Computex 2012: kažkas tikrai naujo iš aušinimo srities

Mažai kam žinomi "Warm Tek", bent Lietuvoje tai tikrai, sukūrė iki šiol dar niekam nematytą radiatoriaus prototipą, primenantį į minkštą pagalvėlę susmaigstytų adatėlių koncepciją.

Naujosios inovacijos esmė gana paprasta – variniai pluošteliai sutvirtinti žiedu (naudojamas tik spaudimas), taip sudarant ežio spyglių ar adatėlių puokštės imitaciją. Kaip pasirodys, taip ir bus teisingai. Vieni vario pluoštelių galai tiesiogiai kontaktuoja su CPU pagrindu, o ant kitų dedasi ventiliatorius. Tokiu būdu aušinamas ne tik CPU, bet ir aplink jo lizdą esantys pagrindinės plokštės komponentai.

"Warm Tek" taip pat pademonstravo keletą kitų šių išskirtinių radiatorių versijų: vieną su nikeliuotais variniais vamzdeliais (Blondle Hedgehog), o kitą itin žemo aukščio modelį (Baby Hedgehog). Pastarasis gali būti naudojamas aušinti mažai šilumos išskiriančius procesorius ar vaizdo plokštes.

Kiek kitokiu dizainu pasižymi "Pangolin C1-6" radiatorius, nors pats principas išlieka tas pats. Vietoje varinių pluoštelių čia panaudoti variniai lakštai, kuriems, kaip ir "Hedgehog" sutvirtinimui nereikalingas litavimas. Nuo rūdijimo proceso radiatorius saugo gamykloje užpurkštos antioksidacinės medžiagos.

5 Komentarai

  1. Fostil parašė:

    Tikrai idomi ideja, bus idomu paziureti testu rezultatus.

  2. BC00 parašė:

    Na rekordų tikriausiai nesumuš:D Bet jei prilygs aušintuvams po 50-70lt, manau, bus geras pasiekimas.

  3. Creative64x2 parašė:

    Įdomios IDĖJOS. Nžn kaip jum bet man pirma idėja primena garsiakalbius 😀 Tik šiuo atveju kuo tyliau tuo geriau.

    Be to kai testus darys galėtų dar po 2 mėn naudojimo atviru korpusu padaryti, nes įtariu, kad dulkės labai įtakoja temperatūrą

  4. dzapie parašė:

    man ydomu kam vary saugot nuo korozijos?

  5. adijux parašė:

    Čia turbūt turėjo omenyje oksidaciją, nuo kurios ir varis, ir aliuminis, ir kiti metalai praranda savo savybes. Korozija taip pat yra oksidacijos rezultatas.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.