„Corsair“ išleidžia skysčiui atsparią „K68 RGB“ mechaninę klaviatūrą

„Corsair“ praneša apie naują savo mechaninę klaviatūrą žaidėjams. Šios klaviatūros pagrindinė savybė, kad ji yra atspari skysčiams, o apliejus įprastą klaviatūrą dažnai ji sugadinama. „Corsair K68 RGB“ turės mechaninius RGB „Cherry MX“ jungiklius. Kiekvienas jungiklis yra apsaugotas nuo dulkių ir skysčio, tą patvirtina ir IP32 sertifikatas. Jungikliai turi ir individualų apšvietimą, kurį galime konfigūruoti pagal savo fantaziją. Dar gauname ir riešų poilsio elementą, kas turėtų užtikrinti didesnį komfortą žaidžiant.

„Corsair K68 RGB“ rekomenduojama kaina yra 119 USD.

32 Komentarai

  1. RedundancyMaster parašė:

    Pffff kol nebus IP68 tol nepirksiu 😀 😀 😀

  2. svabas parašė:

    aš nusipirkau membraninę biudžetinę, skysčiams atsparią Asus Cerberus-Arctic , niekad nebandžiau mechaninės, ar tikrai verta pirkt mechaninę du kart brangesnę?

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Skonio reikalas, kiti guls kryžium sakys, kad verta. Aš, pvz, nesu didelis mechaninių fanas. Tiesa, esu bandęs ne visus jungiklius. Ką tikrai norėčiau išbandyti tai naujus žemus jungiklius, nes man labiausiai ir kliūna aukštis, per aukšti klavišai.

      • svabas parašė:

        šiaip dėl Asus Cerberus-Arctic mygtukų spaudžiojimo nesijaučia kažkokio kaifo, kai kuriuos spaudžiant jaučiasi truputį trintis

      • IFeelYou parašė:

        Man buvo ta pati problema kaip ir Mindaugui, aš beabejo norėjau mechaninės, ar kažko su panašiu pojūčiu, tačiau man buvo per aukšti klavišai (Turėjau ir BlackWidow ir Corsair K95). Visas problemas išsprendė Razer Ornata 🙂 Turi ir tų ir tų savybių, o klavišai neaukšti. Labai patenkintas.

        • Minde parašė:

          as jau rasiau pries tai, kad mechanines aukstais klavisais netinka shooteriams zaisti. Tinka tik League of Legends ir panasiems.

          • YOman parašė:

            na čia jau kliedi truputį, gerbiamasis. Tai tik tavo nuomonė: tinka/netinka
            http://on-winning.com/cs-go-config-setup-settings-monitor-mice-sensitivity-pros/

            • Minde parašė:

              vel tas YOman’as. Visu pirma tai grynai atstumu klausimas. Ir cia nera kliedejimo, o tik skaiciai. Ir man vienodai koki tu cia linka duodi. Nes visada kelia zmoniu bandymai irodyti, kad 2 = 3. Nors kita vertus, jei man moketu didelius pinigus, as dar netokias pievas bandyciau prastumti.

              Dabar irodymas:
              Tarkime mygtuko eigos kelias yra vienetas. Tai kontaktas pas aukstas mechanines ivyksta gan anksti (del ko jos ir vertinamos neskaitant amziskumo ir jautrumo). Taigis, tarkime kontaktas click’o jau ivyksta nuvaziavus 0.3 viso mygtuko kelio. Ir is incercijos gali buti nuspaustas visas kelias. Su situ viskas labai gerai ir del to tinka visokiuose LOL’uose, kur ‘click based games’.
              Bet shootersuose yra priesingas iventas, kur pagrinde dirba A, W, D mygtukai. Kur beveik vienas o daznai du buna nuspausti vienu metu. Dabar uzdavinys yra trumpam nutraukti kontakta ir grizti atgal i kontakto nuspaudimo busena.
              Cia yra du variantai ir abu nera tobuli:
              Vienas is ju kai mygtukas laikomas iki galo nuspaustas. Tad jam prarasti nuspaudima, reikia grizti iki kontakto vietos dideli atstuma, siuo musu atveju 0.7 kelio. O tas 0.7 kelio nera mazai, nes tai auksti ‘klavisai’. Ir aisku, kad butum uztikrintas, kad tikrai atspaudei, grizi 0.8 ar 0.9 ar net 1 viso kelio. Cia membranine turi pliusa, kad kontaktras prarandamas iskart atkelus nuo siek tiek klaviso.

              Yra antras budas ( kuri naudoju as). Tai laviruoti tarp 0.5 ar net 0.6 myguko papaudimo. Ta prasme, kai pvz W visa laika nuspaustas, o A keicia D ir priesingai (vienas is ju visa laika nuspaustas) laviruojama plonuose ribose: nuo 0.6 iki 0.8 ir atgal. Ir cia yra nepatogumas:
              nepatogumas tame, kad nera fiksuotos ribos, zaidziant taip anksciau ar veliau ivyksta klaida: arba nedakilo mygtukas: arba nenusileido pakankamai : pvz nuo 0.6 iki 0.69 ir t.t. Ir zaidziant intesyviai tos mikro klaidos uztenka buti nusautam.
              Tad sitoje vietoje aukstos mechanines klavos nusileidzia membraninems. Ir laimi kur veikia tik click’ai.

