Creative pristato Sound Blaster Core3D garso plokštes

Jau daugelį metų nesugebanti pateikti garso plokščių rinkai nieko revoliucioningo, Creative pagaliau nusprendė išleisti produktą, kurio garso atkūrimo koncepcija stipriai skiriasi nuo šiuo metu plačiai paplitusių X-Fi garso plokščių.

Skirtingai nei aparatinį garso apdorojimą atliekantys RISC tipo procesoriai, sutinkami Creative X-Fi CA20K garso plokštėse, SoundBlaster Sound Core3D \“quad-core\“ pasuko prie skaitmeninio signalo procesorių rinkinio (DSP), kuriem ir tenka visas garso apdorijimas. \“Quad-core\“ žymėjimas nereiškia, jog garso plokštėje darbuosis keturių branduolių garso procesorius, tačiau tai pasako apie tai, jog Core3D gaminiai naudos keturis pagrindinius DSP rinkinius, kurie garso signalus galės apdoroti tiek aparatiniu, tiek ir programiniu būdu.

Pirmieji du DSP rinkiniai bus atsakingi už Creative CrystalVoice bei THX TruStudio Pro technologijas. Pastaroji jau ilgą laiką sutinkama aukštesnės klasės garso plokštėse arba net yra įtraukiama į integruotų garso plokščių, sutinkamų pagrindinėse plokštėse, palaikymą. THX TruStudio Pro Crystalizer suteikia prastos kokybės garso takeliams aiškumo, na o TruStudio Pro Surround užtikrina nepriekaištingą erdvinį garsą. Smart Volume leidžia išvengti didelių amplitudės nuokrypių tarp tyliausių ir garsiausių garsų, tuo tarpu, Pro Bass veikia panašiai kaip Crystalizer. CrystalVoice DSP atsakingas už triukšmų bei aido pašalinimą.

Kol kas Creative yra pasiruošusi pristatyti tris naujas Core3D garso plokštes: Sound Blaster Sound Core3D, Sound Blaster Recon3D Fatal1ty Professional ir Sound Blaster Recon3D Fatal1ty Champion modelius. Visos jos naudos PCI-Express x1 jungtį, tačiau skirsis EMI dangtelio turėjimu, apšvietimu bei galimybe prijungti išorinę panelę, kuri leis kontroliuoti garsą, DSP efektus bei pasiūlys keletą papildomų jungčių.


18 Komentarai

  1. aiboforcen parašė:

    Nu atsiprasau, bet DSP tik prideda prieskonio garso signalui, kitaip tariant pagrazina netreniruotai ausiai. Kodel melomanai perka paprastus stereo stiprintuvus vietoj kietu receiveriu 7.1 dsp pro ir t.t. Mano asmenine nuomone verta demesio yra creative titanium hd garso korta, ten aukstos klases komponentai pradedant nuo kondensatoriu baigiant operaciniais..

  2. BC00 parašė:

    Titanium HD rimta, ir vienintele korta is Creative, kuri gali pasispardyti pries Asus Xonar ST/STX/Xense bei pora Auzen modeliu.

  3. aiboforcen parašė:

    Na mazai is xonar modeliuku bei auzen gali pasispardyt pries ja, butu superine plokste, jei ne keli gliukai ir kreivos tvarkykles.

  4. Ambient parašė:

    nori kokybisko garso? tada nusiperki koki nors audio DAC\’a ir turi, o sitos nesamones su visokiais 3d garsais ir crystalizeriais niekam nereikalingos tik garsa sugadina..

  5. BC00 parašė:

    aiboforcen -> is Xonaru 3 modeliai, is Auzen – 2(X Meridian ir Prelude), jei kalbam grynai apie garso kokybe, o ne EAX\’us ir pan. Daugelio nuomone, Essence ST/STX siuo metu skamba geriausiai.

  6. aiboforcen parašė:

    BC00,

    Apibudink kurie komponentai ploksteje tau duoda \"kokybe\" 😀 Meridian ir Prelude yra seni ir pamirsti produktai, kurie jokiais budais nera gebantys skambeti geriau, nei naujas produktas su dar naujasniais DAC,OP-AMP ir kt. Matosi nelabai nusimanai kurioje vietoje ta kokybe pasireiskia ir kieno deka. Dabar jei noreciau tikrai aukstos garso kokybes, rinkciau tik tarp titanium hd arba essence stx. Ir kogero pasirinkciau titanium hd del geresniu efektu zaidimuose 🙂 O siaip kolkas tikrai nematyciau poreikio $1000 isoriniam DAC ir dar panasiai tiek ausinems. Dar neesu nusokes nuo proto 🙂

  7. BC00 parašė:

    Kam man minet, jei pats paminejai:P Yra ir nauja X Meridian versija, pasidomek;) senos ir pamirstos? Cia tas pats kas lygint 2000m S klase su 2010 Renault Clio, jei plokste metuose, dar nereskia, jog ji nieko verta, ypac kai Creative totalu gryba pjove iki HD pasirodymo, sukisdama sudinus DAC ir OPAMP-us. Pasistudijuok Prelude komponentus ir pasiziurek SNRa, ji nera geresne uz HD, bet tikrai netoli, nors ir senuciuke. Ot gerai X-Fi Pro ruke nuo Prelude:D

