Computex 2012: Sapphire FM2 pagrindinės plokštės

Nors labai tikėtina, kad stacionarių "Trinity" hibridinių procesorių išleidimas nusitęs iki spalio mėnesio, tai neatgrasė "Sapphire" pademonstruoti keletą jiems skirtų FM2 pagrindinių plokščių.

Paremta A75 lustų rinkinių, "Sapphire Pure Platinum A75" (PT-ABA75) naudoja paprastą penkių fazių elektros įtampos reguliatorių (VRM). Ant montažinės plokštės išdėstyti keturi DIMM lizdai, palaikantys DDR3 1866 MHz atmintį, po vieną PCI-e 2.0 x16, PCI-e 2.0 x4 ir PCI lizdus bei du PCI-e 2.0 x1 lizdus. Pagrindinė plokštė bendrai turi šešias SATA 6 Gb/s sąsajas (penkios iš jų išdėstytos ant PCB, o likusi veikia kaip eSATA), dvi USB 3.0 jungtis, palaiko 7.1 HD garsą, Gigabit Ethernet ir Bluetooth modulius. Galinėje sienelėje patalpintos DVI ir HDMI išvestys.

 

Tuo tarpu, naujesnį A85 lustą naudojanti, "Sapphire Pure Platinum A85XT" atrodo kur kas solidžiau – čia jau panaudota aštuonių fazių, radiatoriumi aušinama, VRM. Ant montažinės plokštės sumontuoti po du PCI-e 2.0 x16 (x8/x8), PCI-e 2.0 x1 ir PCI lizdus bei po vieną PCI-e 2.0 x4 ir mPCI-e lizdus. Pastarojo pasirinkta pozicija tikrai keista. Taip pat čia rasime aštuonias SATA 6 Gb/s sąsajas (paskutinioji gali veikti kaip eSATA) ir keturis USB 3.0 lizdus (du galinėje sienelėje, likusieji jungiami per USB kontaktus ant PCB). Išvesčių skaičius kur kas didesnis: DVI, D-Sub, HDMI ir DisplayPort.

3 Komentarai

  1. donaciuxx parašė:

    geras daiktas. turetu buti pigios sios mb, bet deja nebus.

  2. BroniusK parašė:

    Tik klausymas pakilo:). O iki kokio MP gamintojo Sapphire Pure Platinum MP lygiuojasi?

  3. BC00 parašė:

    Sunku pasakyt, Sapphire asortimentas dar nėra didelis, apimtys ne Gigabyte/Asus lygio, bet tikėtina, kad vienas ar kitas modelis gali būti patrauklesnis už minėtų gamintojų.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.