„Coffee Lake“ teoriškai galėtų veikti su senesnėmis pagrindinėmis plokštėmis?

Būsimi 8 kartos „Intel Coffee Lake“ procesoriai architektūriškai labai panašūs į dabar pardavinėjamus 7 kartos „Kaby Lake“ procesorius. Tai natūralu, nes „Intel“ nuolat vysto esamą architektūrą tik pridėdama tam tikrus pagerinimus, bet išlaikydama visą pagrindą. Dar viena žinia, vėl davusi priežastį spekuliacijoms dėl atgalinio suderinamumo, yra „Asus“ išleistas BIOS atnaujinimas. Jame buvo rastas įrašas apie „Intel Kaby Lake/Coffee Lake-S Host Bridge/DRAM Controller“, taip dar labiau sustiprinama teorija, kad „Coffee Lake“ tikrai galėtų veikti su senesniais 200-osios ar net 100-osios serijos mikroschemų rinkiniais, nes „Coffee Lake“ procesoriai vis dar naudos tą patį LGA1151 lizdą.

Manoma, kad 300-osios serijos mikroschemų rinkiniai yra tik menkas 200-osios serijos mikroschemų rinkinių atnaujinimas, daugiausiai reikalingas tik pagerinti pagrindinių plokščių pardavimus. Nors teoriškai senesnės pagrindinės plokštės ir galėtų palaikyti naujus „Coffee Lake“ procesorius sunku tikėtis, kad „Intel“ tai leis, nes pasiūlius daugiau branduolių vidutinėje spartos platformoje bus nemažai atsinaujinančių.

11 Komentarai

  1. newdiamond parašė:

    tikiuosi dauguma spaus Intel i veida su savo pasirinkimu

  2. IFeelYou parašė:

    Tikiuosi Mindaugas Klumbis labai nesupyks, bet aš dar vieną naujieną prie šitos naujienos papostinsiu:
    „Intel kompanija patvirtino savo bendradarbiavimą su Colgate“:
    https://uploads.disquscdn.com/images/4d08501dad8c3945720fc098e847ad60e49fc50f1e07601d392f0eb95a55073b.gif?w=800&h=202

  3. Daimonass parašė:

    Taikant tokia politika atsiras kas pasirinks AMD variantus, kurie yra pigiau. Žinoma didžiausi Intel fanai negailės pinigu.

  4. BC00 parašė:

    Kas bus drąsiausias su non official BIOSu? 😀

  5. samanius1124 parašė:

    Intel Tick-Tock Model 😀

  6. ZeroFM parašė:

    Mano paskutinis buildas su intel cpu ir kitiems renkantiems pc rekomenduosiu tik Ryzen . Nes matom prie ko privedė konkurencijos nebūvimas

  7. newdiamond parašė:

    realiai kam jie isvis daro tada socketus ? tai tegul lituoja tuos cpu ant motkos, ir visiems bus aisku, kas kaip – mirtis isvis PC filosofijai. Isvis viska tegul padaro Soc, ir gales kas metus kepti kaip Apple spyreles

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.