              O tai kad davei linka, tai parodo kad pats neturi savo asmeninio smegeno 🙂

              Ir dar klausimas, ar pats bandei geras membranines, ar tas tik uz 20 euru :).

              P.s. pats dabar turiu Razer BlackWidow Tournament Edition Chroma V2.

              P.s. 2. tikrai gerai spausdinu akluoju budu. Per kelias sekundes sumetu sakini. Tad nepastebejau, kad mechanines aukstais klavisais ir cia turetu apsciuopama rezultata. Tiesiog kitoks savotiskas malonus jausmas. O spausdinti man isvis labiausiai patinka su obuolio nesiojamais kompais.

              • IFeelYou parašė:

                Na čia kiek žmonių tiek nuomonių. Vienam tiks vienoki klavišai, kitam kitokie. Kaip ir pelės. Nematau problemos. Kas ką nori – tas tą perka.

                • Minde parašė:

                  cia ne nuomone. Cia trukumas. Kaip skirtumas tarp bendzo ar dyzelio. Kaip skirtumas tarp FWD, AWD ir t.t. 🙂
                  Mechanine klava = gerai nuspausti, bet blogai atspausti 🙂 Ir cia net nesvarbu nuomone.

                • IFeelYou parašė:

                  Čia yra pojūčio reikalas. Man pvz nėra jokios problemos nieko ten atspausti. O tarp benzo ir dyzelio kur čia trūkumas? Vienam trūkumas kitam priešingai pliusas.

                • Minde parašė:

                  na tas, kad varikliu savybes gerai pamatuojamos ir galima konkreciai palyginti, prie kuriu salygu kuris variklis turi pliusus, prie kuriu minusus.

                • IFeelYou parašė:

                  Na taip, bet vieniem žmonėm dyzelis geriau traukia, nes jis turi didesnį sukimo momentą ir greičiau startuoja, kitiems benzas – nes jis gali gerai važiuot ir didelėm apsukom ir pasiekia didesnį maksimalų greitį. Šiaip abu turi ir pliusų ir minusų, tiesiog žmonės pasirenka kas jiems labiau tinka. Tas pats ir su klaviatūrom. Tik su klaviatūrom dar įeina ir kiti faktoriai: pripratimas, rankų dydis, pirštų ilgis, žaidžiami žaidimai ir panašiai.

                • Minde parašė:

                  taip, del to isskyriau situacija o ne absoliutinau. Taip, net ir saudykles tarpusavyje skiriasi. Tiesiog man nepatinka, kad mechanines klavos abskritai absoliuciai isaukstinamos visame kame, kas nera tiesa. Jos pralaimi su kontakto nutraukimu pries mebranines (ne pro sal lyginti kainu panasiame segmente). Butent saudyklese danziausiai yra vienas ar du mygtukai buna visa laika nuspausti trumam juos atkeliant. Video ir gif’u informacija pateikiau zemiau, kur aiskai matosi, kiek mechanini klavisa reikia atkelti kad nutruktu kontaktas.

                • Minde parašė:

                  ir del dizeliu: pvz dizeliai ekonomiski ir turi didesni sukimo momenta ant zemu apsuku, tad pagal sias savybes laimi pries bendzina kamsciuose (nelyginam hibridu visokiu). Bet dizelio remontas daznu atveju problematiskesnis, ziema sunkiau uzsiveda ir taip toliau. Tarkim bendras verdiktas – bendzas geriau. Ir staiga, zmogus nori dizelio, nes jis ruosiasi vazineti tik piko metu po centra – zodziu sedeti kamsciuose. Ir visi jam atsako, ka tu kliedi – imk bendza, juk visi pripazysta, kad bendzas geriau.

              • YOman parašė:

                Mindei-
                tau parodžiau ką naudoja CS top geimeriai. Tai kam tas tavo ilgas postas nivelnio nesuprantu. Naudojau aš visko užtektinai, tu dėl manęs nepergyvenk, žmogeliuk. Naudoji tą savo membraninę tai ir naudok, niekas tavęs dėl to nekritikuoja.

                • Minde parašė:

                  tai kad naudoju mechanine 🙂 ir gera mechanine.

                • Minde parašė:

                  … del top geimeriu. Manau brangiu klavu marketingo dalis yra, kad topiniai player’iai zaistu butent su tam tikromis klaviaturomis. Uz tai mokami pinigai.

                  Yra ir antras aspektas, kad topiniai playeriai pasiekia toki lygi, kad kas tinka jiems, gali visai netikti paprastam mirtingajam ar regular player’iui. Arba tiesiog buti geresniu alternatyvu.

        • Mindaugas Klumbis parašė:

          Aš kai apžvalgas dariau, man pirma yra šokas kai pradedu naudoti tokius aukštus klavišus, nes dažniausiai rašau su laptopu, o ir prie pc žemo tipo klava. Ilgiau panaudojus pripranti prie visko, bet tie aukšti mygtukai man tikrai nepatinka. Kodėl jie tiek ilgai juos stumia aš nelabai suprantu.