  8. aiboforcen parašė:

    As i praeiti neziuriu, o tik ateiti. SNR yra tik vienas is daugelio aspektu i kuriuos reikia atkreipt demesi.. Bet velgi tai tik duomenys ant popieriaus, reikia imt ir klausyt kaip skamba. Galiu tik pasakyt, pas titanium hd stovi DAC burrbrown PCM 1794A(na vyresnis brolis nei panaudotas PCM1792A essence stx) kuris ir daugumoje nulemia galutine kokybe.. prieskonio galima pridet keiciant op amp. Kas del x-meridian tai ji daugiau orentuota filmams, prikista ivairiu dsp ir t.t. Net jei ir creative pjove gryba kaip pats sakai iki hd isleidimo, vistiek niekas nepakeis garso efektu isgaunamu creative ploksciu pagalba, nei, kad asus softo metodu 🙂

    Kaip hardopc raso: \"The Creative Sound Blaster X-Fi Titanium HD is the finest sound card we have ever used. That said, there is serious competition in this market place. When we say it is the finest, we are not saying that it blows the competitors away, but slightly edges those out. Creative and its Sound Blaster X-Fi Titanium HD are late to the party, but we are damn glad it finally showed up.\"

    http://www.hardocp.com/article/2010/10/25/sound_blaster_xfi_titanium_hd_card_review/7

  9. BC00 parašė:

    Kas is tu efektu jei pats HW sudinas, atejo Xonar D2X/D2 ir nupute visus X-Fi su savo efektais. O kad OP-AMP atsakingi uz graso prieskoni tai tu teisus:)

  10. aiboforcen parašė:

    Niekas nieko nenupute.. Tiesiog asus parode geresnius duomenis popieriuje, bet vistiek su savo softo emuliacija neprilygo creative zaidimu efektuose. Creative daug metu dare pinigus neziuredami per daug i kokybe, nebuvo net konkurentu.. Viskas buvo remiama eax ir kitais efektais. Buvo pamirsta apie kokybe. Bet kaip pasirode naujos asus plokstes ivyko perversmas ir dabar turim titanium hd. Kuri mano akim yra tikrai no1 dabartinis pasirinkimas zmogui kuris nori gero garso iki realistisku zaidimu efektu ir t.t.

  11. BC00 parašė:

    Zaidimai zaidimai zaidimai…kai vis retesnis naujas zaidimas palaiko EAX ir vis dazniau turi paties kurejo sukurta varikliuka. EAX (o tuo paciu ir tavo isgirti efektai) seniai uzgeso, ir daugelis renkasi xonarus del patrauklios kainos ir geresnes muzikos reprodukcijos tame kainu segmente. Nesneku apie creative superinius draivus:D seniai patikrinta, jog Asus emuliacija vos vos nusileidzia originaliam creative supportui, deja, buna, jog ta emulliacija neveikia (ar veikia su pasaliniais trugdziais, pats susiduriau), bet jei veikia normaliai, tai zengia lb netoli creative. Bet kaip sakiau, EAX palaikantys geimai slobsta, o tuo paciu ir pagrindinis creative koziris, todel vis dazniau renkasi asus varianta.

  12. aiboforcen parašė:

    Lai jie renkasi asus, o kodel jei zaidimai ir efektai tu nurodai butent eax? Dabar visi zaidimai iki vieno naudoja OpenAL (galiu pacituot is guru3d review, nors nelabai turiu noro, nes matau jog diskusija nelabai tuo uzsibaigs, kadangi esi saliskas asus 🙂 ) \"It should also be noted that games using the OpenAL audio routines will use X-Ram by default. The exact operation of the X-Fi DSP is a bit outside the scope of this review but we would recommend you read up on this chip if you are planning on buying a card that utilizes it.\" toliau \"The 20KX series DSP also known as the X-Fi Processor easily has to be one of the most powerful digital signal processors ever seen on any soundcard. \" dar toliau.. \"Games actually started using lower quality samples and heavy compressions because the audio hardware did not have the power to use high quality samples. Newer cards and X-RAM were aimed at allowing game houses to use high quality samples by using the X-RAM for buffering, caching, storage or pre-decoding.\" Isvada tau tiesiai pries akis, jokia asus emuliacija neatkurs efektu kaip creative hw beto dar papildomai apkraus cpu ir t.t. Na zodziu begaline diskusi nusimato, kurioje as manau nedalyvausiu. 😀 Dar galiu pridurt, pats naudoju dabar asus xonar ds ir galiu pasakyt su ta emuliacija efektai ne tokie, kokie buvo su senute creative platinum ex..

