„Corsair“ gundo su DDR5-6400 atmintimi

DDR5 atminties standartas bus pradėtas naudoti su „Alder Lake-S“ procesoriais, o jų išleidimas suplanuotas metų pabaigoje. „Corsair“ jau ruošia DDR5 atminties modulius ir visiems praneša apie būsimus savo produktus. „Corsair“ visiems primena, kad DDR5 atmintis turės dvigubą duomenų pralaidumą lyginant su DDR4. Naujai atminčiai taip pat reikės mažesnės 1,1 V įtampos. DDR5 atmintis galės turėti didesnę talpą, prekyboje bus iki 128 GB talpos atminties moduliai. Pagal JEDEC specifikacijas greičiausi DDR5 atminties moduliai bus 6400 MHz, bet gamintojai siūlys ir spartesnę atmintį su XMP profiliais. Pagal dabartines JEDEC specifikacijas DDR4 oficialus maksimalus dažnis irgi tėra 3200 MHz, bet prekyboje yra daug spartesnės atminties. Priminsime, kad „Alder Lake-S“ procesoriai oficialiai palaikys DDR5-4800 atmintį.

Kadangi DDR5 atmintis bus technologiškai pažangesnė už DDR4 atmintį, tai bus didesnės ir kainos. Kiek tiksliai kainuos DDR5 atminties dabar prognozuoti yra neįmanoma, ypač žinant lustų tiekimo trūkumą, kuris artimiausiu metu niekur nedings.

3 Komentarai

  1. EscO parašė:

    man kažkaip keista, įtampa su kiekviena ddr karta krenta bet kaip su srove? juk galia(T.y šiluma/nuostoliai) yra įtampos ir srovės sandauga.
    pvz 5 Vatus gali gauti su 5V ir 1A arba 1V ir 5A

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.