitokius energijos poreikius dėl didesnio branduolių kiekio, dėl to negali veikti su senesnėmis pagrindinėmis plokštėmis, nepaisant fiziškai identiško lizdo. Jau seniau buvo išsiaiškinta, kad energijos tiekime kažkokie skirtumai yra, bet sunku patikėti, kad kontaktų negalima sukonfigūruoti taip, kad ir „Coffee Lake“ procesoriai veiktų tinkamai.

Kad ir kaip ten būtų, panašu, kad „Coffee Lake“ vis dėl to yra suderinami su senesnėmis 100/200 serijos pagrindinėmis plokštėmis. Žinoma, suderinamumas nėra tiesioginis, nes „Intel“ yra pasirūpinusi keliomis užkardomis. Jos yra procesorių mikrokode, integruotos grafikos tvarkyklėse ir „Management Engine“ pagrindinės plokštės BIOS, kuris leidžia atpažinti įdedamus procesorius.

„Overclock.net“ moderiai praneša, kad jie sugebėjo priversti „Coffee Lake“ procesorius stabiliai veikti su senesnėmis pagrindinėmis plokštėmis. Visas gidas kaip tai padaryti yra čia.

12 Komentarai

  1. Nukainotas parašė:

    Jei kada ateity Intel bankrutuos, jokių skrupulų nejausiu.

  2. IFeelYou parašė:

    Na, 2 dalykai:
    – Intel tikrai niekada nebankrutuos, nes net jeigu ir atsitiktų toks stebuklas kad jos CPU niekas nebepirktų ji tuoj pat persiorientuotų ant patentų, inovacijų, kitų produktų kūrimo ir t.t. ir pavirstų IBM.
    – Norėt kad kažkuri kompanija bankrutuotų vien dėl to kad ji tau nepatinka – yra vaikiška, naivu ir rodo žmogaus labai ribotą mąstymą.

  3. kernel_panikuoja parašė:

    Daug labiau tiketina, kad po keliu metu AMD’ui „baigsis kuras“, nei kad Intel nueis i duobe. AMD’as pagarbos verta kompanija, bet jie tikrai daug mazesni, ir islaikyti stipru konkurencinguma visuose produktuose jiem fiziskai nelabai gali pavykti. Del to jie ir „banguoja“, tai iskyla, tai vel nusileidzia.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.