  13. BC00 parašė:

    Jo geriau tu nedalyvauk, apkraus CPU mat keturiu branduoliu, afdruk uzstrigs beapdarodomas garsa:D Matosi, jog esi X-RAM auka nesugebanti atskirti EAX nuo OpenAL, nors pastarasis turi integruota EAX 4.0 palaikyma ir vistiek grisim prie tos pacios EAX emuliacijos ir HW/softo apdorojimo skirtumu. Gal geriau ir lik sedet savo saraskino kontoroj garbindamas X-Fi efektus ir bijodamas club3D, o as liksiu prie protingesniu ir maziau isreklamuotu sprendimu.

  14. aiboforcen parašė:

    Parodai savo mentaliteta ir vaikiskuma, su tokiais issireiskimais. Prisikabinai prie eax, kuri paminejau kaip ankstesniu x-fi creative ploksciu tiesiog reklamini suki. Neturi daugiau prie ko pirkibt matyt. Sakai asus niekuo nenusileidzia creative zaidimuose, bet tos tavo zinios velgi paremtos kokiu forumu fanboy ziniuku sapalionemis. Pasakyk man ar realiai esi kokia creative korta isbandes? As galiu pasakyt, bandziau ir tvirtinu, kad efektai daug tikroviskiau isgaunami, net ir garsai turi kazkoki prieskoni, kurio nera su asus kreiva emuliacija. Nezinau kodel pradedu siuos karus, bet tai juokas ima kaip yra tiesus irodymai, kas geriau, bet i tai nera kreipiamas demesys. Sakyk ka tu nori, bet creative visada buvo ir bus geriau zaidimuose, jokia juokinga emuliacija to nepakeis. Galu gale paskaityk review tos titanium hd hardocp ir poto aiskink kokia no1 asus essence stx 🙂

    Ps: Siomis dienomis krito portalo reitingas lankytoju akimis kaip pasireiske su kaupu SB, dabar dar Rasytojas, tiesiogine zodzio prasme nera gerai susipazines, aiskina i ka nera nei kiek isigilines. Juokas per asaras.

  15. BC00 parašė:

    Kur tu perskaitei kad sakiau, jog asus geresni uz creative geimuose?? Rasiau kad atsilieka, bet jokiu budu nera praraja tarp xonar emuliacijos ir tikro x-fi supporto. Visada perskaitysi kreivai nei parasyta, turi yda tokia. Yra palyginimas techgage.com viso sito ir ne tik ten. Taip turejau x-fi fatal1ty pro ir pardaviau nes bloga pasidare nuo draivu. Sakau, bus maziau tokiu asu kurie neskiria EAX nuo OpeanAL bus tik ramiau. P.S. nueik i guru3d, paaiskins tau Robscix su genclaymore visa tiesa, bet geriau gal nereik – vistiek laikysies savo kaip ir su club3d:D

  16. aiboforcen parašė:

    Klausyk, gal baik postus readaguot, nes jau juokingai atrodai kaip taisai savo nusisnekejima. Tu rasei galiu pacituot \"Kas is tu efektu jei pats HW sudinas, atejo Xonar D2X/D2 ir nupute visus X-Fi su savo efektais\" Na ir as atsakiau, jog zaidimu efektai yra creative specifika ir jokios asus emuliacijos nebus geriau, o tik blogiau ir jei tarkim zaidejas nores geros atmosferos zaidime asus to noro neispildys pilnai, beto sakai as maisau eax su openal? O tu bent kerti, kad openal tera tas pats eax tik darytas taip, jog visos plokstes tuos efektus gebetu apdorot, bet ne iki galo, taip pat tas pats openal yra pletojamas creative.. O jei tu turejai x-fi ir buvai per daug protingas, kad susirast modintus zmoniu driver(kuriu beja begale kaip pax, danielk ir t.t.) tai cia nera mano bedos ir del to verkt nera reikalo. Zodziu varyk toliau isikirtes savo tiesas, issigalvok nebutus dalykus, bek google pavartyt, kad tik nenugrybautum su savo ziniom ir tiek. Tai mano paskutinis komentaras.

    Finito

  17. BC00 parašė:

    Nu vat ir islindo tavo zinios, kad OpenAL ir EAX tai tas pats, LOL:D
    \"Kas is tu efektu jei pats HW sudinas, atejo Xonar D2X/D2 ir nupute visus X-Fi su savo efektais\" – nieks nebuvo redaguota gali nebesvaigt kaip postas yra taip yra, matau kad ne tik kreivai skaitai, bet ir isvis nedaskaitai:D ir siaip matos kad tavo galvele tik zaidimuku prikimsta, nes sitoj vietoj kalbejau apie crystalizer ir cmss3d bei muzikos reprodukcija;) oi oi, danielk mat, patikek ne tu vienas zinai jo draivus, viskas isbandyta ir nusivilta.
    So long

  18. Ambient parašė:

    P.S. pats neseniai nusipirkau si dac\’a http://www.ebay.com/itm/SMSL-Hifi-Sound-Card-DAC-w-USB-OPTICAL-COAX-SD1955-/270808490026?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3f0d71a02a#ht_1610wt_905 esminis skirtumas nuo integruotos labai detalus garsas plius superinis stereo jaumas. Koloneles ne creativo, logitech\’o ar kokio kito briedo..

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.