    • YOman parašė:

      asmeniškai, po mechaninės pabandymo apie membranines net nebegalvoju.

      • Minde parašė:

        speju lygini pigia membranine su brangia mechanine 🙂 ?

        • YOman parašė:

          spėju kad neturi prie ko prisipist. Daug rašai o tolko 0
          Matosi kad strėlė per smegenis perėjo 😉

          • Minde parašė:

            tai kad pats prisipisineji, kur zalias esi 🙂 kam reiksti nuomone, kur neturi realaus supratimo. Pats ar zaidi shootersus bent, ar tik postinti moki:)

            • YOman parašė:

              nekliedėk. kas prisipisinėja? Tu čia kaip didis „autoritetas“ nuo postamento išdidžiai pareiškei kad mechaninės shooteriams netinka, kas yra visiškas briedas. Jei tau netinka tai toli gražu nereiškia kad kiti nemoka jomis naudotis. O prie ko čia baudžiava vėlgi neaišku. Na jei prisimeni tai prisimink .
              „Atspausti blogai“.. čia išvis topas. Ar tu supranti kad tai LABAI individualu yra? Tau jau bandė tai paaiškinti bet abejoju ar tokiam, su strėle galvoj, kažkas dašus. Sakai-mechaninę naudoji? Kam tu ją naudoji jei tau „atspausti blogai“? Prestižo reikalas? Kompleksai? Kažkoks nenusitupėjęs tu man.

              • Minde parašė:

                Prie ko individualu? Jokio individualumo. Tai isplaukia is pacio klaviso mechanikos. Su membranine atspaudimas daug greiciau ir tiksliau ivyksta ir priesingai, paspaudimas daug geresnis pas mechanine.
                O vat ir naudoju, nes tokie teisuoliai visur raso, kad visame kame super. Kita vertus, norejau isbandyti. Dabar noriu dar pusiau mechanine, pusiau membranine isbandyti, kuri pagal ideja apjungtu visas teigiamas savybes.

                Aiskiai matosi ir pavaizduoto video: https://www.youtube.com/watch?v=u91vg2vgo7I
                https://cdn.makeuseof.com/wp-content/uploads/2011/10/mechanicalkeyboard4.jpg

                https://www.wired.com/wp-content/uploads/2016/08/green.gif

                zodziu, gal pats pasidomek pries kitu nuomones kliedesiais vadinti. Nes pats klavisas turi paprasta veikima, viskas aiskiai matosi, kad turi klavisas pakilti gan aukstai kol ivykstas kontakto nutraukimas. Ir as praktikas, pas mane viskas paremta aiskais isskaiciavimais bei patirtimi. Neturiu poreikia svaigti vien is idejos.

                • YOman parašė:

                  kokie teisuoliai, žmogau? dar kartą kartoju-neikliedėk ir atsipeikėk. Visur pabrėždavau kad tai tik mano nuomonė o vat pats ir prisipisai su savosios teisumu ir taikymu visiems.
                  Vienžo-nusibodai. tuščias ginčas čia.

                • Minde parašė:

                  tai kita tiesiog isreiks savo nuomone be skambiu epitetu.

          • Minde parašė:

            ir prisiminiau. Tu tas asmuo, kuris jau anksciau man atrode turintis dideli baudziavos sindroma. Tipo zeme plokscia ir nedrisk sakyti, kad apvali nes yra linkas, kur raso ne taip. Ir isvis, kaip kazkas drista tureti savo nomone!!!! 😀

    • kernel_panikuoja parašė:

      Klaviatura klaviaturai nelygi. Kazkada turejau Thermaltake Poseidon Z, tai man nelabai „suejo“ is pacio patogumo, be to man Linux’e budavo bedu su bounce’ingu, kuriam uzdejus filtra kartais nepadetect’indavo kitu klavisu paspaudimu ir pan. Kitavertus, mano kolegos naudoja „Das keyboard’us“ daznai, tai patenkinti.

      As megstu chiclet klaviaturas, tai kolkas bunu su membraninem, nes alternatyvu nelabai yra, bet jei/kai iseis chiclet mechanines, manau teks ismegint.

  3. SoTOP parašė:

    Man tai atrodo, kad praktiškai visais atvejais svarbiausia yra paprasčiausias pripratimas. Jeigu klaviatūra yra pakankamai gera, tai prie jos pripratus bus viskas patogu. O kad mechaninėms su aukštai klavišais turėtų pridėti papildomus riešui paaukštinimus tai faktas.

  4. neblogai parašė:

    Laukiu kada plačiau turėsime rinkoje jau atsirandančias klaviatūras su analoginiais mygtukais- t.y., sugebančiais matyti kiek tiksliai nuspaudžiama. Turėtų vieniems darbams tokios klaviatūros tikti, o kitiems- būti ganėtinai nepatogios- taigi suteikti gerą platformą amžiniems ginčams.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.