„Computex 2014“: „Asus“ demonstruoja USB 3.1 palaikymą turinčias motinines plokštes

„Asus“ į „Computex 2014“ parodą atsivežė ne tik keletą USB 3.1 palaikymą turinčių pagrindinių plokščių, bet ir išskirtinai atrodantį „The Ultimate Force“ (TUF) serijai priklausantį Sabranco Z97 modelį.

„Asus TUF Sabranco Z97 MK1“ (toks pilnas produkto pavadinimas) turi pieno baltumo montažinę plokštę ir termo skydą, kuris primena sniegynuose veikiančių specialiųjų karinių pajėgų kamufliažinę aprangą. Apie konkrečias MK1 specifikacijas informacijos nėra pateikiama, tačiau akivaizdu, kad „Asus yra paruošusi ir MK2 modelį. Pastarasis „atsikratė“ Sata-Express jungties ir turės paprastesnę VRM grandinę.

Savo ruožtu USB 3.1 lizdus turinčios „Asus“ pagrindinės plokštės gavo „Quicksilver“ ir „Shadowcat“ kodinius pavadinimus. Pirmoji skirta ATX korpusams, turi keturis DDR3 DIMM lizdus, po vieną Sata-Express ir M.2 sąsają, šešis SATA III lizdus, tris PCI-Express x16 lizdus bei Wi-Fi 802.11ac modulį. „Shadowcat“ neteko dviejų SATA 6 Gb/s ir tiek pat PCI-Express x16 lizdų. Operatyviajai atminčiai skirtų vietų sumažėjo nuo keturių iki dviejų. Beveik neabejojama, kad abiejuose variantuose darbuojasi Z97 lustų rinkinys.

Manoma, kad pirmieji „Asus“ motininių plokščių modeliai su 10 Gb/s pralaidą siūlančiais ir 100 W aprūpinimą išoriniais įrenginiams galinčiais tiekti USB 3.1 lizdais masinėje prekyboje pasirodys dar šiais metais.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.